Vocea României, sezonul 2

Cred că pot număra pe degete câte motive am să mă mai uit la televizor. De umărit politică m-am lăsat (sper să termin totuţi articolul pe care îl am în minte despre asta), filme pot vedea pe laptop… şi oricum nu am timp de stat în faţa televizorului. Pentru Vocea României mi-am găsit timp de vizionat, nu mereu, dar mi-am găsit. Anul trecut (cum spuneam într-un alt articol) l-am avut ca favorit pe Cristian Sanda. Înainte însă ca el să devină favoritul meu, Irina Tănase îmi captase atenţia cu vocea ei puternică. A ieşit din concurs prea devreme şi mi-am redirecţionat atenţia către Cristian. Nu a câştigat el, ci Ştefan Stan. A demonstrat însă multora de ce a meritat să câştige el anul trecut.

Anul acesta, aşa cum am mai spus, încă din semifinalele de la Românii au talent am spus că o să plec urechea pe Silviu Paşca, un băiat din Timişoara care ştie cum stă treaba cu rap-ăitul şi nu numai. Am aflat că va participa la Vocea României şi i-am dedicat un articol pe tema asta acum ceva luni de zile. M-am declarat susţinătorul lui încă dinainte de începerea concursului. Favoritul meu nu m-a dezamăgit şi a ajuns până în semifinale. Asta înseamnă că am ureche bună, ă? 😆 În semifinale însă, în echipa lui Smiley mai rămăsese doar doi băieţi: unul care merita să treacă în finală şi unul care n-a avut ce căuta în concurs. Ultimu’ e Tibi Scobiola, un nene infatuat de 39 de ani care m-a făcut să-l dispreţuiesc din câteva motive destul de simple. Unul a fost acela că în timpul unei emisiuni în direct, atunci când cineva cânta pe scenă (acel cineva era Nicolae Guţă) el trăgea un tractoraş de-o sfoară, având un aer dispreţuitor faţă de cel care cânta. Alt motiv este discursul de intrare în concurs la Vocea României. Păi tu, un nene cu o experienţă de 11 ani în muzică, cu o participare la Selecţia Naţională Eurovision, un contract cu Antena 2 (band-u’ ce asigura fondul muzical la „Răi da’ buni„), dar mai ales având o vârstă destul de matură, să vii să spui că participi la concurs ca să-ţi ajuţi părinţii? Serios? Şi proştii, imbecilii şi cretinii din faţa televizorului au înghiţit găluşca şi l-au votat. L-au trimis în finală. Lucrul ăsta îmi lasă un gust teribil de amar, cu atât mai mult cu cât cel care a fost trimis acasă de Tibi a fost favoritul meu, Silviu Paşca. Eh, acum nu spun decât că dacă o să câştige ingâmfatul ăsta concursul, la anu’ devin fanul X Factor.

Înainte de marea finală de pe 26 decembrie, spun că sezonul ăsta de Vocea României s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele. Am văzut şi auzit voci teribil de bune, am văzut spectacol, am văzut lucruri de calitate. Unde mai pui că am avut şi ocazia şi onoarea de a mă afla în public la o zi de înregistrări pentru etapa confruntărilor, spun că meniul e complet. Eh, ziua aia a fost magică pentru mine. Am văzut cum se desfăşoară un astfel de spectacol din spatele camerelor de filmat şi credeţi-mă că a fost o experienţă de neuitat. Iar răsplata mea pentru ziua respectivă a fost o poză cu cel pe care îl pot numi showman-ul absolut al României: Horia Brenciu.
Alături de Horia Brenciu

Pentru că printre cei care vor merge în marea finală de pe 26 decembrie se află şi Julie Mayaya, concurenta din echipa lui Brenciu, şi pentru că a fost o drăguţă atunci când am rugat-o să facem o poză, o susţin pe ea să fie câştigătoarea titlului de Vocea României în sezonul 2. Multă baftă, Julie!
Alaturi de Julie Mayaya

Asta este. În viaţă nu câştigă mereu cine ai vrea să câştige şi nu-ţi ies lucrurile cum ar trebui să-ţi iasă. Este însă un simplu concurs, nu un capăt de ţară. Drumul multora din cei care au participat sezonul acesta de abia acum începe. Prin cei cărora le doresc să reuşească în industria muzicală românească se află şi favoritul meu, dar şi al multor altora, Silviu Paşca. Mult noroc!

 

Până data viitoare, sănătăţuri!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

5 comentarii

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *