Romanii au talent – Sezonul 3 – Semifinala 2

Romanii au talentGata, tocmai s-a terminat a doua semifinală a celui de-al treilea sezon de Românii au talent. Săptămâna trecută n-am vizionat… şi nici site-u’ oficial al show-ului nu m-a ajutat prea mult în vizionarea momentelor. Nu este ceva prea plăcut să ai la un video de 3 minute mai bine de juma’ de minut de publicitate peste care să nu poţi să treci, să apeşi măcar butonul de puză. Să vezi un videoclip şi să vezi că pe la jumătatea lui să ţi se întrerupă şi să pornească un spot publicitar, e un lucru care te scoate puţin din sărite. La capitolul ăsta, o imensă bilă neagră pentru site-ul oficial Românii au talent.

Semifinala proaspăt încheiat nu a fost prea spectaculoasă, dar destul cât să nu-ţi pară rău că ai stat în faţa televizorului (în faţa laptop-ului în cazul meu) aproape 4 ore. Numere frumoase, numere spectaculoase, dar cam atât. Dar poate că m-am obişnuit eu să ne ofere prea multe surprize PRO TV-u’. 😆

În ordinea intrării în scenă, zic câteva despre ce-am văzut în seara asta.

1. Amadance
Din filmuleţu’ de prezentare, aşteptam momentul acela, probabil unic în lume, care să mă surprindă. Ce-am primit în schimb? Un dans pe-o melodie bună şi o tipă c-o vioară ce-a făcut playback. Rămân însă un fan declarat al viorilor şi trebuie să recunosc că per total, momentul a fost spectaculos.

2. Diana Căldăraru
Nu ştiu dacă să fiu rău sau să fiu indulgent. Aşa îmi închipuiam că o să încep acest paragraf atunci când am urmărit prestaţia ei. La final, spre surprinderea mea, am văzut că a ajuns în finală. Deci, n-oi fi văzut eu bine unele chestii. Zic totuşi că nu m-a impresionat foarte tare. Mai are de lucrat la dicţie, la engleza ei. Copii de genul ăsta sunt destui. Problema e că foarte mulţi se pierd pe drum. Are doar 14 ani însă… are timp…

3. George Gache
Păi, prietene, pentru ce-am ajuns în semifinală? Ca să facem ceva frumos pe scenă sau ca să ne cerem iubita în casătorie? Momentul a fost emoţionant, dacă într-adevăr n-a fost ştiut decât de el, dar restu’? Nimic, un mare nimic.

4. Ionela Ţăruş şi Mihai Ungureanu
Ce mama naibii poţi să le reproşezi aceste copii? La 8 ani abia de ştiam să alerg cum trebuie şi ei dansează în halu’ ăla? Dau cu basca de pământ în faţa lor. La începutul momentului lor stăteam şi mă întrebam doar când o să apară momentul de explozie, în care să îi văd dansând aşa cum i-am văzut în preselecţii. Pur şi simplu minunaţi.

5. Laura Cupşa
M-am cam săturat să tot aud înainte de astfel de momente cum concurenţii se plâng ei de câte o chestie, ba că stă să se rupă un ligament, ba că îi doare vreun muşchiuleţ. Hai mă, serios!? Aşa sensibilizăm? În rest, un moment scurt, fără ceva spectaculos.

6. Francesca şi Andreea Ilie
Mi-aş fi dorit să le văd pe fete purtând nişte fustiţe, nişte pantalonaşi sau ceva acolo. Costumele avute parcă prea le strângeau, ca să nu zic altceva. Nici vocile n-au fost cine-ştie-ce. Mult prea puternice. Dar ce s-a întâmplat pe scenă în jurul lor a fost ceva spectaculos.

7. Andrei Pavel
Din punct de vedere material nu am dus-o prea bine şi am stat mai mereu cu chirie„, spunea el în filmuleţu’ de prezentare. Of, săracu’ de tine! Ce rău ai dus-o… Nţ! Toţi ne plângem, toţi avem probleme… Am remarcat însă că stângaciul meu (stângaci ca şi mine) măzgălea planşele cu ambele mâini, ceea ce mie mi se pare foarte tare. Şi melodia pe care a prestat mi-a cam plăcut. Dacă mă ajută cineva să dau de ea, rămân dator. Păcat că s-au emoţionat fetele la finalul numărului şi nu mai ştiau cum să aşeze desenele. 😆 Totuşi… ceva nu mi-a plăcut.

8. Trupa XTREME
Mi-am văzut de ale mele în timpu’ numărului. Văzut-am un dans c-o mare bunăciune între timp. Mai aruncam un ochi la câteva secunde şi tot ce făceau fetele era să se învârtă cu umbrelele. Nu pot eu să fac d-astea, da’ mare inginerie nu-i…

9. Ervin Herskovics
Ce nume ai, vere? Trăiasca copy-paste la treaba asta. Eram gata să-i laud sunetele scoase pe guriţă, da’ s-a băgat Mihai Petre la final şi mi-a cam tăiat elanu’. Plus de asta, dacă Ervin nu vorbea deloc şi doar făcea bit box, chiar îl lăudam… da’ nu pot să laud un ungur care trăieşte în România, în buletin e român, dar nu le are prea bine cu vorbitu’ limbii române. Nu pot, oricât de bun ar fi.

10. Nic Mihale
Gagiu’ ăsta e bun rău de tot. Dar, pe cât de bun, pe atât de neatent. Chiar dacă Pavel îl întreba obsesiv de unde scoate cărţile, noi am văzut cu toţii de unde le scotea. Omu’ pare de pe altă planetă uneori, lucru ce n-o să-i prindă bine în viitoar. Dar, ce să ştiu eu…

11. WhoGonStopUS
Da, băieţii de i-am văzut în reclamele alea făcute de Smiley pentru Cosmote. Cam urâtă manevra ce s-a încercat în cazul lor, atât din partea juriului, cât şi faza din camera verde. Cine s-a uitat şi-a fost atent, ştie la ce mă refer. În rest, băieţii îşi merită pe deplin locul din finală, nu am de ce să nu recunosc. Totuşi, cam prea pe faţă a fost toată manţocăreala

12. Corul Fiat Lux
Wow! Aşa ceva!? Ca să fac o parafrazare, m-am făcut găină tot. Am săltat volumu’ în boxe pe toată durata momentului. Mă rog ca şi în finală să vină cu un moment cel puţin la fel de spectaculos şi cred că vor ocupa unul din cele 3 locuri de pe podium.

 

Pe final, în afar’ de deja clasicul dans al Baletului Edi Stancu, i-am mai văzut pe cei care au fost în sezonul trecut concurenţi, Trio Zamfirescu şi Trupa No Limit.

Semifinala asta a dus 3 acte în marea finală, în ordinea următoarea:

 1. Corul Fiat Lux;
 2. Diana Căldăraru;
 3. WhoGonStopUS.

Pentru locul 3, juriul a avut de ales dintre WhoGonStopUS şi Ionela Ţăruş şi Mihai Ungureanu. Andra n-a mai avut nevoie să deschidă gura, pentru că Mihai Petre şi Andi Moisescu au ales amândoi ce se vede în clasamentu’ de mai sus . Lovitura pentru cei mici a fost prea mare, pentru că sunt doar nişte copilaşi de 8 ani care nu meritau aşa ceva. Este totuşi un concurs. Când vor creşte mai mari, vor înţelege.

Eh, gata şi cu semifinala asta. Să vină următoarea.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

4 comentarii

 • spanac spune:

  pustoaica de 14 ani a fost buna
  si copilasii ai de 8 ani
  in rest neica… mai nimic
  totusi o chestie misto la gagica aia de facea flotari. era inrinsa pe burta si s-a ridicat in picioarea arcuindu-se pâna s-a ridicat pe degetele de la picioare. in exxterior!

  • Adelin spune:

   Puştoaica de 14 ani e bună, dar mai are muuuult de lucrat. Faţa o ajută, talent are, să pună osu’ la treabă deci.

   • spanac spune:

    bai, se vede ca e naturala cand canta, nu se chinuie. scena e ai ei. nu ca mi-ar placea genul ala de muzica, insa a fost intradevarr foarte buna. cat despre trupele alea… plm frate accepti coru lu peste prajit???

    hai, trupa ailalta de-a mers mai departe au fost buni, se vedea de la o posta. insa in locul lu coru ala trebuia sa mearga pustulicii aia de 8 ani

    • Adelin spune:

     Te contrazic aici. Dacă e s-o iei aşa, în locu’ Dianei Căldăraru trebuiau să meargă puştii ăia. Corul ăla e bun. Nu e deloc uşor să cânţi pe atâtea voci, să te concentrezi pe ce ai tu de făcut în timp ce ăilalţi de lângă tine fac altceva. Unde mai pui că au făcut acest lucru furnizând spectacol publicului. Corul şi-a meritat locul în finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *