Virusul schimbător de culori pe feisbuc şi roboţii cu chip de om

Schimba culoarea profilului de Facebook
Pr’etenu’ Andrei Sonea a publicat pe blog-ul său personal un articol ce vine în ajutorul roboţilor cu chip de om care pleacă urechea, ochiu’ şi deştele la toate prostiile pe care le întâlnesc tot navigând pe net. Este vorba de ultima fiţă de pe Facebook, virusul care te face să crezi că-ţi poţi schimba culoarea profilului tău. Cuvintele omului arată cam aşa:

Dadeam de virusul asta in urma cu mai bine de 8 luni cand cineva ma intreba cum poate scoate culoarea roz de fundal. Credeam ca este un nou tool de la facebook si l-am tot cautat prin optiunile facebook. Cu siguranta cu totii ati facut la fel daca aveti acest virus.

Virusul ruleaza doar in chrome din cate stiu. Toti cei care au chrome si toti cei care au pus botul, au instalat o extensie G. Chrome. Pentru a scoate extensia, mai precis virusul, apasati pe liniile alea 3 din coltul din dreapta sus, Instrumente -> Extensii. Pe aici cautati Facebook color changer sau ceva de genul asta, nu mai tin minte exact, si ii dati delete.

Pentru a ajunge mai usor la extensii, daca sunteti grei de cap, bagati in chenarul de sus: chrome://chrome/extensions/ si apasati enter. Veti ajunge tot in acelasi loc, adica la extensii.

Ce iti poate face acest virus? Te va redirectiona la un moment dat de pe Facebookul clasic pe un facebook scam. Tu iti vei introduce datele, e-mail si parola. Acolo nu se va conecta din prima, pentru ca datele au fost trimise in alta parte si imediat urmeaza sa fii redirectionat din nou, catre facebook.com. Aici te vei conecta si vei uita ca ai trecut si printr-un scam.

Virusul schimba culoarea profilului tau doar la tine. Nu este vizibil si de catre ceilalti. Deci degeaba te zbati in a-ti schimba culoarea profilului, nu vei fi cu nimic mai cul printre prietenii tai de 14 ani.

Eh, omu’ a fost destul de clar cu cele spuse, acordu’ şi l-a dat ca eu să preiau articolu’ său, iar voi, cei care tot faceţi nezbâtii d-astea ar fi bine să faceţi ochii mari mai des atunci când navigaţi pe internetule.

 

Până data viitoare, ‘ai că pa!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *