Vocea României…

Vocea României

Sigur, să acceptăm că pe lumea asta nu există lucrul perfect. Bine, nu trebuie doar să acceptăm, e cum ar spune englezu’ (sau americanu’ mai degrabă), you’ll just have to deal with it. Aşa că, n-am ce face şi mă văd nevoit să accept şi părerile celor care spun că X Factor este un show mai bun decât Vocea României. Bine, aş putea să spun că în fiecare seară înainte de culcare spun rugăciunea, rugându-mă bunului Dumnezeu să mă ţină sănătos ca să pot să am grijă de familia mea şi de toţi semenii mei, dar cine ar crede un ateu?

Aseară, după câteva momente de disperare efectivă datorate (deşi varianta mai bună ar fi „din cauza”) căbluţului meu de reţea şi mai ales switch-ului, am vizionat în sfârşit primul episod din sezonul 2 al show-ului Vocea României. Aştept treaba asta de anul trecut, când pentru prima oară în viaţa mea bazată pe câteva chestii ce ţin de scepticism, am votat pe cineva prin intermediul unui amărât de sms; a fost votul meu dat lui Cristian Sanda în marea finală. N-a câştigat el, a câştigat Ştefan Stan. Iar faptul că la un an de atunci omu’ are deja două melodii proprii lansate ce-au avut succes la public, un band propriu şi concerte cam peste tot prin ţară mă fac să mă gândesc că totul a decurs totuşi bine. Dar destul despre sezonul 1. Acum, totul este dus la un alt nivel. Mai mulţi concurenţi, juraţii au experienţa sezonului 1 în spate şi ştim deja că unele voci deja cunoscute din România şi-au anunţat participarea la preselecţii, blind auditions sau rundele următoare, dacă nu vor fi eliminaţi. Asta însă depinde de ei. Că veni vorba, acum avem parte doar de blind auditions, dar noutatea faţă de anul trecut constă în faptul că acum acestea s-au desfăşurat cu public în sală, ceea ce a crescut puţin presiunea pusă pe concurenţi şi, de ce nu, şi pe juraţi. Ce-o să fie mai departe după faza duelurilor vom vedea.

Despre primul episod, numai de bine. Îl avem pe  Horia Brenciu mai dezlănţuit ca niciodată, riscând să fie catalogat ca fiind un om ce se maimuţăreşte prea mult, dar nu ştiu câţi dintre cei care vor o carieră în muzică ar ajunge la nivelul lui în felul cum a ajuns el, luând-o efectiv de la 0. Am auzit şi câteva voci bune, câteva voci mai puţin bune. Asta, spre deosebire de X Factor, unde am văzut circ mult, vreo două trei voci bune… şi pe Cheloo. Bună mutare, anteniştilor, măcar asta. În rest, spectacolul este garantat. Prezentatorul este cel mai sexy dintre cei sexy, în juriu avem cam singura divă din industria muzicală românească, cam cel mai în vogă artist al momentului, unul dintre cei mai buni compozitori ai ultimilor ani din România şi un om care ştie să facă un show total. Cu chestia asta nu prea ai cum să concurezi. Unde pui şi faptul că pe scenă îţi urcă doar concurenţi care mai ştiu să şi cânte, nu doar să se maimuţărească, este clar că eu voi sta geană pe Vocea României cam până în marea finală. În rest, pentru divertisment şi circ am Românii au talent, asta spunând-o cu tot respectul avut pentru Dan Bittman şi pentru Cheloo. Delia nu mi-a plăcut niciodată, nici măcar în epoca N&D; nu-mi place cum dansează.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *