Scurte de… rusalii

  • Încă mă gândesc dacă e cu R sau cu r, nu că mi-ar păsa prea mult totuşi. Eh, încep prin a spune că m-am bucurat azi-dimineaţă că a circulat 5022 (un tren Regio cu R, pentru necunoscători). Pentru că anu’ trecut n-a circulat şi am stat ca un arici pistruiat în gară vreo ora juma’ aşteptând următoru’ tren… asta în condiţiile în care următoru’ tren a trebuit să preia fluxu’ de călători aproape în întregime ai trenului ce fusese anulat. Erau rusaliile, sărbătoare proaspăt declarată ca fiind zi liberă nelucrătoare pentru bugetari. În ritmu’ ăsta vom avea curând câte o zi liberă pentru fiecare prostie de sărbătoare din calendar. Şi spre stupoarea mea, sunt destul de multe. Şi se miră oamenii cu frică de Dumnezeu de ce nu merge nimic în ţara asta… Mă rog, discuţia e mai amplă.
  • Să-i iau… la plimbare de unguri infecţi! Pe toţi. De la cenuşatu’ ăla pe care-l aminteam săptămâna trecută un conflict diplomatic este pe cale să izbucnească între România şi maghiaria. Motivu’? Well, ai noştri au contestat (să păstrăm o falsă prezumţie de „nevinovăţie” şi să spunem mai mult sau puţin pe drept) reînhumura nu-ştiu-cui mare poet maghiar. Primul-ministru a avut o scurtă declaraţie în ceea ce priveşte opoziţia noastră pentru acest eveniment, declaraţie urmată de o reacţie de cioban a şefului executivului de la Budepesta. Mai departe, vedeţi şi singuri ce s-a întâmplat urmărind televiziunile de ştiri. Ce mă roade pe mine e că suntem un popor fraier, le-am dat nas prea mult ungurilor, ăştia au fost deştepţi şi au început să profite. În Europa, ne poziţionăm pe primul loc în ceea ce priveşte legislaţia minorităţilor, în condiţiile în care românii din maghiaria nu se bucură nici pe departe de un tratament bun din partea autorităţilor.
  • Pe 10 iunie acu’ vin alegerile locale. Se aleg primarii, membrii consiliilor judeţene şi tot aşa. De vreo lună de zile s-a declanşat şi campania electorală. Prigoană se laudă că dacă atinge farfuriile unui om, le transformă în aur, altu’ zice că va  face şi va drege. Cel mai tare mă enervează că eu, cu cunoştinţe minime spre deloc de psihologie pot citi pe faţa lor falsitatea, minciuna, ipocrizia şi restu’ de calităţi ce se cer în cazul ăsta.  Sunt şi câţiva oameni care vor să facă lucruri bune, dar ajung şi ăştia să depindă de alţii. Iar ce este cel mai nasol pentru electorat e că n-au pe  ce pune o ştampilă bună…
  • Să uităm de toate cele de mai sus. Să uităm, pentru că există şi alte lucruri acolo. Să ne aducem aminte că sunt şi alte valori care contează în viaţă. Ca de exemplu:

    Pentru că tot ceea ce vrem să facem, putem face numai împreună.

 

Până data viitoare, gânduri bune!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *