Asta-i lumea…

manipulare mass-media

Asta-i lumea in care traim!” – zice unu’ din invitatii „permanenti” din platoul Antenei 3. Nu sunt multi de acord cu mine, sau daca sunt, cu atat mai bine, insa pare-mi-se ca ce se intampla cu postu’ asta de televiziune la momentul actual, e dubios rau, ca sa nu zic altfel. La orice fel de declaratie, orice fel de actiune, orice alocutiune chiar si a femeii de servici de la Palatul Victoria, antenistii au ceva de comentat. Daca varful organigramei trustului Intact ar fi fost unu’ apolitic, sa zicem ca la un moment dat as fi inghitit galusca. Logica si ratiunea insa ma impiedica s-o fac. In vremurile noastre, mi se pare de neconceput sa crezi ca cei din fruntea tarii sa faca absolut totul pe dos, sa greseasca totul si sa stai sa critici intr-una. Sunt atatea lucruri la mijloc, sunt atatea variabile de luat in seama, incat, ma repet, este de neconceput sa ai o astfel de atitudine.

Mass-media, televiziunea preponderent, are cea mai mare influenta asupra populatiei. De aici, cu putina analiza, logica si ceva inteligenta, se poate gasi usor „sursa” protestelor prostimii Romaniei din strada. Cand aduni laolalta opozitia avida de putere si mass-media avida de rating, nu poate iesi decat un conglomerat interesant, care intoxica la propriu popoulatia.

Am mai spus-o cred, dar ma repet. Nu sunt genu’ care sa stea in spatele monitorului. Am kilometrajul la picioare dat peste cap o data sau de doua ori, aproape zilnic interactionez cu fel si fel de oameni. Am luat de atatea ori pulsul soctietatii, incat mi-e greu sa cred ca lumea suporta chestii precum 0TV, Antena 3 si restu’ de mijloace de propaganda ieftina si demagogica.

Unora le este mai bine sa arunce pisica moarta in curtea vecinului, sa-si doreasca sa-i moara capra vecinului sau chiar sa-si doreasca sa moara vecinu’ si sa le ramana lor capra. Din toate astea, singura mea dilema este legata de momentul in care romanii se vor destepta si vor incepe sa faca ceea ce trebuie. Cand?

 

Pana data viitoare…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *