Generaţia "Sunt prea tânăr să mă însor"

Generaţia născută la sfârşitul anilor ’80 e astăzi în cea mai frumoasă perioadă a vieţii. La 23 – 24 de ani, cei mai mulţi tineri şi-au terminat studiile, şi-au găsit sau sunt în căutarea unui loc de muncă şi respiră uşuraţi după atâţia ani de jonglat între bani puţini, şcoală, dorinţa de distracţie şi dorinţa de a-şi găsi un loc de muncă bun.

 

Cu toţii simt că viaţa are multe de oferit şi că de-abia de acum se pot bucura cum se cuvine de un concediu, de un telefon mai scump, de o maşină sau mai ştiu eu ce. Iar atunci când merg pe acasă şi aud întrebarea „Tu când ai de gând să te însori/să te măriţi?” simt că au aterizat într-un film horror.

 

Fiori de teamă se ridică pe şira spinării la gândul căsătoriei: „Ceee?? Alte griji, alte responsabilităţi??? De-abia am scăpat de ele!!! Vreau să simt că trăiesc şi eu câţiva ani!!!” (Bine, toate astea nu au de-a face cu partenerul/partenera de viaţă, de multe ori atunci când se primeşte această întrebare, tânărul din generaţia „Sunt prea tânăr să mă însor” nici măcar nu e cu cineva).

 

Respir uşurată că mai am măcar vreo doi ani măcar până când se trece la următoarea întrebare de pe listă: „Când faci şi tu un copil?„.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

2 comentarii

  • Adelin spune:

    Am eu vaga impresie că nu e chiar la întâmplare guest-u’ ăsta. 😆

  • Mihaeladm spune:

    :)) glumeata postarea, Oana, dar la mine n-a fost deloc asa : am plonjat intr-o slujba de *** din care nu-mi puteam cumpara nici un telefon scump, ba chiar nu-mi ajungea nici de chirie si mancare, asa incat idealul asta descris de tine dupa terminarea studiilor mi-e strain.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *