Da' io cu cine votez?

Mersul la votDespre mine, individu’, cetăţeanu’ care scrie în acest mediu blogger-istic, zic că deobicei ştiu cu cine votez. O fac cu ăla pe care îl văd înainte de toate că deschide gura ca un om. Şi asta pentru că sunt alţii care deschid gura ca nişte neoameni (ca să nu fac nicio comparaţie cu niciun animal şi să risc să jignesc fără motiv bietul animal). Dacă eu îl consider pe X sau pe Y om, păi cu el votez, fie că sunt sau nu unii de acord cu votul meu. E dreptul meu să votez cu cine cred eu că trebuie să votez. Până mai acum ceva ani, când eram mai mic şi mai necopt, votam cu ăla care avea cele mai puţine şanse. Pentru că nu vroiam să ştiu că furăciosu’ de sus a ajuns acolo şi datorită votului meu. M-am schimbat între timp.

Aud din ce în ce mai des din gura colegilor de generaţie că-şi bagă şi scot în el de mers la vot. Şi dacă ei nu ies la vot, rămân alţii să voteze, mai reduşi din punct de vedere numeric decât „maximul disponibil„. Şi poate că aia au alte viziuni faţă de cei care nu merg la vot şi astfel ajung acolo sus unii care nu corespund cerinţelor tuturor. Ce se întâmplă mai departe, fiecare poate vedea în fiecare talk-show politic sau program al televiziunilor de ştiri.

Şi mă gândesc în prostia mea, ce se întâmplă atunci când toţi merg la vot şi îşi aleg favoriţii? Well, în situaţia aia, absolut toţi capătă dreptul moral de a judeca, de a critica pe cel de sus care nu-şi face datoria cum trebuie. Din punctul meu de vedere, n-ai voie să-ţi afirmi public dezacordu’ faţă de deciziile unui peronaj (primar, prefect, preşedinte… ) atâta timp cât n-ai fost la vot şi nu ai pus ştampila pe cineva, oricine ar fi. D-aia mă gândesc că este bine să n-o mai arzi şmechereşte spunând că n-ai în cine să crezi ci du-te la vot şi votează pe unu’ de pe liste, oricine ar fi. Când un personaj politic va vedea implicarea celor cu drept de vot în număr cât mai mare, datoria sa faţă de acei oameni va fi mai mare. Arată că-ţi pasă înainte de a cere cuiva să-i pese de tine.

Iar astăzi, în zi de vot, mă aflu la 60 de km distanţă de casă, în câmpu’ munci. Este deci prima oară după 20.01.2007 incoa’, de când am drept de vot, când nu mă duc să pun ştampila pe numele cuiva. În următorii 4 ani voi fi obligat să tac din gură şi să nu-mi exprim părerea, bună sau rea, în ceea ce priveşte activitatea primarului din comuna Brazi, a celor din consiliul local sau a celorlaţi cu celelalte funcţii pentru care au candidat la alegerile de astăzi.

 

Până data viitoare, decizii bune!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *