Milf, milf…

Pe la începutu’ anilor 2000 aveam primul contact cu muzica hip-hop. Primele albume de hip-hop ascultate de mine au fost „Irefutabil” (încă cel mai bun album Paraziţii) şi „B.U.G. Mafia prezintă CASA„. Logic, eram un puşti de vreo 12, 13 ani, care în mod normal n-ar fi avut voie să asculte aşa ceva. Mi-o cam luam pe cocoaşă dacă taică-miu mă prindea că ascult aşa ceva.

Ce povestesc eu aici sunt lucruri dintr-o altă era… Pentru că mai nou nu-i nicio problemă pentru un agarici să asculte melidiuţe cu mesaj explicit. O problemă este atunci când un artist urcă pe scenă în faţa unui public, a cărei medie de vârstă nu cred că sare de 16, 17 ani, şi începe să cânte despre milf-uţe, p**** fatale şi curve nebune care o să ne sune. Iar o problemă şi mai mare decât problema exemplificată este atunci când un videoclip de la respectiva reprezentaţie ajunge pe YouTube, ca să(nu)-i facă cinste artistului.

În caz că nu se ştie despre ce-i vorba, bag detaliere pe subiect. Artistu-i Grasu XXL, melodia-i „Turbofin„, iar publicul de minori e din Baia Mare. Iaca ‘ici treabă, cum omu’ le cântă copiilor despre mamele lor:

Grasu XXL – Turbofin (Live Burn Street – 23.02.2013 Baia Mare)

 

Cu melodia n-am nicio treabă. Am dat volumu’ blană-n boxe de mult prea multe ori ascultând-o. Problema o am cu Grasu XXL care a prestat în faţa puştilor. Poate-s eu de modă veche, dar să începi să bagi o melodie cu versurile pe care le are în faţa unui astfel de public, parcă nu dă bine deloc la imagine. Puştii ăia, dă-i încolo, ştim cu toţii că ascultă de toate, înjură poate mai bine ca mine (s-o putea oare?) şi fac ce-or face în boscheţi, ca iepurii. Şi ce frumos fredonau versurile copilaşii drăgălaşi. Dar tu, Grasule, nici măcar cuvintele alea delicate nu le-ai beep-uit? Adică, dă-o-n mă-sa de treabă, că mie mi se pare de tot rahatu’ faza asta.

 

Sau poate sunt eu prea absurd?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

11 comentarii

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *