Când cauţi de muncă…

need a job…tocmai atunci nu-ţi găseşti. Eh, nu e chiar aşa. Pentru că de găsit, găseşti, dar nu găseşti ce-ţi place. Eu m-am cam săturat să iau site-urile astea de job-uri la rând şi să găsesc numa’ şi numa’ chestii pentru care, ori nu-s competent, ori refuz cu desăvârşire să le accept, ori, cazul cel mai ciudat, job-uri despre care habar n-ai ce presupun, cu titulaturi dintre cele mai ciudate.

Job-urile pe care n-aş vrea să le îmbrăţişez sunt din păcate şi cele mai răspândite la ora actuală. Peste tot numai posturi de account manager, operatori call center sau reprezentanţi vânzări găseşti. Fix ce nu-mi doresc, să lucrez cu oameni. Serios, nu vreau să lucrez cu oameni. Prefer să am un calculator în faţa ochilor cu zecile de ore decât să fiu nevoit să vorbesc la telefon cu fel de fel de oameni din toate păturile sociale, încercând să-i faci să cumpere ceva sau să-i ajuţi să-şi dea drumu’ la calculatoare.

Cum spuneam şi-n articolu’ despre CV-uri, îmi caut un serviciu de ceva vreme încoa’. Am avut un job, dar din cauza programului pe care îl am la facultate, nu puteam să mai continui. Aşa că-mi caut altceva. Caut un job care să înceapă pe undeva pe la 4 în fiecare zi dacă se poate. Nu de alta, da’ de la 8 dimineaţa, în fiece zi se pare, îmi tocesc coatele pe băncile facultăţii. S-o putea să găseşti un job c-un astfel de program, mă întreb?

Tot uitându-mă zilele trecute pe site-urile sus amintite, mi-am dat seama că ceea ce face diferenţa în ziua de astăzi (nu este chiar o revelaţie, aşa că nu te grăbi să arunci cu pietre) este tot P.C.R.-u’, adică se merge în continuare pe pile, cumetrii şi relaţii. Ori faci umilu’ şi accepţi să lucrezi în orice domeniu, la orice nivel salarail, ori faci bine şi te pui bine cu careva, apelezi la vreun neam pus bine şi îţi faci rost de-un job pe care să vrei să-l faci. E tare sumbră situaţia la noi la Românica… este sumbră şi descurajantă. Dar eu afirm în continuare că numai cine nu vrea nu îşi găseşte ceva de lucru în ţărişoara asta.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

4 comentarii

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *