Scurte de duminica

E greu cu scrisu’, greu rau da tot. E greu cand iti trec zeci de idei despre ce-ai putea scrie, dar nu concretizeszi niciunea, pentru ca nu ai „porneala”. Nici acu’ nu stiu exact care vor fi scurtele abordate. Si ma gandesc…

Zilele trecute, premierul Mihai Razvan Ungureanu a fost invitatul moderatorului Mihai Gadea la emisiunea „Sinteza zilei”. N-am vazut interviul cap-coada, si nici site-urile www.videonews.ro si www.antena3.ro/sinteza_zilei nu au fost prea lamuritoare. Ce-am inteles insa din bucatile urmarite totusi, este ca in media se exagereaza. Am inteles ca in trustul Intact sunt primite biletele cu ceea ce trebuie spus, criticat si jignit. Am inteles ca, nu conteaza cum te numesti sau ce culoare politica ai, atat timp cat esti la putere, nu esti bun de nimic, esti incompetent si trebuie sa fi schimbat cu orice pret. Este tara in care toata lumea stie ce trebuie facut, dar nici dracu nu face nimic. Am devenit o placa veche, zgariata de pick-up, pusa sa cante la nesfarsit.

Am amintit doua site-uri mai sus. Pe langa ele sunt multe alte site-uri pe care le frecventez, incercat sa mai aflu cate ceva, sa vad un videoclip, sa ascult un discurs, sa vad un fraier dand de mancare la rame. Inteleg ca in ziua de azi marketing-ul si promovarea sunt totul, dar vreau safiu destul de clar atunci cand spun ca turbez, sunt exasperat ca la fiecare apasare de buton „play”, dau peste reclame. Si daca vreau sa vad mai multe filmulete cu interviul d-lui Ungureanu, sa vad la fiecare play reclama cu noul BMW 3 Series. Ma scoate pur si simplu din sarite. Si sunt din pacate usor de iritat.

M-am tot lovit saptmanile astea prin mass-media de scandalul legat de Universitatea de Medicina si Farmacie din Tg. Mures. Acolo, partea maghiara a universitatii, cat si maghiarimea din guvernul Romaniei cer infiintarea unei sectii de stiudiu in limba maghiara pentru studentii de aceasta etnie. La chestia asta, parerea mea coincide cu un citat citit de mine zilele trecute in ziarul „ring”:
Cine vrea sa faca Medicina in limba maghiara, sa mearga la Budapesta!
(Prof. Dr. Mircea Beurean)

Ma tot framanta un gand. Ma gandesc daca ceea ce fac aici este important. Este si motivul pentru care am rarit frecventa articolelor. Nu pentru ca nu as avea nimic de zis, pentru ca am multe de zis, mai mult sau mai putin importante, sau mai mult sau mai putin corecte. Ma confrunta insa si eu, ca si altii, cu o criza. O criza care are la baza cateva motive, destul de serioase. Incerc sa fiu insa echilibrat si sa-mi pastrez calmul, traind cu speranta ca toate vine, toate trece. Atunci cand am dat banii pe care i-am dat pe domeniul blog-ului, mi-am asumat o responsabilitate. Mi-am asumat faptul ca voi scrie in speranta ca, daca exista cel putin un om care citeste ce scriu eu si-mi da dreptate, dar si face ceva sa schimbe ceva, cuvantul sau cuvintele mele si-au gasit scopul. Nu-i nimic pompos in ceea ce spun si nici nu doresc sa fie ceva pompos.

Aseara, ceva mi-a atras atentie. Este un filmulet peste care am dat  frunzarind cateva canale de YouTube si care, pentru prima oara dupa multa vreme, m-a facut sa-l urmaresc pe intreaga-i durata, de 30 de minute. Scopul filmuletului-documentar este acela de a aborda o noua atitudine in cazul celor mai periculosi oameni ai lumii. Scopul este de a-i face celebri, de a atrage atentia mass-media asupra lor, dar mai ales atentia organele competente pentru a-i inlatura din peisaj ulterior. Subiectul documetarului este Joseph Kony. Pentru cine doreste, existe Google si poate afla cine-i numitul, daca nu-l ajuta engleza la nimic urmarind documentarul.

 

Pana data viitoare…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *