Îl ştiu, dar nu vreau să-l spun

La ora de religieEram prin clasa a XII-a, pe final de semestru. Doamna profesoară de Religie punea ultimele note, încheia mediile. Fiecare dintre cei care mai aveau nevoie de o notă pentru a i se încheia media era ridicat în două picioruşe şi era pus să recite „Crezul„. Nimic neobişnuit până aici. A venit rândul elevului Hogea Adelin Mihai să fie ascultat. Dialogul profesor-elev s-a desfăşurat cam aşa:

 

– Hai, spune-l şi tu, Adelin.
– Nu-l spun.
– De ce? Nu îl ştii?
– Ba da, îl ştiu, dar nu vreau să îl spun.
– De ce nu vrei?
– Pentru că nu vreau să spun ceva în ce nu cred.

Profesoara a rămas mască, colegii îmi tot spuneau să nu mai fiu ambiţios. Ce naiba, să nu-mi încheie media tocmai la Religie? Eu tot o ţineam p-a mea, colegii tot o ţineau pe a lor, profesoara nu ştia ce să mai zică. Compromisul a constat în faptul că am trecut până la urmă în prima bancă şi am scris pe-o foaie „Crezul„. Aşa mi-am încheiat eu ultima medie la Religie din viaţa de licean.

Nu sunt mândru de multe lucruri pe care le-am făcut în tinereţile mele (of, ce bătrân sunt acum… 😆 ), dar povestea asta, de care mi-am adus aminte ieri, e unul dintre lucrurile de care sunt totuşi mândru. Sunt mândru pentru că mi se dau motive aproape zilnic, când văd  fel de fel de lucruri. Unu’ dintre ele ar fi textu’ articolului din link-u’ următor, cu tot cu comentariile aferente.

http://ortodoxiatinerilor.ro/masturbarea/19385-fetelor-casatoriti-baieti-masturbeaza

Uneori, stau şi mă întreb: Normalitatea mea este mai nocivă decât normalitatea lor?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

2 comentarii

  • Alex.D spune:

    Am dat de blogul asta din greseala,cautand altceva(asa cum se intampla de obicei).
    Am intrat pe linkul oferit, m-a pus naiba in ziua de Paste sa citesc tooooate comentariile si nu mi-a venit sa imi cred ochiilor. Citeam si ma minunam cum oamenii nu si-au dat seama nici pana in ziua de azi ca Dumnezeu inseamna in primul rand iubire si toleranta.

    • Adelin spune:

      Minunatele căi ale internetului te duc în locuri în care nu credeai că vei ajunge. Vei străbate drumuri pline de prostie, imbecilitate, ipocrizie, manipulare… şi continuă tu lista asta.

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *