Vocea României – finala

Încep prin a le mulţumi tuturor celor care au votat în aşa fel încât mi-au dat şansa de a mă uita şi în sezonul următor, al treilea, la Vocea României. Spuneam acum câteva zile că dacă Tibi Scobiola va câştiga Vocea României, la anu’ mă voi uita la X Factor. Ei bine, X Factor, în continuare rămâi la capitolu’ „de evitat„.

Iată, în seara asta s-a terminat cel de-al doilea sezon al frumosului concurs difuzat de frumosul PRO TV, şi anume Vocea României. Eram foarte pornit ca, în urma unui rezultat pe care mulţi îl aşteptam (dar care a fost tocmai invers), eu să mă apuc să înjur frumosul popor pentru proastele gusturi. Dar Tibi Scobiola a ieşit pe locul 4, iar toată lumea, mai puţin vreo 20 de fani ai lui Tibi, a fost fericită. Astfel, acum sunt pornit să aştern pe foaia de Notepad cuvinte frumoase şi de laudă (mai puţin două, trei critici) la adresa frumosului concurs care a avut frumosul rezultat (cu o excepţie). În acest an, la unison, foarte mulţi oameni au spus că a câştigat cine a trebuit. Punctul meu de vedere subiectiv este că Silviu Paşca ar fi fost câştigătorul de drept, dar aşa a fost să fie. Aşadar, în sezonul doi Julie Mayaya a câştigat Vocea României.

Marea finală a fost una frumoasă, în care am ascultat voci bune, dueturi frumoase, starturi modeste. În ordinea desfăşurării evenimentelor, daţi-mi voie să fac o scurtă descriere a fiecărei piese interpretată de cei 4 finalişti de astăzi, 26 decembrie 2012.

1. Vizi Imre şi Marius Moga – Oficial îmi merge bine (piesa originală interpretată de Simplu)
A fost, pot spune, cea mai proastă prestaţie a lui Vizi din tot concursul. Pe scenă mi s-a părut speriat, un tip care habar nu ar avea ce face sau ce trebuie să facă. Or fi fost emoţii sau ce naiba a fost, dar chiar m-a lăsat rece interpretarea amândurora, nu doar a lui Vizi.

2. Tibi Scobiola şi Antonia – Endless Love (piesa originală interpretată de Mariah Carey şi Luther Vandross)
Antonia este foarte frumoasă.

3. Julie Mayaya – Je t’aime (piesa originală interpretată de Lara Fabian)
Am ascultat piesa asta în interpretarea multor artişti, dar în felul în care a cântat-o Julie în seara asta, nu am auzit pe nimeni. A fost cea mai bună interpretare a piesei pe care am auzit-o până acum. Putea Julie să cânte „Melc, melc, cotobelc” mai departe în concurs, că tot i-aş fi dat marele titlul. A fost, cred, şi momentul zero al deciziei celor din faţa televizoarelor.

4. Cristi Nistor şi Inna – Eternal flame (piesa originală interpretată de The Bangles)
Am o veste pentru mulţi idioţi: bă, Inna are voce, ipocriţilor! Îl felicit pe Cristi pentru că în seara asta a cântat pe scenă alături de un star internaţional, care în alte ţări face oamenii să se calce în picioare pentru un autograf, iar la noi în ţară este înjurat la tot pasul de toţi neica nimeni.

5. Tibi Scobiola – Back for good (piesa originală interpretată de Take That)
Locul 4 la final. 🙂

6. Julie Mayaya şi Andi Moisescu – Potpuriu muzical
A fost printre cele mai bune momente ale serii. Cu părere de rău anunţ faptul că acest moment a însemnat şi retragerea din cariera de interpret a lui Andi Moisescu. Ne va lipsi…

7. Cristi Nistor – I want to know what love is (piesa originală interpretata de Foreigner)
A fost cea mai bună interpretare a lui Cristi din seara asta şi una din cele mai bune din tot concursul. Loredana a declarat că în seara asta Cristi a avut cele mai grele partituri. Da, le-a avut… dar din păcate pentru el lucrul ăsta nu i-a adus decât locul 3.

8. Vizi Imre şi prietenii – No woman no cry (piesa originală interpretată de Bob Marley)
Vizi trebuia să performeze alături de Pacha Man o piesă, dar Pacha a fost blocat pe un anume aeroport internaţional şi nu a putut ajunge la timp pentru a fi pe scenă. Aşa a fost nevoit Vizi să cânte alături de Silviu Paşca, Fely Donose, Cezar Dometi şi David Bryan, iar pentru asta, el nu are de ce să regrete. Le-a ieşit de minune. După prima melodie, aici Vizi s-a descurcat mai bine. Everything was alright.

9. Julie Mayaya şi Horia Brenciu – Cose della vita (piesa originală interpretata de Eros Ramazzotti şi Tina Turner)
Horia nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se prezintă singur cu vocea, charisma şi talentul său. Julie s-a ridicat la nivelul aşteptărilor încă o dată şi a oferit spectatorilor un al treilea moment de excepţie în marea finală.

10. Tibi Scobiola şi Smiley – Baby, I love your way (piesa originală interpretată de Peter Frampton)
Smiley cântă bine reggae.

11. Cristi Nisto şi Loredana – Ileană, Ileană (piesa originală interpretată de Loredana)
Interesant moment… Cristi s-a descurcat bine. Altceva nu ştiu ce să spun.

12. Vizi Imre – Somewhere over the rainbow (piesa originală interpretată de Israel Kamakawiwo’ole)
Mi-l imaginam pe Vizi cântând melodia asta încă de acum ceva vreme. A păstrat momentul pentru finală şi i-a ieşit de minune. Care ai sânge-n instalaţie, te provoc să-mi citeşti şi să-mi pronunţi numele interpretului piesei originale. 😆

 

Pe lângă părerile despre cele cântate de cei 4 finalişti, am de zis câte ceva şi despre antrenori.

1. Horia Brenciu
Omul ăsta se bucură de tot respectul meu. Iar faptul că sezonul acesta este şi antrenorul câştigător, mă face să spun că anul 2012 a fost anul lui. Cum chiar el a spus, este singurul artist care a concertat în 6 nopţi la Sala Palatului. Are mereu cuvintele la el, este charismatic… are tot tacâmul. Nu înţeleg de ce foarte mulţi nu-l înţeleg pe Horia.

2. Loredana
M-a omorât femeia asta cu comentariile uşor interpretabile. M-a omorât şi cu rochiile ei. Ceva mai aiurea decât oglinzile alea care tot reflectau lumina pe faţa ei nu cred că putea să poarte. Este într-adevăr singura divă a României, dar în finala asta a dat cu bâta-n baltă.

3. Smiley
Îmi pare rău pentru Smiley că a rămas fără Silviu Paşca în echipă în semifinale. Asta compensează însă cu ticurile lui verbale care mă scot din sărite. Nu cred că a fost concurent căruia Smiley să nu-i fi spus „Mă bucur că…„, „Mi-a plăcut…” sau „Mi se pare…„. E bun Smiley, dar stă prost la purtat dialoguri.

4. Moga
Pentru mine Moga este un profesionist în ceea ce face. Este rigid şi indiferent, lucru ce-l cam saltă în ochii mei… dar nu atât de mult, pentru că-l ţine aroganţa de care dă dovadă la o înălţime medie în aceeaşi ochi ai mei.

 

Să spun câte ceva şi despre cei 4 finalişti, în ordinea inversă clasamentului final.

4. Tibi Scobiola
Moş Crăciun există!!!

3. Cristi Nistor
Dintre toţi participanţii, doar Cristi Nistor, Cezar Dometi şi Silviu Paşca m-au impresionat prin cuvintele spuse. Simplitatea şi modestia de care a dat dovadă Cristi m-au făcut să trec cu vederea faptul că el mai apăruse pe sticlă până să vină la Vocea României. A ştiut să rămână cu picioarele pe pământ şi are un caracter frumos.

2. Vizi Imre
Om cu voce interesantă, cu o atitudine foarte ok şi destul de charismatic. După părerea mea, l-aş fi pus pe locul 3 pe podium, în locul lui Cristi Nistor, iar pe Cristi l-aş fi urcat pe 2. Dar asta este viaţa…

1. Julie Mayaya
După ieşirea lui Silviu Paşca din concurs, Julie a devenit favorita mea. Vocea ei puternică şi unică în concursul ăsta a făcut ca, în sfârşit, foarte multă lume să spună că cineva a câştigat un concurs de genu’ ăsta pe merit. Bravo, Julie! Bravo, Horia Brenciu! Iar ca un fapt, ciudat aş spune eu, zic că Julie Mayaya este singurul concurent cu care eu am făcut o poză atunci când am fost în public la Vocea României. Îmi place să cred că acest lucru i-a purtat noroc.
Alături de Julie Mayaya - Vocea Romaniei

Iar Pavel, Pavel este departe omul care te ţine în suspans cel mai bine. Este prezentatorul perfect. 😆
S-a terminat sezonul 2 şi ne pregătim să vedem voci noi la anu’. Cu bune, cu rele, sezonul acesta s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele, ba chiar a zdrobit clar şi fără drept de apel concurenţa. Acum urmează Românii au talent, sezonul 3. Până atunci, prezint în cele ce urmează momentul meu preferat de anul acesta de la Vocea României:

Silviu Paşca – Mad world (piesa originală interpretată de Gary Jules)

 

Cam atât. Până data viitoare, may the voice be with us!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

7 comentarii

 • Alexandra Beldica spune:

  Chiar mi-a placut ce ai povestit 🙂 Eu tineam de ceva timp cu Cristi si ieri seara a demonstrat ce frumos stie sa vorbeasca si ce fel de om este si parca si mai mult imi doream sa castige 😀 Totusi, dupa cum a zis si Moga, poate ca e mai bine sa castige cineva care sa-si primeasca prima sansa in muzica. Oricum..frumos zis, mai Adelin! 😀 Si da, frumos concurs…

 • La anu sa ne anunti din timp cu cine te pozezi. Sa stim mai din timp castigatoru’.

 • Foarte frumoasa descrierea. Totusi, inainte de finala, eu am tinut cu Feli si Silviu.
  Dintre cei patru finalisti, a castigat cine merita, dupa parerea mea.

 • Si eu ma bucur foarte mult ca a castigat Julie! A meritat cu varf si indesat titlul de „Vocea Romaniei”. Si da, sunt de acord cu tine, Cristi ar fi meritat locul doi, dar nici nu a fost departe. Ascult si azi piesa din finala „I wanna love what love is” si nu ma mai pot satura. 🙂
  Sincer, de Vizi nu mi-a placut de la bun inceput, nu stiu de ce. E talentat clar, dar personal, nu as merge la concertele lui, cu toate ca are voce.
  Cat despre Tibi, ma gandesc ca daca a ajuns in finala, a ajuns pentru ca publicul l-a vrut si l-a votat. Chiar nu inteleg de ce e asa de hulit. Cred ca se exagereaza putin. Dar locul 4 cred ca e ok pentru el, avand in vedere ca e hiper cunoscut.

  • Adelin spune:

   Tibi a ajuns în finală pentru că o parte din public l-a vrut şi l-a votat. Noi toţi ceilalţi nu l-am vrut. Hulit nu a fost pentru vocea lui, ci doar pentru atitudinea lui din tot concursul. Iar toate astea au făcut să fie umilit practic în finală. Să iei locul 4 şi să vezi că toată lumea aplaudă frenetic asta mi se pare o răsplată potrivită pentru el.

 • Mihaeladm spune:

  hai ca mi-a placut descrierea finalei, in mare sunt am aceleasi pareri.
  Cu exceptia ca eu sunt dintre cei care-s calcati pe nervi de Brenciu, desi sezonul asta mi s-a parut mai potolit decat in primul sezon.
  In plus, mie mi-a placut mult momentul cu Andi Moisescu, stiu ca lumea l-a criticat, dar e printre putinele staruri Proteve ce mie-mi plac.
  Rochiile cu oglinzi ale Loredanei m-au deranjat si pe mine, cam stupid sa te imbraci in extraterestru. Ca sa nu mai zic cat a tinut sa expuna lucrarea doctorului chirurg, dar aici desigur sunt invidioasa, ca eu n-am silicoane. 🙂
  Si mie mi-a placut tare mult Silviu Pasca – daca l-as fi auzit fara sa stiu cine e as fi zis ca-i de-acolo, din USA. Ca sa nu mai spun ca e si fain ca tip, are niste ochi 😉
  Insa tot nu i-as fi dat locul 1, fiindca Julie are nene voce …
  Dar as merge la concerte si la Silviu si la Julie si la Vizi – deja asta spune multe pt valoarea celor din finala.
  De-asta e si singurul show teve la care ma mai uit, in afara de Master Chef. 🙂

2 Trackbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *