V-aţi murdărit de GaGa la gură

Am piticii mei pe creieraş. Şi când mi se pune pata, văd verde în faţa ochilor. Acu’ 2 sau 3 zile, că habar n-am şi nici nu-mi pasă, a fost Lady GaGa în România la noi şi le-a cântat la ciumpalaci din faţa Căsii Poporului prost. Iniţial, cârdu’ de văcuţe plătitoare de bilet ca să vada ciudata maimuţă turbată pe scenă, trebuia să se înghesuie pe Naţional Arena, da’ cică din motive organizatorice mutară tot concertu’. Şi zilele au trecut şi promovare s-a făcut şi lumea a mâncat rahat.

Am venit cucoana, a cântat… a behăit pe scenă, maimuţelor le-au curs balele şi doamna a plecat acasă fericită şi cu mai mulţi bani în cont. Pentru ce? Pentru voce? Neah, pentru extravaganţă. Aia vinde. Şi mă întreb atunci: cam cât de idiot poate să fie un popor de români încât până şi televiziunile de ştiri să aloce zeci de minute de emisie subiectului cu asta, dar pe ăştia ai noştri, care într-adevăr merită să ne curgă balele văzându-i, nu ştim decât să-i hulim la tot pasul. M-am uitat pe YouTube la câteva prestaţii live ale doamnei GaGa şi jur că nu văd nici diferenţă între ea şi Inna. Iar cu Inna, treaba e frumoasă. Mexicanii se calcă în picioare la propriu să ia un autograf de la ea, dar idioţii noştri nu o scot din „proastă care a uitat româna„, „analfabetă” şi alte apelative.

Ca să nu mai zic de faptu’ că toţi ştiriştii şi-au udat chiloţii când au văzut că GaGa a pus la ea pe profilul de YouTube câteva imagini cu ea din „little Paris„… nu „Bucharest„. Vai câtă onoare pe noi! Ar trebui să-i ştergem mucii de la nas când o să fie răcită că ne-a făcut reclamă. Aşa-i, nu? Păi, nu! La ce-a făcut reclamă? Nu-s decât 3 imagini în Herăstrău, 5 cadre cu jigodia aia a ei şi alte 4 faze cu nimic.

Pe scurt, ca să scutesc gloata de vorbe de bine la adresa mea, dacă tot vă curg balele şi lingeţi rahatul altora, măcar fiţi patrioţi şi apreciaţi-i şi pe cei care vă fac mândri că sunteţi români, sau dacă nu vă fac mândri, măcar ăia care ştiţi că acolo unde se duc, se vorbeşte frumos despre România. Nu mai fiţi ipocriţi, că nu vă omoară nimeni.

Şi ca să dau un exemplu, hai să vorbesc despre, probabil, cel mai bun pianist de jazz din lume la ora actuală. A luat un premiu Grammy (premiile alea unde a fost nominalizat şi Costi Ioniţă, fiind compozitorul a două piese de pe albumul lu’ Shaggy nominalizat la „cel mai bun album”), locuieşte în Suedia momentan şi… e român. În România nu ştie nici dracu’ de Marian Petrescu. Şi de ce am vrea să ştim, că doar o avem pe Lady CaCa, iar voi toţi v-aţi murdărit de gaga la gură. Ia de-ascultă:

 

Da, sunt prea agresiv în limbaj… dar măcar ştiu că am conştiinţa împăcată şi că ştiu să apreciez ce au românii bun şi de valoare. Până data viitoare, hai că pa!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

3 comentarii

 • Mihaeladm spune:

  Ade, pentru mine Lady Gaga si Inna is aceeasi mancare de peste : muzica proasta, din aia de club, o stii o an si dupa aia nici nu le mai stii numele solistilor.
  Nu-s agresiva in limbaj, imi spun doar parerea. 🙂
  Putin ma intereseaza ca una-i romanca si alta e americanca (si de-aia o pupa teveurile in fund, dezgustator intr-adevar). Oricum n-as plati doi lei nici pentru concertul uneia, nici alteia.
  In schimb Marian Petrescu … senzational tipul ! Normal ca nu stiam de el pana sa citesc aici la tine. Am cautat acum pe youtube si alte inregistrari, am vazut ca a cantat si in Ploiesti in 2007. Daca o sa mai vina pe la noi am sa merg : pe cat de static pare, pe atat de energica ii sunt mainile, parca ar apartine altcuiva. Talent nebun!
  Daca mai gasesti si alti oameni ca astia nu-i tine doar pentru tine. 😉

 • GaGa a invatat ce trebuie sa faca si face ce trebuie sa faca pentru a sta pe prima pagina. Cui ii mai pasa de muzica…?
  Ciudat este ca fetele care razbat la noi sunt pitipoance, iar cele care razbat afara sunt blamate pe aici. Aici zici ca stau pe spate si le sustine cate un mahar, dar afara? Nici nu mai stiu… ce e mai bine?

  • Adelin spune:

   Problema mea nu e de fapt cu Lady GaGa. Îi ascult muzica, nu toată ce-i drept, dar o ascult. Nu mă dau prea mult în vânt după extravaganţele ei, dar dacă asta vinde şi ea se simte bine cu ceea ce face să facă în continuare asta. Problema mea e cu publicul ei de la noi, problema mea e cu promovarea ce s-a făcut pe lângă subiectul ăsta, în timp ce valori adevărate ale poporului nostru sunt ignorate total. Dacă văd pe TV şi ceva reportaje despre Marian Petrescu, AG Weinberger sau mai ştiu ce alţi mari muzicieni ai României pe lângă reportajele cu GaGa, atunci o să tac şi n-o să mai comentez nimic.

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *