Mai există…

… mândria de a fi român? Întreb pe caz general. Adică, tot aud pe foarte mulţi că vor să plece „afară”, tot aud că e naşpa la noi şi că nu mai avem ce fura de politicieni, tot aud că Inna e naşpa, că Moş Crăciun e naşpa, că Traian Băsescu e naşpa, că Victor Ponta e naşpa, că să faci sex e naşpa…

Mă tot gândeam zilele trecute la ideea asta dar nu ştiam cum s-o aştern pe foaia de Notepad. Văd şi aud atâtea critici în stânga şi în dreapta încât mi-e frică să încep să cred că mai există vreo urmă mică de mândrie de a fi român şi de a locui în ţara asta. Lansez şi eu întrebarea sus-amintită şi fac apel la ăia 2, 3 vizitatori de pe aici să-mi spună şi mie 4, 5 vorbe despre chestia asta: Mai există sau nu mai există mândria de a fi român? De ce?

Chiar sunt curios… răspunde cineva? 😆

 

Până data viitoare, multe de bine!

P.S.: M-am cam lipit de diacritice…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

6 comentarii

 • Lina spune:

  Pacat de ce a ajuns Romania… Sa fii in alta tara nu e usor si intotdeauna vei intalni rasism. Tot romanul plecat in afara regreta in adancul inimii ca a plecat, oricat de greu a dus-o in Romania.
  Partea cea mai dificila din toata situatia asta este ca pana acum strainii incercau sa te faca sa-ti fie rusine ca esti roman, dar acum romanii din tara te fac sa-ti fie rusine.
  Acum ca ai pus intrebarea, ma intreb si eu: oare mai sunt mandra de nationalitatea mea?

 • Aura Rusu spune:

  Cu siguranta mandria de a fi roman exista in fiecare dintre noi! Ea nu are cum sa moara desi noi la suprafata vrem sa demonstram cu totul altceva! Eu iubesc tara in care m-am nascut si am crescut!

 • Sper să primesc un oarecare ajutor de la tine, dacă voi aveţi orice întrebări.

 • website seo spune:

  Aceasta este o astfel de mare resursa pe care le furnizează şi-l dau gratis. Îmi place să văd site-uri web care inteleg valoarea de a oferi o resursă principală pentru gratuit. Cred cu adevărat iubit lectură mesajul dumneavoastra. Vă mulţumim!

 • Ioana spune:

  De ce m-ar face pe mine Inna sau Traian Basescu sa nu mai fiu mandra de tara mea? Pai Inna si Traian Basescu imi vin mie in cap cand zic Romania? Halal..

  • Adelin spune:

   Erau pur şi simplu nişte exemple destul de actuale, în vogă, alese la întâmplare. Nu Traian Băsescu te poate face mândru că eşti român. Dar mă gândesc în prostia mea că tre’ să ai un motiv de mândrie de a fi român. Totuşi, să pui o astfel de întrebare unuia plecat la studii în străinătate îmi vine greu a crede că pot primi un motiv, două, trei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *