Apocalipsa pe pământ

Băsescu, Ponta şi AntonescuM-am gândit preţ de vreo 4,2 secunde ce titlu să dau articolului. Deobicei, dau titluri abia la final de articol, dar acum am dorit să ştiu de la ce plec, unde o să rămân, ce traseu urmez. Car’ va să zică, astăzi Curtea Constituţională a decis, cu un scor de 6 la 3 că referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României este invalidat, prin neîndeplinirea cvorumului, adică prezenţa a 50% + 1 din cei care au drept de vot în România. M-am bucurat când am auzit de aceste evenimente, dar totodată m-am gândit că ce urmează de acum încolo este un pic cam grav pentru noi, pentru ţara noastră. Nu-mi trebuie cine-ştie-ce studii politice, sociale sau mai-ştiu-eu-ce astfel de lucruri ca să-mi dau seama că la ora actuală, ceea ce încearcă Uniunea Social-Liberală să facă în România este strigător la cer, ca să folosesc un ton comun celor de la Antena 3.

Totul a început cu schimbările majore făcute în doar 4 zile a preşedinţilor camerei deputaţilor, al senatului şi a avocatului poporului. A urmat apoi prezentarea în parlament de către noua formaţiune politică majoritară (majoritară prin binecunoscutul traseism politic) a documentului cu ceea ce a făcut Traian Băsescu, cum a încălcat el Constituţia României. Nişte puncte enumerate acolo, referitoare la declaraţii ale lui Traian Băsescu, nu a faptelor. După ce documentul a trecut de parlament, evident Traian Băsescu a fost suspendat iar ceea ce a urmat a fost pregătirea pentru un referendum. Un referendum organizat practic de grupa specială de copii autişti de la Şcoala Specială Hogwarts. Să fiu mai exact, se ştia că se ajunge la referendum, dar nu se ştia în ce condiţii se va desfăşura referendumul. S-a decis pe drum că pentru a fi validat, va trebui respectată condiţia de a fi validat doar dacă se vor prezenta la vot a 50% + 1 din cei cu drept de vot. A convenit tuturor la momentul respectiv. Ai lu’ Băsescu spuneau că sunt încrezători (mai puţin Traian Băsescu, cum a şi declarat public în câteva rânduri) că o să fie bine, ăilalţi spuneau că oamenii vor ieşi la vot, mai ales că la alegerile din iunie, în baza aceloraşi liste electorale prezenţa la vot la alegerile locale a fost de peste 50%. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Şi de aici, circul. S-au gândit că de acum, singura armă va fi ca listele electorale în baza cărora s-a desfăşurat referendumul DEJA să fie modificate. Şi s-a încercat să se taie pe ici, pe colo, în condiţiile în care o mare majoritate din primăriile din ţară au primari ai USL-ului. S-a încercat dar degeaba, că nu le-a ieşit numărătoarea. Băsescu se întoarce la Cotroceni, iar de acum apocalipsa.

Antena 3 prezintă cum la Universitate câteva zeci de pensionari plătiţi bine scandează anti-Băsescu. Acum ceva zile citeam pe burtieră că în urma caniculei din vara asta, culturile agricole ar putea băga România într-o foamete mai mare ca-n ’47. Şi ai pretenţia de a fi o televiziune de ştiri obiectivă şi credibilă. Gaşca USL-istă, avidă de putere, se vede cum încearcă prin absolut toate căile posibile şi imposibile de a ajunge nu doar la ciolan, ci la tot porcul. Toate astea la adăpostul constituţionalităţii tuturor faptelor. Eh, din partea mea, să-mi mâncaţi curul cu constituţionalitatea voastră! 

Într-o ţară în care nimeni nu se speteşte cu munca, într-o ţară în care câţiva oameni controlează absolut totul, pe toate planurile şi stau în calea dezvoltării ţării, toate relele sunt atribuite unui singur om. Şi ce este mai rău este că atunci când vrei să spui că eşti împotriva USL-ului, automat eşti băsist. Şi ce să faci atunci? Păi, nimic. Dă-le curul să ţi-l pupe. NU mi-a fost drag niciodată omul Traian Băsescu, dar atunci când am avut de pus în balanţă două rele, am ales răul cel mai bun. Aşa am ales în 2009, aşa am ales în 2012, aşa voi alege întotdeauna de acum încolo, pentru că nu văd cine se va putea ridica în rândurile clasei politice încât să merite pe corecte votul majorităţii. Bine zic când zic unii că toţi sunt aceeaşi mizerie.. Dar nu asta mă interesează acum. Mă interesează că, la adăpostul votului unui număr de oameni, mai mult sau mai puţin corect şi la adăpostul constituţionalităţii unor fapte destul slab încărcate de moralitate, o formaţiune politică, sprijinită de un motor de propaganda foarte toxic, doreşte să controleze totul. Iar proştii ies în stradă şi spun că aşa ei vor scăpa din scalvie, vor căpăta libertate. Iar în următorul paragraf o să folosesc o adresare cam dură, folosind persoana a II-a.

Păi bine mă popor sclavagist, unde dracului nu aveţi libertate? Cum dracului vine asta, că văd la tot pasul că fiecare prost are voie să spună orice, oriunde, fiecare jmecher crede că are dreptul să facă orice. Cum să nu ai libertate măi poporule idiot când poliţia este catalogată la tot pasul ca fiind maleabilă (ca să nu zic spăgabilă)? Orice idiot care vrea să frece duda şi să nu lucreze fix asta face şi după urlă că nu are loc de muncă pentru că e naşpa cu dictatoru’ Băsescu. Măi popor imbecil, te lauzi pe la televizor că ai masteranzi care nu au cu ce să-şi plătească studiile pentru că nu-şi găsesc de muncă. Păi să mă scuze masterandu’ măi popor imbecil că nu i se poate oferi direct un post de director. Cam cât de milog să fi şi să stai doar să ceri sau să speri să pice cu bani din cer măi popor idiot?

Dar nici aşa nu este bine. Pentru că a te consuma pentru imbecili milogi, este o cale uşoară către nebunie. În România nu în rândurile politicii este problema, ci în rându’ populaţiei este, cum am mai afirmat. Poate că nu m-o duce pe mine prea mult capul, dar vreau să găsesc omul care sa-mi demonstreze contrariul. Ăia sus acolo se vor bate întotdeauna pe ciolan, pentru că asta presupune să ajungi la putere; devi din ce în ce mai avid de putere şi de bani. Oricine, oricând, oriunde. Altfel, fiinţa umană nu ar fi egoistă şi avară prin definiţie. Contrazice-mă aici.

Şi uite cum noi încercăm să ne tragem unu’ pe altu’ în jos, c-an frumosul banc cu frumoasele popoare din frumosul iad:

Într-una din zile se hotărăşte Sf. Petru să plece în inspecţie prin Iad. Merge la Scaraoţchi şi-i cere să-i facă un tur complet al iadului. Vizitează ce vizitează până ce ajunge în sala cazanelor. Acolo, în prima cameră vede 50 de draci cu bastoane ce loveau peste cap pe cei care vroiau să iasă.
– Ce se întâmplă aici? întreabă Sf. Petru.
– Aici este cazanul cu nemţi. Tot vor să iasă din cazane, iar dracii îi potolesc.
Merg ce merg până ajung la un alt cazan unde erau 150 de draci cu bastoane în mână.
– Ăştia ce naţie sunt? De ce sunt mai mulţi draci de pază?
– Este cazanul cu americani. Ăştia se cred gangsteri şi cum încearcă să iasă afară, noi îi potolim.
La un moment dat, ajunge Sf. Petru la un cazan unde era o linişte deplină. Niciun drac nu păzea, nu se auzea nici musca.
– Ce-i aici? Ce-i cu liniştea asta?
– Aici e cazanul cu români. Cu ăştia nu avem probleme! Cum încearcă unu’ să iasă afară, îl trag ceilalţi înapoi…

Cam despre o astfel de apocalipsă este vorba la noi. O apocalipsă a prostiei, a manipulării, a dorinţei de a acapara toată puterea. În timp ce oamenii cu adevărat inteligenţi, cu coloană vertebrală ştiu că Victor Ponta este un plagiator, Antonescu este un om lipsit de moralitate, Traian Băsescu a făcut flota să dispară şi tot aşa. Oamenii ăia care ar trebui cu adevărat să conteze şi să fie scoşi în faţă îşi văd de treabă, se duc la serviciu zi de zi, aşa cum eu văd zi de zi atunci când iau pulsu’ străzii. Ori apocalipsa asta prezentată la televizor şi în presa nu face decât să aducă România într-un haos, să ne slăbească moneda naţională, să ne facă să părem o ţară de neluat în seamă. Asta vreţi? Asta primiţi.

 

Până data viitoare… nimic. 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

2 comentarii

  • Oana spune:

    Cu acelaşi limbaj şi ton cu care ţi-ai obişnuit de vreme îndelungată cititorii (ştii că ţi-am zis de mai multe ori că ai un stil al tău, destul de uşor de recunoscut pentru cine ţi-a citit postările măcar de câteva ori) vorbeşti despre o problemă care i-a preocupat în ultima vreme pe toţi oamenii, indiferent cât de neinteresaţi politic sunt în general.
    Da, ai drepte, am observat şi eu că dacă nu eşti de acord cu USL, eşti imediat catalogat drept băsist.
    Şi bineînţeles că oamenii au libertate, au în primul rând libertatea de a crede ce vor, de a da vina pe cine vor, de a se interesa cât vor despre problemele politice sau de a-i lăsa pe alţii să le zică ce să creadă.
    Dar soarta ne-o mai facem şi cu mâna noastră, deşi nu-i uşor deloc. Nu e vina unui singur om.

9 Trackbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *