Selecţia naţională Eurovision 2013 (semifinale)

Selectia nationala Eurovision 2013 - SemifinaleCiteam la Irina pe blog zilele trecute despre melodiile calificate anul ăsta în cele două semifinale ale Selecţiei naţionale Eurovision 2013. Zis-am într-un comentariu că nu prea aş vrea să îmi bat capul anul ăsta cu melodiile, dar m-am răzgândit. M-am răzgândit în clipa în care am văzut că pe canalul oficial de YouTube al TVR au fost postate melodiile calificate în semifinală, în varianta live. Mi-am ascuţit urechiuşele şi m-am pus pe ascultat. Interesant mi s-a părut faptul că toţi cântereţii au prestat în faţa juriului (adică ăla-i juriul, nu?). Şi cum camerele sunt îndreptate şi către ei, mai vezi o reacţie pozitivă, o grimasă de dezgust, chestii digerabile.

Îmi place că am văzut printre concurenţi şi oameni care au participat la show-urile muzicale ale momentului în România: Vocea României şi X Factor. Iar legat de asta, mi s-a părut un lucru extrem de ciudat faptul că în descrierea de pe site-u’ oficial Eurovision România a lui Tudor Turcu, câştigătoru’ X Factor sezonul 2, nu am văzut nimic legat de participarea lui acolo. Oare de ce? Dar nu despre asta vorbesc azi.

Am ascultat piesele şi am încercat să-mi fac o părere pentru mine, pe care nu prea vreu s-o fac publică momentan, nu ştiu de ce. Nu pentru că aş fi eu mare formator de opinie, ci pentru că simt că nu mai e Eurovision-ul ce-a fost odată. Oricum, comentatori „pricepuţi” sunt destui atât pe YouTube, cât şi prin celelalte locuri unde se vorbeşte despre Eurovision. Ce rost are o părere în plus?

Pentru cele 12 locuri din finala de pe 9 martie se bat 32 de semifinalişti aleşi de juriu. În ordinea numerelor de pe tricouri, îi puteţi vedea prestând pe 23, respectiv 24 februarie, pe următorii:

Semifinala 1

 1. Tudor Turcu – Hello
 2. Casa Presei – Un refren
 3. Electric Fence – Emilia
 4. Diana Hetea – I belive in love
 5. Station 4 – Your heart is telling me so
 6. Edict – Buddy buddy
 7. FreeStay – Criminal mind
 8. Maximilian Muntean – Broken heart
 9. Brigitta & Mihai (feat. TIPS) – One Heart
 10. Natalia Barbu – Confession
 11. Spin & Cezar Dometi – Silver lining
 12. Liviu Mititelu – La donna di nero
 13. Cezar – It’s my life
 14. Tammy – Firebird
 15. Luminița Anghel – Unique
 16. Anthony – Dream girl

Semifinala 2

 1. Ovidiu Anton – Run away with me
 2. Leticia – We are one
 3. Mosquito – Feel the same
 4. Alin Văduva – Storyline
 5. Al Mike feat. Renee Santana – What is love
 6. Diana Matei – Ma Ma He
 7. 9 Gardens – All for naught
 8. The Zuralia Orchestra – Sukar Transylvania
 9. ABCD – Final de război
 10. Elena Cârstea Muttart – Spinning
 11. Narcis Iustin Ianău – Seven
 12. Claudiu Mirea – I feel so high
 13. Andrei Leonte – Paralyzed
 14. Cristian Prăjescu – The best thing in life is to love
 15. Jul – Wake me up
 16. Phaser – Pur toi et pour moi

Click pe fiecare link în parte şi fereastra magică cu interpretarea live  a fiecărui artist se va deschide. Dacă am link-uit greşit pe undeva, daţi-mi şi mie de ştire. Şi normal, simte-te liber să îţi dai cu părerea, în cel mai românesc stil posibil.

Apropos de datul cu părerea, am o vorbă pentru nişte oameni retardaţi, cuvânt spus cu toată responsabilitatea. M-am săturat de cârdu’ ăsta de oameni retardaţi care apar ei peste tot judecând melodiile după cât de manelizate sunt. Dacă participă Liviu Guţă (Mititelu în cazul ăsta) cu o melodie care n-are nici cea mai mică legătură cu menelele, toţi idioţii, retardaţii şi cretinii vin şi spun că maneaua asta n-are ce căuta în concurs. Sincer să fiu, dintre toate interpretările live ascultate, piesa lui Liviu în varianta live se apropie cel mai mult de varianta de studio. Ce spuneţi despre părerea mea?

Gata, m-am hotărât să fiu şi anul acesta atent la ce se întâmplă la selecţia naţională. Nu-mi dau acum cu părerea despre nicio piesă şi nu mă grăbesc să fac un mic topuleţ, dar la finala de pe 9 martie altfel vor sta lucruşoarele. Să vedem cine ajunge până acolo…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *