Decizii, decizii…

Știu că știți (voi, cititorii blogului) că luăm decizii la tot pasul. Fiecare clipă a zilei e marcată de decizii. Fie că e vorba că decidem să stăm încă cinci minute în pat dimineața (și riscăm să adormim la loc), fie că luăm metroul sau autobuzul spre muncă (ambele la fel de aglomerate), fie că ne cumpărăm ciocolată sau fructe, fie că urcăm pe scări sau cu liftul etc.
Dar mai sunt și acele decizii care odată luate fac ceva, schimbă într-adevăr lucrurile. Acum vreo șase ani decideam că vreau la București la facultate, că vreau să fac jurnalism. Nu știu să spun de ce, nu mi-am imaginat niciodată că aș putea fi jurnalistă, deși am fost.
Dacă ați întreba-o pe sora mea, v-ar spune că am fost influențată de serialul Fetele Gilmore, al cărui fan devotat eram. Sau poate pentru că nu mi-a plăcut matematica. Sau pentru că nu știu informatică. Mă rog, ideea e că m-am ținut de hotărâre și am ajuns să lucrez în domeniu. În doar câteva luni am văzut accidente cât să mă țină o viață, bătăi și scandaluri diverse, oameni izolați de zăpadă, „bălți de sânge”, oameni care și-au pierdut toată munca de o viață în doar câteva clipe.
Și dacă e ceva ce am învățat din toată perioada asta e să apreciez clipa înainte să fie prea târziu. Acum am “o clipă” bună. Sper să țină cât mai mult.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Un comentariu

  • Adelin spune:

    Să zicem că până acum, majoritatea deciziilor luate de mine n-au dus la lucruri bune. Totuşi, am luat şi eu la un moment dat nişte decizii care mi-au schimbat viaţa. Totul ţine de inspiraţia de moment…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *