Remus Cernea reloaded: Nicuşor Dan

Update: Şi abia a doua zi după ce-am scris articolu’ ăsta i-am citit pe Radu Preda, Zoso (deşi chiorlacu’ ăsta mă enervează cu prostia lui năucitoare) şi Victor Ciutacu, şi mi-am dat seama că nu sunt departe de adevar… cum şi credeam de altfel. 🙂

 

Nicusor DanVorbeam cu o cunoştinţă la telefon mai deunăzi şi tot îl dezbăteam pe ăsta micu’, Nicuşor Dan. Reacţia a fost simplă: „Aaaa!! Un fel de Remus Cernea de la alegerile prezidenţiale?„. De aici şi titlul articolului.
Cine mă cunoaşte ştie că mă tot plimb de colo-colo şi că nu  stau prea mult pe acasă. Într-un an juma’, după un un calcul simplu, am în jur de 23000 de km făcuţi cu trenu’ de la mine d-acasă până la Bucureşti şi retur. Deci văd multe, aud multe, cunosc mulţi oameni. De curând, prin Bucureşti, de când a început campania electorală pentru primăria capitalei, am văzut vreo 45000 de afişe cu Silviu Prigoană, vreo 14000 cu Sorin Oprescu, câteva cu nebunii lu’ Dan Diaconescu şi vreo alte 4, 5 cu Nicuşor Dan. Pe partea online însă, treaba e altfel. Omu’ e promovat grav rău de tot. Le-a dat câte o bere şi unor vedete ca să zică trei minciuni de bine despre el. Şi mă uit la faţa lui şi parcă mă bufneşte râsu’ atât în poza de mai sus cât şi în poza pentru campania electorală. Şi nu ştiu de ce dar parcă îl asociez cu un caz social care tot umplea internetu’ mai acu’ vreo 2, 3 ani de zile.

Omu’ vrea la primărie pentru că, spune el, poate salva Bucureştiul. Ok, să zicem că nu-i un lucru rău ăsta. Orice oraş are nevoie de o minte strălucită cu idei bune. În cazul de faţă nu văd mintea strălucită. Dacă spune că poate salva Bucureştiul, mă întreb cu ce armată poate face asta. Am citit câteva chestii despre el, atât pe site-u’ personal cât şi prin alte locuri unde a dat bani… unde lumea a dorit să-l promoveze. Cine vrea, poa’ să-l ca’te pe Goagăl, să-i viziteze site-u personal: www.nicusordan.ro şi să afle care-i treaba cu el. N-are rost să enumer eu aici. Altceva am de zis.

Lumea e plină de neica nimeni d-ăştia care vor să salveze ceva. Dacă primăria vrea să construiască un bulevard, vine unu’ şi spune că în zona aia e o cărămidă ce i-a aparţinut lu’ Kogălniceanu şi deci nu trebuie deranjată. Mă enervează tiriplicii ăştia cu ONG-uri, cu feţe ciudate, care spun că luptă pentru ceva. Şi ce mă enervează mai tare decât faptu’ că ei spun, e că ei nu fac nimic. Bucureştiul este plin de clădiri derăpănate, ce stau în calea dezvoltării. Unele merită să stea în picioare, altele nu. Toţi neica nimeni ăştia, de şi-ar dat mâna şi-ar strânge nişte bani şi s-ar duce la primărie să obţină o aprobare pentru o restaurare a unei clădiri, nu cred că s-ar lovi de vreun refuz. Mă enervează că vorbesc dar nu fac nimic. Şi când vorbeşti cu oamenii pe stradă, oameni care cunosc oameni de genu’ lu’ Nicuşor Dan din alte surse decât cele publice, afli lucruri interesante. Afli că spiritu’ lor civic nu este singular în ei, ci au şi alte interese. Mă enervează că sunt câteva bunicuţe nostalgice care ies să ţipe în stradă pentru interesele ăstora ca Nicuşor Dan. Ce-mi place e că nu l-am văzut la televizor făcând băi de mulţime ca să afle problemele oamenilor. De ce? Pentru că nu-l interesează de problemele oamenilor, ca şi cei ce fac băi de mulţime şi pe ale căror feţe se citeşte falsitatea.

Am citit pe site-u’ său ce vrea să facă şi am văzut doar chestii generale, vagi, din care nu înţelegi nimic dacă le analizezi în detaliu, asta pentru că sunt nimicuri, dar spuse ca să vadă oamenii ce reformator modern este el. Aş spune şi eu acelaşi lucru ca şi dumnealui, poate chiar aş adăuga, de-aş vrea să fiu primar. Până şi numele lui îl face mic, de nevotat.

 

Până data viitoare…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

3 comentarii

 • George spune:

  Generalizezi gratuit, Nicusor Dan nu e pe departe Remus Cernea, nici ca tipologie umana nici ca mesaj.
  Dincolo de argumente mult mai vagi decat ale lui Nicusor (te iei de numele omului, ai fi preferat sa-l cheme Prigoana? 🙂 )gandeste-te totusi cine vrei sa conduca Bucurestiul/Romania in anii ce vin.

 • Adelin spune:

  Decât să o lungesc la adăpostul miilor de cuvinte, riscând să plictisesc, prefer să spun ce am de spus în câteva cuvinte simple. Nu sunt un reformator şi nici nu am pretenţia să fiu. Nu vreau să conducă Bucureştiul sau România unul ca el, pentru că genul ăsta de oameni atrag problemele mai rău ca magnetul. El este singur împotriva tuturor. O avea doi, trei simpatizanţi… prea puţini.

 • noi doi spune:

  salut prieteni

  am gasit un site de socializare interesant cu oameni
  care poti tine o discutie civilizata aici este http://www.wzy.ro puteti incerca mi una mi-a placut 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *