Pentru că avem de ce să ne mândrim

Logo Steaua BucureştiDa, noi românii avem de ce să fim mândri de ceea ce-a relizat Steaua Bucureşti în seara asta. Echipa asta a ţinut în şah, a dominat şi a învins deţinătoarea en-titre a trofeului Champions League, Chelsea Londra. Este o victorie imensă pentru noi, o ţară cu un fotbal corupt, slab calitativ şi plin de mulţi cu gura mare. Este o victorie dedicată în primul rând maselor de… oameni care la tot pasul înjură echipa asta de „oi”.

Sigur, este discutabilă treaba cu înjuratu’ în contextul competiţiilor interne, atunci când rivalitate dintre cluburi îşi spune cuvântul. Dar, tu român fiind, să te apuci să te bucuri atunci când o echipă ROMÂNEASCĂ pierde un meci într-o competiţie internaţională, parcă-mi dă cu virgulă. Bineînţeles, ţine în principal de nivelul de inteligenţă al fieăcuri individ în parte. Greşeala mea, probabil, că atunci când Dinamo Bucureşti pierdea cu 5-2 în amicalul disputat cu Real Madrid, eu m-am bucurat la fiecare gol al dinamoviştilor.

Revenind la meciul din seara asta, sunt sigur că mâine vor apărea ca ciupercile după ploaie o duzină de oameni, care în goana lor de a cerşi atenţie, vor spune că sunt dezgustaţi de mândria asta falsă a românilor generată de victoriile Stelei împotriva echipelor Chelsea şi Ajax. Îmi plac maxim aceşti falnici luptători împotriva naţionalismului. E naşpa, nenică, să te mândreşti cu realizările unor echipe sau ale unor oameni care reprezintă ţara în care trăieşti.

De zis sunt lucruri şi despre susţinătorii apăruţi peste noapte, cei care ovaţionează o echipă doar atunci când are rezultate. Iar legat de asta, cel mai bun exemplu îl am pe lângă mine, zilnic, atunci când văd suporterii Petrolului. Mi s-a reproşat de câteva ori că nu susţin echipa asta. Păi da, n-o susţin, pentru că de mic sunt stelist, aşa cum am mai spus într-un articol legat de treaba asta. Şi da, ei acum câţiva ani, când Petrolu’ se zbătea prin mocirle la matineu, nu susţineau echipa. Halal suporteri.

Şi  da, Steaua Bucureşti a reuşit ceva magnific în seara asta. Domină Liga I, porneşte practic cu prima şansă în returul de săptămâna viitoare de la Londra, iar noi, steliştii, avem de ce să ne mândrim cu o echipă aşa frumoasă. Majoritaru’ dintre acţionari ne mai calcă pe bătături din când în când… da’ îl acceptăm, că-s buni şi banii lui.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *