Cum ar arăta o săptămână din viaţa ta fără internet?

no internet for a weekÎntrebarea asta am auzit-o fiind pusă acum câteva ore la radio Europa FM. Mi-a venit astfel ideea articolului.

Oamenii au fost întrebaţi şi invitaţi să trimită sms la nu-ştiu-ce număr cu tarif normal cu răspunusu’ lor. Pe lângă faptul că n-am auzit nici măcar un sms dintre cele citite pe post în care cineva să spună efectiv cum ar arăta o săptămână din viaţa lui/ei fără acces la internet, am auzit numa’ scuze de genu’ „eu totuşi pot să trăiesc şi fără internet, că nu sunt dependent„, pe sistemu’ „cin’ se scuză se acuză„. Nici nu mă miră chestia asta. Ce naiba, trăim în ţara unde toţi sunt buni.

M-am gândit cam cum ar arăta o săptămână din viaţa mea fără net. Am avut destule astfel de perioade. Probabil cea mai lungă, dar şi cea mai frumoasă, a fost cea în care mi-am petrecut 3 luni în comuna Ceraşu, judeţu’ Prahova. Am scris despre asta pe vechiul blog, unde veneam şi cu destule poze făcute pe meleagurile alea. Eh, perioada aia fără internet a fost foarte benefică pentru mine. Atâta doar că recuperam la sfârşit de săptămâna perioada de 5 petrecută fără net. În rest, de luni până vineri aveam program fix; de dimineaţă până pe la 4, 5 prestam activităţi aducătoare de bani în portofel, iar după, până când se întuneca afară, plecam de nebun pe munţii din jurul comunei. 3 luni de vis. Eram foarte calm, relaxat şi… să mă risc să spun şi fericit?

Menţionam pe cei care se dădeau rotunzi spunând că pentru ei internetul nu înseamnă nimic. Nu am siguranţa că următoarele mele cuvinte reprezintă pura realitate, dar mă risc totuşi. Respectivii oameni sunt acei care, orice i-ai întreba ar spune orice numa’ să dea bine. Păi cum să recunoşti tu că internetul are un loc important în viaţa ta? Nu, e mai cool să spui că tu eşti smardoi şi că poţi să stai fără net. Mă rog, vorbesc de cei a căror vârstă nu depăşte 30, 30 şi ceva de ani. Cei mai bătrâni pot sta liniştiţi şi fără net, nu numa’ o săptămână. Oricum, totul este cu dus şi întors.

Pentru mine, internetul şi tehnologia în general au un rol destul de măricel în viaţa mea, recunosc. Sunt foarte mulţi cei care mă văd destul de des cu telefonu’ în mână de exemplu. Din când în când, scanez să văd dacă dau de vreo reţea wireless prin zonă (asta când rămân fără trafic pe cartelă). Că pot să stau fără internet o săptămână (sau ma mult), m-am convins. Cum ar arăta o perioadă din viaţa mea fără intenernet, am văzut. Aş vedea filme, m-aş uita la televizor… mi-aş vedea de rutina zilnică, din care ar lipsi internetul. It’s not a big deal. 🙂 Dar dacă tot am internetul la dispoziţie…

 

Cum ar arăta o săptămână din viaţa ta fără internet?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

6 comentarii

 • Daniela spune:

  Bai sincer nu stiu. Ar fi foarte greu… Ar trebui sa fiu extrem de ocupata si cum nimic nu se mai face fara net, e greu.

  • Adelin spune:

   Depinde şi de ce faci online. Dacă şi lucrezi ceva, treaba se complică. Dar dacă eşti doar utilizator ce n-are beneficii de pe urma internetului, ca şi mine, zic că se rezolvă într-un fel sau altul. E greu, dar nu imposibil. 😆

 • :))) Am trecut prin perioade fără internet atunci când am fost la pescuieli în Deltă. Dar la pescuit sunt doar eu, beţele, peştiucul, alcoolul şi ţigările. Restu’ e cancan!

 • Nea Cornel spune:

  Anul trecut am stat o lună fără net Am vrut sa am un concediu liniștit și chiar așa a fost. Treburile on-line le-am făcut în avans sau le-am amânat și totul a fost în regulă. Intenționez să repet figura și anul acesta.

 • John spune:

  O săptămână fără net? O pauză pe care tinerele generaţii nu şi-o permit.

  • Adelin spune:

   Voit nu şi-o permit, dar dacă le iei internetul de sub nas, s-ar putea să se adapteze uşor, după câteva zile de bocit. Învăţul are şi desvăţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *