Omul şi maşina

Knight RiderCând eram eu o dulceaţă de copil, pe vremea când eram cuminte, nu consumam alcool şi nu înjuram, exista un post de televiziune ce l-a făcut mare pe Dan Diaconescu: Tele 7abc. Difuza pe vremea aia un serial, „Knight Rider„. A fost primul serial de televiziune cu care am interacţionat. Eu îi spuneam simplu „Kitt„. Eram un copil şi mă fascina efectiv să văd Chevrolete Corvette-u’ ăla negru cum vorbea. Desenam maşina peste tot, îmi botezam maşinuţele mele ca ea şi ţin minte că am vopsit cu carioaca un Porsche 911 tocmai ca să arate ca K.I.T.T. Mă uitam ori de câte ori puteam la filmu’ ăsta pe Nei-u’ vechi din casă.

Şi apropos de Nei, mi-adusăi aminte de o reclamă cât se poate de tare din perioada aia despre televizoarele astea.

Nei! Nei! Nei! 😆

Team Knight RiderAnyway, după ce mi-a trecut de febra „Kitt„, pe PRO TV parcă se difuza la un moment dat un fel de continuare a serialului de care am zis mai sus. De data asta, nu mai era doar un om şi o maşină, acum era vorba de o echipă. „Team Knight Rider” s-a numit filmu’, n-a avut decât un sezon, dar destul cât să-l văd eu şi să fiu vrăjit de „The Beast„, un Ford F-150 negru, o maşină destul de sarcastică. O echipă formată din maşini vorbitoare şi şoferii lor era ceva ce îmi stârnea atenţia, eu copil fiind, un copil care ştia de la o vârstă fragedă cam ce mărci erau maşinile care treceau pe lângă el pe stradă. Am observat în timp ce mă documentam pentru articolu’ ăsta că în 2009 s-a încercat o reinventare a genului ăsta de acţiune, având acelaşi titlu, „Knight Rider„. Fiind mai recent, o să îl văd pe ăsta.

ViperMai apoi, pe Prima TV s-a difuzat într-o perioadă „Viper„. Aici deja treaba a devenit şi mai interesantă pentru mine, copil fiind. Aveam un Viper roşu care se metamorfoza într-un Defender argintiu, ticsit cu arme şi multe chestii interesante, un Defender care îl ajuta pe eroul principal să lupte cu băieţii răi. Stăteam geană pe televizor de fiecare dată, ţin minte, după ce veneam de la şcoală ca să văd ce s-a mai întâmplat în film. Chiar şi acum mi-am răpit 40 de minute din ceea ce făceam ca să revăd un episod pe YouTube.

Transporter - The SeriesZilele astea, tot căutând un serial pe care să îl urmăresc, am dat peste „Transporter – The series„. Este un fel de continuare a trilogiei „Transporter” ce l-a avut în prim-plan pe Jason Statham, trilogie de care o să aduc vorba mai jos puţin. Serialu’ ăsta e nou, au apărut doar 11 episoade până acum şi pot spune despre el că e prost. Ca şi toate celelalte 3 amintite până acum. Orice prost poate observa slaba calitate a detaliilor din film. Sunt chestii ieftine, filme de acţiune în care unii sunt răi, fac fărădelegi, vine unu’ bun cu maşina şi îi bagă la zdup sau ce mama naibii le face. Şi deşi nu prea-mi place să mă uit la chestii ieftine, la filmele astea m-am uitat de fiecare dată cu plăcere. De ce? Pentru maşini? Atât. Şi sincer să fiu, la ăsta mă uit pentru că este nou, dar de-ar fi să le revăd pe celelalte amintite, n-aş mai avea curajul. Mi-ar strica orice impresie mi-aş fi făcut atunci când eram un copil şi le urmăream.

Ziceam că menţionez şi trilogia „Transporter„. Singuru’ motiv pentru care am stat să urmăresc 3 filme de acţiune a fost pentru că în filmele astea aveau ca personaje secundare maşini. Că fu vorba de un BMW în prima parte sau de Audi-uri în următoarele, n-a contat pentru mine. Dă-mi filme cu maşini şi mă uit. Am şi eu slăbiciunile mele, ce să-i faci.

Gone in 60 secondsAveam pe blog-ul vechi (sau pe ăsta şi nu mai ştiu eu) un top cu filmele mele preferate. Printre ele, la loc de cinste se află şi „Gone in 60 seconds„. Eh, filmu’ ăsta nu e nici prost, nu e nici plin de chestii ieftine. La filmu’ ăsta m-am uitat pe puţin de vreo 10 ori (l-au cam dat ăia pe AXN în relauare de m-au zăpăcit, plus pe alte posturi de televiziune) şi de fiecare dată m-am uitat cu plăcere ca şi cum nu-l mai văzusem deloc înainte. Scena în care Nicholas Cage este urmărit de toată miliţia în timp ce el se află la volanul Mustang-ului ’67 numit Eleanor mi se pare mult prea tare. Şi nici „War – Low rider” (click pe titlu’ şi te-aruncă pe YouTube să vezi treabă mişto) nu mi se pare o melodie rea deloc. 😀 Printre puţinele filme la care nu am nicio problemă în a le revedea.

Nici seria „Fast & Furious” nu mi-e străină. Le-am văzut pe toate cele 5 părţi filmate până acum şi o să stau geană şi pe ziua de lansare a parţii a 6-a. Dacă mă enervez, mă duc în cinema s-o văd. Da’ numa’ dacă mă enervez.

Îmi plac poveştile care implică şi maşini. Am văzut destule filme în care maşinile erau în prim-plan. Are băiatu’ o afinitate pentru tot ce ţine de lume asta auto. Şi permis am… da’ maşina e aia care-mi lipseşte. 😆

 

Până data viitoare, te pupă Ade.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

7 comentarii

 • Andrew spune:

  E ok seria noua din Knight Rider, am văzut-o. Cam scurta :). Pe 3 mai se lanseaza Fast & Furious 6. Tot cu masini ar fi si chinezescul Motorway. Si mai sunt cateva nemțești.

  • Adelin spune:

   Am văzut că are doar un sezon Knight Rider-u’ nou. Scap repede de ea

  • Rosalinda spune:

   AA si RR, Dupa supsele voatse sunteti femei , poate chiar mame. Ideea acestui link este alta : sa facem ce vor copiii sau sa facem ce vrem noi cu bugetele noastre. Parintii mei au avut bani tot timpul. Nu se punea problema de asigurat mancare sau facturi sau haine. Ai mei au facut o chestie destul de interesanta la vremea respectiva au cumparat un apartament in care eu si sora mea am locuit singuri timp de 4 ani. Veneau saptamanal si ne aduceau bani pt tot ce era necesar (exact cat era necesar) iar noi in schimmb trebuia sa invatam la scoala bine, sa scoatem performante la sporul la care mergeam, sa fim respectosi cu ceilalti oameni din jurul nostru, sa avem grija de noi cum ne imbracam, sa fim curati, calcati. Dupa ce am terminat facultatea si eu si sora mea , ai mei au vandut acel apartament. in acel timp cat am stat acolo am invatat ce inseamna banul, responsabilitatile si cum e sa te descurci singur fara mamica si taticul. Daca se strica ceva in casa, noi trebuia sa reparam si sa avem grija sa nu se repete. Oferindu-mi-se totul de catre parinti, la randul meu cand o sa fiu parinte la fel vreau sa procedez cu copiii mei. Sa stie sa se descurce si sa stie sa fie oameni de incredere in orice situatie. Nu cred ca a-ti rasfata copilul este egal cu dezechilibrul acelui copil si transformarea lui intr-o persoana egoista si iresponsabila ca vezi tu se intinde mai mult decat ii este plapuma , in cazul acestea . tati descurca-te sa mai lungesti putin plapumica

 • Tony spune:

  Hehe, amandoi am fost azi cu gandul la masini 😀

  Vazui si eu pe „Kitt” al tau, ce-i drept nu in multe episoade, dar e bun. Si da, serialul Transporter e de cacao.

  Cica The Fast and the Furious o sa fie un sequel, si tare mi-i teama ca o sa fie de cacao, chiar daca inca mai joaca Dwayne, Vin Diesel si Paul Walker.

 • 电视棒 spune:

  精辟,字字分析的透彻

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *