Seminţe de scandal

Antescriptum: Simt că trebuie să modific ceva pe blog, dar nu ştiu ce… hmm… ❓

Se poate să ne placă nouă ca oameni scandalul? Da, se poate. Îl iubim, mai mult decât iubesc eu shaorma. Un candidat la prezidenţiale are mai multe şanse de a câştiga alegerile, dacă se bălăcăreşte în public cu un contracandidat, decât dacă aduce argumente solide, pertinente, veridice, că poate creşte puterea de cumpărare a românilor. Ne place atât de mult scandalul, încât căutăm să-l pornim la tot pasul. Ultima găselniţă, cum mă şi aşteptam de altfel, rezultatul votului public din finala „Românii au talent„. A câştigat, spre indignarea multora, mentalistul Cristian Gog. Din punctul meu de vedere, omul care nu a avut nici măcar un favorit clar la câştigarea titlului (pentru mine, fiecare concurent, mai puţin vreo 2 sau 3, aveau motive clare de a câştiga), n-am avut nicio obiecţie la aflarea rezultatelor, ba chiar m-am bucurat că a câştigat Cristian (iar motivul l-am expus acum câteva zile într-un alt articol. Alţii, mai frustraţi din fire, văzând că „al lor” n-a luat nimic, s-au pus cu gura pe proaspătu’ „mai bogat cu o sută douăj’ de mii de oiro„. Unu’ că-i impostor, altu’ că are trucuri ieftine, altu’ că nu-ştiu-ce şi nu-ştiu-cum. L-am văzut şi pe întâiul penibil al Antenei 3, Mircişoiu Badea (deşi se bucura de respectul meu deplin până mai acum câteva luni de zile şi pe care îl va recâştiga când va înceta cu pupinfelixismu’), cum a alocat 20 de minute din timpul său preţios de emisie pentru a ne arăta cum e să faci circ (dar d-ăla ieftinache, de la 38) de 7 ani… la măsuţă.

Toate aceste controverse, toate aceste atacuri, dintr-un singur motiv. Nu pentru că nu ar fi spectaculos ce face Cristian Gog pe scenă, pentru că este (dar pentru a vedea acest lucru, trebuie să laşi acasă tupeu ăla de a te crede jmecher, de a crede că nu există fetiţe cu urechi de elfi, pentru că nu există, dar lasă-te şi tu surprins pentru un moment), ci toate astea pentru că ne place scandalul. Ne place să speculăm fiecare rahat şi din el să facem un bici mare, cu care să lovim în stânga şi în dreapta. D-aia Oana Zăvoranu încă are bani de benzină pentru Porsche-u’ ei, d-aia Dan Diaconescu se crede preşedintele României. Din cauza noastră, a ăstora care credem că e ruşinos să te uiţi pe National Geographic, dar e cool (a se citi „de c***t) să te uiţi la Acces Direct… în rect.

 

Pana data viitoare, te salut din tren!

P.S.: Şi am folosit şi diacritice…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

2 comentarii

 • Florin Pascu spune:

  Asta e o mare prostie ce carcaterizeaza Romania de ceva timp. Nu stiu daca il poti numi scandal, deoarece DEX-ul defineste clar ce e ala un scandal, nici macar circ. Pur si simplu prin „prostie” se poate caracteriza tot ce se intampla, repet de ceva timp, la televiziunile, in ziare si mai nou „pa” net, in Romania…
  Trist…

 • Mihaeladm spune:

  hmm, nu e scandal, sunt doar furtuni in pahare cu apa.
  Unele create intentionat, ca sa abata atentia de la chestiuni importante (care chiar ne ating, dar suntem prea prosti sa vedem asta).
  Altele create din lipsa de subiecte. Si cum o presa decenta si banala e o presa moarta …
  O sa treaca si vorbaria despre mentalist cum trec toate.
  Si-o sa vina altul care o sa ne indigneze pret de juma de zi.
  Ca sa fie mai picanta viata. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *