"Artişti"

Am un amărât de cont pe YouTube cu ajutoru’ căruia reuşesc să fiu la curent cu tot ce mişcă la ora actuală în muzica românească. De-asta am tot amintit eu de-a lungul câtorva articole despre celebrii postaci imbecili, care înjură la tot pasul. Am dat câte un subscribe fiecărui artist important de la noi din ţară sau canalelor oficiale ale unor case de discuri şi case de producţie.

Din când în când se întâmplă să dau peste piese ce nu-mi plac, să dau peste artişti ce nu-mi plac… sau se întâmplă din când în când şi peste artişti „inutili” din punctul meu de vedere. Un exemplu de genul ăsta cred că îl regăsesc o dată cu o melodie produsă în căsuţa „Rappin’ on production”:

Arando Marquez – Need you

Piesa e simpăticuţă, de bumţi-bumţi. În clubuleţ cam rupe fâşu’ în difuzoare şi-i cam înnebuneşte pe dănţuitori. Ce n-am înţeles eu e treaba următoare. Practic, cumătru Arando este tipuleţu’ ăla grăsunel ce se perindă peste tot prin videoclip. Dă din deşte puţin la plătănele alea acolo şi se chinuie să aleagă neşte hamburgeri de pe un platou adus de-o bunăciune blndă. Nimic de obiectat. Numa’ că, dacă mă uit pe YouTube acolo jos, în descrierea melodiei, văd aşa:
– muzică/versuri: Ştefan Mihalache (Connect-R)
– orchestraţie: Răzvan Matache

Nu văd nimic însă despre nenea Arando. Şi dacă tot te numeşti dj, înseamnă că ar fi trebuit să contribui intr-un procent mai mult decât majoritar la realizarea piesei. Am căutat şi câteva informaţii despre om, aflând astfel că activează ca dj de peste 10, 12 ani, dar cam atât. Aş vrea să citesc o biografie, nişte performanţe, ceva. Tind să cred că nu-i decât un prieten foarte bun căruia Connect-R îi datorează foarte multe, altfel nu-mi explic.

Ca el sunt multe alte exemple. Aşa-zişi DJ care ies cu melodii pe piaţă, dar melodii compuse şi produse de alţii. De ce dracului te mai numeşti DJ?

 

Până data viitoare…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *