Un pic mai prost…

In Romania, prostia este ridicata la rang de arta. A existat un om acum multi ani de zile care a avut o viziune. Dan Diaconescu, caci despre el este vorba, s-a gandit ca ar fi misto sa vanda prostie prostilor… si i-a iesit. A aparut 0TV-ul si tot circul de dupa pe care toata lumea il cunoaste. Acum a ajuns omu’ in politica si ne ameninta ca daca ajunge la putere, ne baga in guvern elita intelectuala romaneasca. E o mare contradictie de termeni in fraza precedenta, dar sper din suflet sa nu fie cazul sa vad PP-DD la putere. Au doar 13% pana acum, dar prosti sunt multi in tara asta.

Exista in media multe personaje interesante. De exemplu, la intamplare asa, ma gandesc la Andreea Tonciu. Ma, nu zic ca eu sunt perfect din punct de vedere fizic, pentru ca e evident ca nu sunt, dar caprita asta ce naiba cauta pe sticla si-n tabloide? Are nasu’ cat cisterna, minte nici cat o capra beata n-are si are niste „calitati” de care eu n-as vrea sa ma lovesc la o femeie. Cu toate astea insa, gagica apare mai pe la toate posturile de televiziune, la ore de varf si chiar face audienta, prostimea se uita, iar altii, mai „eruditi” spun ca e vina televiziunilor, ca asta dau poporului. Ba nu! Poporu’ e de vina, ca e prost, se uita acolo, in loc sa ia atitudine si sa lase programele astea de „calitate” fara audienta.

Am momente in care realizez cat sunt de nebun. Un fel de Don Quijote modern care se lupta cu morile de prostie. Singura diferente dintre mine si celebrul personaj este ca eu nu mi-am luat lancea si n-am plecat la nicio lupta. Si nici n-am s-o fac, pentru ca sunt altii mai viteji ca mine.

In Romania, sa fii prost e un avantaj. Si s-a vazut asta mai peste tot in ultima perioada. A venit o mana de oameni, a adunat o mana de prosti si de „amarati” si s-au pus pe prostestat impotriva abuzurilor nedemocratice ale puterii. Altii, si mai prosti, ar spune ca s-a rezolvat ceva, pentru ca s-a lansat zvonu’ cum c-ar creste salariile anu’ asta, s-a decis renuntarea la renuntarea taxei auto pentru masinile inmatriculate inainte de 2007 pana la inceputul anului viitor si alte asemenea. Victoria poporului in fata puterii. Dar se uita faptul ca suntem in an electoral, iar ceea ce se intampla este firesc si s-a intamplat de fiecare data. Unii prostesc, altii sunt prostiti. O mana de oameni fac spinarea mare pe seama prostilor.

Daca m-am apucat de scris pe blog acum mai bine de 3 ani de zile, in niciun caz nu m-as fi gandit ca aici o sa ajung. Ma gandeam ca o sa fie ceva efemer, de distractie. Pe parcurs mi-am dat seama ca nu a fost sa fie chiar asa, din clipa in care au inceput sa apara vizitatori multi, unii de pe motoare de cautari, altii din felurite surse. Astfel, am inceput sa-mi controlez limbajul (in limita bunului simt stabilit de mine) si sa folosesc cuvintele in asa fel incat sa ma fac inteles atunci cand aveam ceva de zi. Am ajuns insa sa stau pe ganduri daca sa scriu ceva sau nu, daca sa scriu despre ceva sau nu, motiv pentru care, frecventa articolelor a scazut foarte mult (si asta, in afara lipsei clare de timp liber…).

Iar in tot lanul asta de prostie destul de vast ce-l vad in juru-mi, ma intreb, probabil retoric: Un pic mai prost daca eram, mai bine o duceam?

 

Pana data viitoare, toate bune si succesuri!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *