Ce-am vazut eu…

Nu mai e un secret faptul ca in Romania se intampla ceva in perioada asta. Tot mapamondu’ stie ca prostii s-au luat la omor cu jandarmeria la Universitatea, toata lumea stie ca romanii (nu toti) nu-l mai vor pe Baselu’ & co la putere. Ca de fiecare data, intreg tambalaul asta a cam scindat tarisoara in vreo 2, 3 tabere… poate mai multe. Unii nu mai vor actuala putere, altii vor opozitia la putere, altii vor orice altceva la putere mai putin actuala clasa politica din Romania, altii vor la buda ca n-au pus aia toalete ecologice pe unde s-au adunat ciumpalacii sa protesteze.

Or sa vina cativa si-or sa ma acuze pentru faptul ca-i numesc pe protestatari ciumpalaci. Daca-i asa, ii doresc succes! S-o faca pana raguseste. Ca nu ma afecteaza. Nu de alta, dar eu, atat din fata calculatorului, din fata televizorului, dar si din ceea ce-am vazut pe strada, nu pot decat sa numesc multimea astea de oameni care au iesit in strada, o adunatura de ciumpalaci. O adunatura de ciumpalaci manipulati, dezinformati… Dar poate ca exagerez eu si n-am vazut bine. Atunci, reformulez, ca sa fiu perceput mai bine. Eu, in astea 6 zile de pana acum, am vazut oameni iesind in strada pentru motive cel putin incerte. Fiecare era acolo cu treaba lui. Initial era vorba de Raed Arafat, dupa de SMURD, apoi despre demisia lu’ Baselu’, demisia lu’ Boc, mai nou am auzit de Rosia Montana, iar seara inca nu s-a terminat si maine este o alta zi.

Nu spun ca un miting nu e bun, nu spun ca nu e bine sa iesi in strada ca sa militezi pentru ceva. Nu spun ca toti romanii sunt cum sunt cei pe care i-ati tot vazut la tv zilele astea. Spun doar ca, daca Romania si romanii vor o revolutie, trebuie sa se aseze careva la masa cu altcineva, sa puna la punct niste detalii, sa vada care sunt adevaratele probleme ale acestui popor, nu manipularea asta ordinara facuta de trustul Intact si altii. Trebuie o revolutie facuta, dar una in conformitate cu realitatea din „teren”, o revolutie facuta in conformitatea cu adevaratele nevoi si probleme ale acestui popor. Trebuie un pic de coloana vertebrala si-un pic de demnitate.

Restul, intr-un articol viitor, ca am multe de zis despre ce-am vazut eu zilele astea.

 

Pana data viitoare, toate bune!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *