Dan Diaconescu e băiat deştept…

Dan Diaconescu

… iar noi toţi suntem nişte idioţi. Noi toţi ăştia care ne uităm la el şi ne dăm totuşi seama că el nu face nimic altceva decât să se folosească de o categorie foarte specială şi numeroasă din România: proştii. Iar la noi sunt foarte mulţi proşti. Unii sunt proşti pentru că aşa s-a întâmplat să se nască, fără prea mulţi neuroni folositori. Alţii au devenit proşti pe parcurs, lăsându-se păcăliţi, manipulaţi, duşi de nas de pe-o zi pe alta. Este acel electorat pe care l-ai dori de partea ta atunci când vrei să câştigi alegerile. De-a lungul timpului omul ăsta a ştiut ce să facă şi la ce instrumente muzicale să cânte ca să aibă succes fără să muncească prea mult. D-aia are acum ditamai căsoaiele, limuzine de lux şi ceva bani de cheltuială cât să-şi permită să-şi cumpere shaorma de la Dristor. Omul a creat 0(zero)TV-ul,  a creat destule firme care uşor, uşor l-au făcut să fie foarte influent. La momentul potrivit a făcut mişcarea potrivită şi a intrat în politică. Astfel, în doar 2 ani (cred că sunt 2 ani, dar nu prea-mi pasă câţi) a ajuns să fie pe locul 3 la alegerile locale din iunie, cu 10 sau 11% din totalul voturilor.

Acum, domnu’ Dan, a decis că e cazul să ducă lupta la un alt nivel, de o mai joasă speţă decât toate rahaturile făcute de el până acum. A zis omu’ că e interesant să se bage în licitaţia pentru combinatul Oltchim pentru că acolo ar fi o adevărată pâine de mâncat. Dacă are sau nu are banii pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al combinatului, puţin îmi pasă mie. Ce-mi pasă este că de acum vom vedea o nouă telenovelă autentică despre cum un om inteligent face câteva mişcări inteligente, pune mâna pe nişte acte şi iese public cu declaraţii populiste, menite să-l salte cât mai mult în sondaje. În cel mai rău caz, omului îi iese pasenţa, ajunge preşedinte, îşi pune oamenii strategic unde trebuie şi o să avem parte de încă o era de regres economic, politic, social, cultural şi orice alt fel de regres posibil şi imposibil. Pentru că altceva nu poţi obţine atunci când atragi doar proştii de partea ta şi cu ei vrei să faci treabă în continuare.

Deja mi-e scârbă de viaţa politică din România. Avem un prim-ministru dovedit ca fiind un plagiator (iar în orice altă ţară civilizată şi condusă de oameni deştepţi, nu proştii, imbecilii şi cretinii din România, asta ar fi însemnat automat demisia şi ieşirea din viaţa publică). Avem un preşedinte despre care ştiu dintr-o sursă al dracului de sigură, dar şi altele publice ca este un consumator fidel de alcool. Avem un fost preşedinte interimar, ce se visează viitor preşedinte al ţării care în câteva zile la Cotroceni s-a dovedit a fi un imbecil şi-un ipocrit. Avem pe unu’ care se vrea preşedinte şi care face ce face acum pe toate canalele de televiziune, depăşind de ceva vreme graniţele grădinii sale de proşti (grădina 0TV). Îi avem pe Becali, pe Vadim şi toată gloata asta de oameni care nu ne fac cinste şi ne trag în jos… şi din ce în ce mai jos.

Nimic însă nu se poate face. Iar asta pentru că avem prea mulţi proşti în ţară, avem prea mulţi ignoranţi, avem destui imbecili, câţiva cretini şi foarte, foarte, foarte mulţi băieţi deştepţi care ştiu să profite de toţi cei enumeraţi. Purtam o discuţie cu un nene zilele trecute şi am căzut amândoi de acord că de la anu’ o să fie vai şi amar de noi toţi. Păi hai să vedem…

 

Până data viitoare…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *