Nu ştiu ce să scriu în CV

Om gandindŞi nu mă refer la o dată de naştere, ce-am studiat sau ce experienţă am în câmpul muncii, pentru că am ceva experienţă, aproape 3 ani mai exact pe cartea de muncă. Mă refer la partea aia din CV în care tre’ să scrii ce competenţe ai, ce hobby-uri ai, ce personalitate ai. Pentru mine, un om despre care mulţi spun că am cuvintele la mine, este imposibil să mă gândesc şi mai ales să mă hotărăsc ce mama dracului să scriu în CV.

Vărsător de meserie, sunt un om care preferă adevărul şi sinceritatea în general. Ori, cum mama naibii să scriu eu în CV că sunt o persoană ce are dezvoltat un puternic spirit de echipă, când mie îmi sare ţandăra imediat ce mă calcă unu’ pe coadă? Ce să scriu eu la hobby-uri, când eu am ca activităţi de timp liber ori hoinăritu’ de nebun pe cine-ştie-unde , ori dacă stau acasă, belesc ochii la filme, ascult muzică şi/sau scriu pe blog? Mă calcă pe retină şi mai ales îmi lezează cerebelu’ să ştiu că am scris în CV-ul meu lucruri care nu mă reprezintă, sau dacă mă reprezintă, nu mă reprezintă 100%.

Zilelea astea îmi caut aproape intens de muncă. Spun aproape intens pentru că până duminică fusei în sesiune, iar înainte de sesiune mă aflai în vacanţa de iarnă (iar asta a fost prima vacanţă vacanţă după 3 ani de zile). Am stat, am căutat, am găsit câteva job-uri, am aplicat pe ici, pe colo, dar cam atât. Un singur interviu la care m-am dus, o zi de training la care m-am prezentat şi apoi mi-am băgat şutu’. Ar fi însemnat să nu mai dau pe la facultate deloc, dacă m-aş fi dus la un serviciu full-time, cu program de la 9:00 la 18:00. În rest, multe vizualizări ale CV-ului meu, dar nimic concret. Nu contează pentru ce am aplicat, pen’ că au fost mai multe domenii, nu doar unu’. Atâtea vizualizări şi deloc interviuri mă aduc la ideea acestui articol: ce mama dracului să scriu în CV, astfel încât să atragă atenţia angajatorului? Că văd că nişte studii şi alte date nu-s de ajuns. Ce să-i mai minţi şi p-ăştia?

 

Până data viitoare…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

2 comentarii

  • Magdala spune:

    Asta cu spiritul de echipe e mush overrated si ii enerveaza si pe recruiteri, deci nu-ti bate capul. :)) Ca om care a selectat CV-uri la un moment dat, iti zic din experienta ca e mai bine sa fii sincer si sa nu adaugi inflorituri care dau bine, dar n-au niciun substrat, cum e asta cu munca de echipa. La interese, da, poti sa pui blogger, cu trimitere directa. Daca se obosesc sa verifice, nu-si mai bat capul cu CV-ul. 😀

  • spanac spune:

    cu disponibilitate de deplasari si program prelungit…

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *