Probabil…

Probabil sunt eu nebun. Sau totul în jurul meu e total aiurea. Înclin spre prima varianta şi o exclud pe a doua. Eu sunt unul singur, iar totul în jurul meu e format din mai mulţi. Începusem la un moment dat să o iau razna tot urmărind cam tot ce se întâmpla pe scena politică din România. Ajunsesem până la a discuta cu absolut toată lumea subiecte politice. Şi mi-am dat eu seama într-un final că o iau pe arătură. Am închis astfel televizorul şi m-am lepădat de politică. Toate astea cu preţul unei urecheri din partea unui om cu care am purtat un dialog scurt, dar destul de inteligent, într-una din zile la muncă. Spusesem că nu-mi mai pasă.

Şi a fost un referendum în ţară, pentru demiterea preşedintelui. Şi bineînţeles că o majoritate covârşitoare din cei care au ieşit la vot au spus DA pentru demitere. M-a durut undeva de asta, pentru că eu am votat NU, iar motivele le-am mai amintit. Dar după, din câte am văzut pe apucate citind pe blog-ul lui Cătălin Prisăcariu (la ora actuală, singurul om din mediul online cu ale cărui idei sunt de acord în totalitate), pentru că presa şi televizorul le-am dat deoparte, s-au apucat ăştia disperaţi să-l dea pe Traian Băsescu jos de pe cal să caute fel şi fel de uşiţe de prin spatele consitituţiei prin care să intre. Dar nici de asta nu-mi pasă. Oricum, o mare majoritate dintre români sunt prea proşti pentru a avea drept de vot, sau dacă nu sunt proşti, în mod sigur sunt prea nepăsători sau au alte lucruri mai importante de făcut decât să le pese de cine e preşedintele ţării. Şi pentru ce să te consumi? Că de plătit  nu mă plăteşte nimeni.

Şi a început de ceva vreme şi Olimpiada de la Londra. Nu am fost prea surprins să citesc pe-un facebook sau pe câte-un blog frecventat de pe telefon că cică au fost făcute mânării cu rezultatele şi cu medaliile. Koreea de Sud a fost dezavantajată în faţa Nemţiei. Cică şi p-ale noastre fete de la gimnastică le-au cam tras puţin în jos. Habar n-am de prea multe pentru că nu m-a interesat să aflu. Dar, dacă s-a ajuns ca până şi la competiţia sportivă supremă să se întâmple d-astea, de ce dracu m-ar mai surprinde faptul că Ponta încă este premier, deşi are un plagiat (dovedit de două instituţii autorizate) la activ plus alte tâmpenii făcute? Trăim într-o lume unde doar banul şi influenţa decide cine e mai bun. Nu valoarea sportivă sau alte lucruri ca ar fi trebuit să conteze. Iar noi stăm ca proştii în faţa televizoarelor şi comentăm uneori rezultate decise cu multă vreme înainte.

De vreo lună jumătate m-am mutat (sper eu definitiv) în Bucureşti. Iar asta după o perioadă de mai bine de un an juma’ de făcut naveta (în ultimul an, navetă zilnică chiar). Ori eu, credeam că doar perioada aia a fost interesantă. Dar după perioada petrecută zilnic în Bucureşti, mi-am dat seama câte am pierdut tot plimbându-mă cu trenul, iar asta nu e de bine deloc. În primul rând pentru că în tren mai mult dormeam, iar dacă ajungeam acasă, mă rupeam de toate cele (dar mă loveam de cele de acasă). Şi să pleci aşa, la o mică plimbare de seară de unul singur e un lucru interesant. Vezi că lumea poate fi complet nebună. Sau poţi să vezi că ceea ce este important pentru cineva, ţie ţi se poate părea ceva foarte deplasat. Dar chestiile astea le ştiai deja… Mi-am dat seama în câteva privinţe că ceea ce se dădeau oamenii a fi era de fapt o falsă impresie pentru mine. Şi mă întreb dacă eu fiind mai tot timpul sincer şi zicând totul pe faţă, fără ascunzişuri, este cel mai bun lucru de făcut…

Astăzi am avut o zi foarte ciudată la serviciu. M-au bulversat câţiva oameni cu faptul că habar nu aveau pentru ce ne călcau pragul. Şi unii m-au şi scos din sărite, ceea ce nu mi se întâmplă des la serviciu. Am fost chiar apatic, gândindu-mă niciunde, pentru că fiecare gând început era stopat pe jumătatea lui. Nici acum nu ştiu de la ce naiba m-am apucat să scriu şi mai ales unde vreau să ajung. Nu ştiu dacă mai încep alt paragraf sau în termin pe ăsta. Probabil că lucrurile se vor clarifica în scurt timp… La fel ca în viaţă. Probabil că lucrurile se vor îndrepta, dacă nu sunt pe făgaşul cel bun. Sau poate că vor lua o turnură negativă. Azi eşti super ok şi vorbeşti cu prieteni buni la telefon şi mâine poţi să nu mai fi, lăsând în urmă valuri de tristeţe pe feţele familiei, prietenilor, cunoştinţelor.

Sunt foarte confuz de ceva vreme încoa’. De aceea nici nu prea scriu aşa des pe aici. În primul rând pentru că nu contează pentru foarte multă lume, dar şi pentru că am o idee la un moment dat, dar nu o continui… Probabil că voi concretiza în articole idei pierdute. Probabil că voi scrie din ce în ce mai rar.

Probabil că lucrurile nu sunt aşa cum le credeam… probabil că sunt doar un arogant în devenire… probabil…

 

Până data viitoare…

Ah, uitasem. Probabil că asta este cea mai dată dracului maşină pe care am văzut-o până acum:

Mercedes-Benz CLS 63 AMG Vortsteiner

Pentru interesaţi, proiectul poartă numele „Mercedez-Benz CLS 63 AMG Vorsteiner

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

3 comentarii

 • Eu am vazut si mai misto (masini) nu al dracului ..:)

 • Mihaeladm spune:

  da, e eleganta foc masina (contribuie si culoarea, e drept) chiar si pentru mine care nu-s pasionata de asa ceva.
  In primul rand da, cu siguranta ca nu e cel mai bun lucru sa spui lucrurilor pe nume, fara ascunzisuri. O stiu din proprie experienta, o numesc „sinceritate sora cu prostia” fiindca de multe ori imi dau singura foc la valiza, dar numa’ de-a dracului nu vreau sa renunt la ea.
  Ideea 2 – nu esti nebun. Poate doar arogant, dar asta e normal, fiindca spre deosbire de majoritatea tu gandesti.
  Ideea 3 … nah, tie ti-o fi trecut pasa proasta, eu abia am intrat in perioada de depresie (cauze multiple adunate). Si am intentia sa-mi iau rucsacelul intr-o zi si sa urc pe 3 dealuri, nu stiu pe unde, nu ma intereseaza daca n-o sa ma insoteasca nimeni pe motiv ca-i plictisitor, am nevoie de asta. Pentru fagasul ala cel bun de care scrii si tu.
  Pe scurt, asta e : suntem multi care ne simtim confuzi sau dezamagiti, deci problema e si cu fagasurile, nu doar cu noi.
  Tu continua sa scrii aici, pentru aia putini pentru care conteaza. Doar n-o sa-i lasam sa ne inunde doar analfabetii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *