Altă leapşă…

Via Emil şi iarăşi via Spanac, se preia următoarea bucată de leapşa (iar dacă am preluat-o, înseamnă că n-o consider o idioţenie) ce conţine următoarele 10 întrebări:

1) De ce ai blog?
Bă, acu’ 4 ani de zile, pe la jumatea lu’ septembrie stăteam eu în pat, undeva la mine la ţară şi mă gândeam că unii mi-au spus că ar trebui să-mi fac blog. Şi am ajuns acasă şi mi-am făcut blog. Au trecut 4 ani fără aproape o lună de atunci, am trecut pe domeniul propriu pe la începutul lu’ 2012,  iar pe cel vechi l-am închis fără a prelua nici măcar un articolaş aici. Am luat-o de la zero. Acum am blog pentru că am eu ceva de spus, ştiu ce să spun şi cum să spun ca să mă fac sau să nu mă fac înţeles. Cam d-aia am eu blog.

2) Ce te-a determinat să alegi numele site-ului?
Cred că nimic. Cât de greu o fi să alegi ca nume al unui blog „blog-ul unui om„? Nu fu’ greu deloc. Iar aşa cum e, îmi place maxim şi nu l-aş schimba prea curând, spre deloc.

3) Blogul tău a ajuns acolo unde voiai?
Habar nu am unde voiam să ajungă blog-u’ ăsta. Probabil că generând ceva trafic şi chiar şi ceva bănuţi la viaţa lui, înseamnă că ceva, ceva tot a ajuns. Ce-o fi în continuare, asta e partea a doua. ‘om trăi şi ‘om vedea.

4) Cât de des scrii, cât timp aloci blogului?
Des e un cuvânt pe care încerc să-l evit atunci când vorbesc despre cum şi cât scriu. Scriu atunci când cred eu că merită, despre ce merită, cât merită. De alocat, nu aloc decât acele câteva minute o dată la o zi, două, o săptămână, necesare scrierii câtorva rânduri. Practic, îmi ocupă puţin timp blog-u’ ăsta.

5) De pe ce îţi scrii posturile?
Ca tot omu’, de pe un calculator. N-am ajuns la stadiul de obsesie în care să-mi scriu rândurile de pe telefon sau mai-ştiu-eu de pe unde. Când eram acasă, scriam de pe râşniţa de acolo. Acu’, de când m-am mutat la Bucale, scriu de pe laptop.

6) Ce computer deţii (caracteristici)?
Ce am acasă e depăşit de vremuri şi este bun la ora actuală doar ca să îi dau drumu’ şi să dau play la AIMP2. Bun doar pentru ascultat muzică momentan. Laptop-u’ însă este un Sony Vaio cu procesor Intel Celeron 2 Duo T5500, cu 1 Gb DDR2 memorie RAM, HDD de 120 de GB, monitor de 15,4″ (1280×800 rezoluţie) şi placă video dedicată nVIDIA GeForce Go 7400 cu 256 Mb memorie. Şi are şi Windows XP Media Center Edition 2005 instalat pe el, licenţiat, cu toate update-urile la zi. Cam asta am în momentul de faţă.

7) Dacă tot activezi pe blog, mai ai timp de prieteni adevăraţi, în afara mediului online?
Cum spuneam, îmi ocupă prea puţin timp blog-u’ ăsta şi nici nu văd cum aş putea rămâne ancorat doar în lumea asta, fără să mai am prieteni.

8) Unde te vezi pe tine peste 5 ani?
La dracu! Nu ştiu nici ce fac peste o lună şi tu mă întrebi cum mă văd peste 5 ani. Sper eu ca până atunci să termin facultatea şi probabil un master şi să nimeresc să gasesc un job legat de ceea ce studiez momentan, că doar d-aia studiez Inginerie Economică Industrială la Politehnică, nu?

9) Blogul actual îl vei avea peste 5 ani? Ce ar mai fi cu el?
Habar nu am. Domeniul e cumpărat şi cică e pe perioadă nelimitată, host-u’ e pe moca, pe undeva prin Statele Unite. Nu se ştie ce idei ‘oi mai avea până atunci, dar momentan zic că o să am blog-u’ ăsta şi peste 5 ani, când voi fi deja un veteran al internetului şi blogging-ului. 😆

10) De încheiere, ceva sfaturi pentru cei mititei?
Am zis să nu mă apuc să critic mai pe nimeni din blogosfera. Încă nu vreau să mă apuc de analize şi chestii, pentru că aş deveni foarte antipatic la un moment dat, nu că acu’ nu aş fi cât de cât antipatic unora. Dar, pentru ăştia mititei de vor să aibe bloage, le-aş spune ca înainte de a-şi începe activitatea blogger-istică, să se apuce să înveţe gramatica limbii române la un nivel decent, să fi citit măcar o carte la viaţa lor şi să ştie să lege 3 fraze una de altă fără să dea semne de incoerenţă. Practic, nu aş sfătui chiar pe toţi ăştia mici care vor să aibe bloage să-şi creeze un blog. Sincer să fiu, marea majoritate dintre ei sunt doar copchilaşi fără minte, fără prea mari perspective despre viaţă, care ar crede că a avea un blog este ceva cool şi având un blog va atrage în juru’ lor gagici mulţi sau multe, după caz… plus alte lucruri. Pe ăia i-aş sfătui să se apuce de făcut o şcoală de arte şi meserii. 🙂

 

Gata şi cu asta. Ca deobicei, la mine se închide cercul. N-o dau nimănui mai departe şi nici nu doresc vizibil să o preia cineva la întâmplare. Ai venit, ai citit, ţi-a plăcut sau nu, treci mai departe.

 

Până data viitoare, hai că pa pa.

PS: Luni vine ceva mişto aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

8 comentarii

 • Tony spune:

  Nu stiu de ce, dar trebuie sa recunosc ca m-am simtit unul dintre aici „copchii” care scriu pe blog. Dar nu conteaza asta.

  Eu eram curios cati lei te-a costat laptop-ul si cand l-ai cumparat.

 • spanac spune:

  hai ca fu misto 🙂
  „la dracu!” :))

 • spanac spune:

  si musai zi si mie cum ai hostu moka…
  ca e ceva ciudat.
  31.7.***.***
  aveam si eu niste 4.2.35.42 si 2.141.12.99
  pe vremuri 🙂

 • Oana spune:

  Şi eu am blogul tot de vreo patru ani de zile, doar că au fost perioade lungi de timp în care n-am mai activat.
  Întrebările astea de genul „unde te vezi peste nu ştiu cât timp?” aşa ce nu-mi plac…

  Mă văd pe o insulă pustie, lângă o plajă imensă şi curată, cu un cocktail şi o carte, plus o muzică frumoasă în surdină. Lângă plajă să am vila mea, cu bucătar şi chelneri, care la un simplu gest al meu să-mi aducă tot ce doresc.
  Cum o să fiu? Probabil la un birou, la serviciu, plănuind concediul sau weekend-ul încă de luni, gândindu-mă pe ce trebuie să mai dau banii şi luna asta şi dacă îmi ajung să-mi iau şi ceva pentru sufleţelul meu. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *