Un fleac… aţi dat cu el de pământ

Sergiu NicolaescuÎn România, cel mai nasol lucru care ţi se poate întâmpla nu este să mori. În România, cel mai nasol lucru care ţi se poate întâmpla este să mori şi să aibă cin’ să te bârfească în urma ta. Ceva mai rău decât atât nu ţi se poate întâmpla. Mulţumesc întâiei zeitate închipuite a omenirii că n-am belit ochii la televizor de niciun fel astăzi, că aş fi dat în nebuneală, ca să zic aşa.

Nu este niciun  eveniment pentru nimeni faptu’ că Sergiu Nicolaescu s-a stins din viaţă ieri, 3 ianuarie 2013, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare, asta după ce pe 28 decembrie fusese operat laparoscopic de peritonită. Pentru că pe parcursul vieţii a făcut destule lucruri bune şi pentru că şi-a pus amprenta pe viaţa culturală a României, nu pot decât să-i urez unuia dintre cei mai buni oameni de film din România ultimelor decenii odihnă plăcută. Fie-ţi ţărâna uşoară, maestre!

Ca de fiecare dată însă, românul s-a dat în stambă, iar cel mai mare dezgust mi l-a provocat mass-media. Puţine au fost site-urile unde am citit cuvinte frumoase despre cel care a fost Sergiu Nicolaescu, puţine au fost vedetele care să spună un gând şi o vorbă bună despe cel care a fost Sergiu Nicolaescu. Am auzit, pe surse, că infecţii de la Antena 3 RTV (între timp mi-am dat seama că cine mi-a spus, mi-a menţionat-o şi pe Corina Dragotescu) au făcut ce-au făcut şi l-au băgat în discuţie chiar şi pe Gigi Becali, vorbind despre un om care astăzi s-a stins din viaţă, făcând legături idioate cu întâiul inamic al prostimii USL-iste, Traian Băsescu.

Lumea asta mă dezgustă din ce în ce mai mult. Ni se sting valorile culturale ale neamului nostru, iar în spate constatăm cu stupoare că nu rămâne nimeni care să ducă tradiţia mai departe. Ne interesează de prea multe căcaturi inutile şi am făcut în aşa fel încât să nu fie cool să te duci la teatru sau la un film românesc. Regizorii de astăzi filmează doar prostii ce aduc aminte de vremuri de tristă amintire sau de drame retardate din ograda poporului nostru.

Cu bune şi cu rele, Sergiu Nicolaescu va rămâne întotdeaua în amintirea mea ca fiind regizorului unuia din cele mai bune filme de comedie din cinematografia românească: „Nea Mărin Miliardar„. De demagogie ieftină sunt sătul peste cap…

Odihneşte-te în pace, maestre!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

4 comentarii

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *