Scurte politice

Duminică fu alegerile locale. În câmpu’ muncii m-am aflat, deci ocazie pentru mine să ţin ochii beliţi pe televizor. Şi-am văzut că românilor li s-a luat de PD-L… la fel cum peste 4 ani li se va lua de USL, la fel cum peste 8 ani li se va lua de ăilalţi. Experienţa alegerilor din ultimii 20 de ani m-a învăţat să nu dau nici doi bani pe faptul că în ţara asta se poate face ceva bun doar din vorbe.

Faptu’ că ăştia de la USL au obţinut nişte scoruri de neprezentare în faţa ălora de la PD-L mă face să cred că în maxim un an de zile se vor întâmpla nişte suspiciuni de corupţie, acuze către ăia de la putere şi tot aşa. Cine nu mă crede şi crede că de acum va curge cu lapte şi miere peste Românica, îi transmit din start să nu deschidă gura… că n-are rost. 🙂

La Bucureşti, cum îmi doream, cum era normal, cum credeam, a ieşit în continuare Sorin Oprescu. Omu’ ăsta e singuru’ om politic căruia i-am plesnit un like pe Facebook şi pe care l-am trecut în lista de „Inspirational People” (nu ştiu despre voi, da’ io am facebook-u’ în engleză). De ce? Nu pentru că-l cred un om necorupt sau alte prostii d-astea. Chestia asta este în măsură s-o determine organele abilitate ale statului român. Nu, ci pentru că-l consider om, o calitate pe care cu greu o mai întâlnesc în ziua de astăzi.

Silviu Prigoană, ăla de-a ieşit pe locu’ 2 la Bucureşti, cu vreo 15% (n-am mai căutat procentul exact), a avut parte de-o recomandare din partea distinsului domn Mircea Badea (un penibil mai mic decât restu’ de moderatori uselişti ai Antenei 3) care suna cam aşa: „Cum, tu cu <<plici de-aici>> vii cu 15%? Păi atunci plici de aici!” 😆

Vorbeam de un tiriplici interesant pe care nişte lingăi penibili şi frustraţi îl prezentau ca fiind o soluţie de salvare pentru Bucureşti; Nicuşor Dan se intitulează omu’. Da, am înţeles, a făcut o facultate, a fost olimpic… etc, etc… Dom’le, nu-mi pasă de asemenea motive, nici de altele. Atâta timp cât pe faţa unui om se citeşte că nici să fure nu ştie, cum dracului să crezi că ăsta poate aduce pe linia de plutire un oraş cu 2 milioane de oameni? A scos 8% pentru primărie şi 4,81% pentru consiliul local. Iar acum, ca să fie de-un penibil şi mai mare, a depus contestaţie la Curtea Constituţională afirmând că nu este constituţional faptul că tre’ să ai 5% ca independent ca să intri în consiliul local. Tu, neica nimeni, ai pretenţia să stai într-un consiliu local independent, unde nu eşti în stare şi nu poţi să mişti nici măcar un deget, cu voturi de nimic?

Antena 3 n-a fost penibilă în ziua alegerilor decât până în jurul orei 20:30. Apoi, s-au dezlănţuit…

Eh, oameni buni, treaba-i tristă. De acum, că s-au dus alegerile şi a dispărut spiritul vostru civic. Nu vă mai pasă de politic, nu vă mai pasă de nimic. Veţi continua să staţi ca nişte trântori în următoarea perioadă (până la parlamentare, când o să mai aveţi o mică tresărire de caracter, urmând ca mai apoi să reveniţi la starea iniţială) şi veţi avea pretenţia de a fi respectaţi, dar fără a oferi respect sau de a merita respect înainte. Şi spuneţi ţanţoşi că nu ieşiţi la vot pentru că nu aveţi de ce. Aşa proşti s’teţi?

Am văzut că peste tot la nivel naţional, clasamentul a fost de genu’ ” USL mult %, PD-L puţin % şi PP-DD exagerat de mult % dar sub restu’ „. Zicând în cuvinte simple, nu pot să cred că există proşti… pardon, oameni în ţara asta care au acordat voturi unei formaţiuni politice (indiferent dacă a avut sau nu oameni de calitate pe listele de candidaţi) construită pe baza eploatării prostiei românilor, ridicarea la rang de vedetă a unor personajelor cel puţin dubios de idioate (pentru ca mai apoi să creeze un trend în ceea ce priveşte activitatea unor emisiuni ca „Acces direct”, „Drept la ţintă”, „Happy Hour”, „CanCan TV”) şi a altor chestiuni despre care aş putea folosi cuvinte ca abject, infect, disgraţios (plus altele din vocabularului domnului Mircea Badea). Mi-e greu să cred că omu’ ăsta, Dan Diaconecu, conducătoru’ formaţiunii este promovat în continuare pentru ca la final, să aibă un scor bun la prezidenţiale. Şi dacă la parlamentare vor sta lucrurile ca şi la locale, vor intra şi în parlament… Mulţi mai sunt în ţara asta; mulţi da’ proşti!

 

Până data viitoare…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

3 comentarii

  • Oana spune:

    Nicușor Dan a obținut un procent foarte mare, ținând cont de amploarea campaniei sale.

    Și da, o să se încingă tastatura din cauza nemulțumirilor și în preajma următoarelor alegeri, dar să nu anticipăm…

  • vienela spune:

    Pe Nicusor asta l-a ridicat online-ul. Foarte multi au scris despre el. Si-a permis sa plateasca si s-a facut remarcat. Data viitoare ii va fi mai usor. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *