Ziua Internaţională a Romilor

LulicaDupă cum scrie şi în titlu, asta s-a sărbătorit astăzi. Încă de la prima oră am interacţionat cu ştiri legate de ziua asta. În maşină, spre Bucureşti de exemplu, i-am ascultat pe cârcotaşii de la Kiss FM cum au intrat în direct cu ascultătorii, fiecare venind cu urări pentru sărbătoriţii zilei. Mai adineauri, la ştiri, am auzit de un reportaj de la nu-ştiu-ce adunare a romilor. În ambele situaţii, am rămas cu un gust amar.  Cuvântul de ordine este rasism. Idioţi fără minte, care se cred fiinţe supreme şi pentru care, să te iei de ţigani de ziua lor e ceva super mişto.

E trist pentru mine să văd aceste lucruri. E trist pentru că mă gândesc la acei ţigani în casa cărora mă duc ca la mine acasă, unde mă simt minunat ori de câte ori le calc pragul. Sunt oameni cu un suflet mare, oameni care din puţinul lor, îţi pun pe masă ce au ei mai bun de mâncare sau de băut. La oamenii ăştia mă gândesc de fiecare dată când văd cârdul de maimuţe retardate care zic nasoale de ţigani. La ei şi la acei oameni pe care îi ştiu că sunt oameni buni, oameni cu care să te mândreşti că există.

E tris şi faptul că cel mai ascultat post de radio din România (conform sondajelor) şi unul dintre cele mai importante posturi de televiziune din ţara noastră încurajează luarea unor astfel de poziţii. De exemplu, la radio, Mihai Găinuşă invita rumânii să sune la 07… şi să spună ce le urează oamenilor. Evident, cârdu’ de ciobani a sunat. Şi să vezi urări.

– Le urez să ne lase.
– Le doresc sănătate şi să îşi ia un bilet doar dus pentru o excursri

Plus altele, pe care nu le-am reţinut, fiind atent la drum mai mult. Eh, oi fi eu deplasat, de modă veche, dar mi se pare destul de ciudată chestia asta. Evident că tot ce se dă pe sticlă şi se aude în difuzoare e dat pentru că publicul o cere… sau cel puţin asta îmi tot spun unii că se întâmplă. Atunci mă întreb eu, în prostia mea: CINE MAMA DRACULUI MAI EDUCĂ PUBLICUL? Că văd că publicul primeşte doar ce vrea, nimeni nu se mai ocupă de educarea lui.

Este uşor să vorbeşti doar despre cei care fac rău. E cel mai simplu lucru să faci rău. Dar ce te faci atunci când realizezi că nu există păduri fără uscături? Ce te faci când îţi dai seama că există şi ţigani care fac lucruri măreţe? Ce te faci când îţi dai seama în cele din urmă că orice popor de pe lumea asta are oameni care nu-i fac cinste? Când reuşeşti să realizezi toate acestea, contactează-mă urgent, pentru că noi doi tre’ să bem o bere împreună.

Lăsând toate acestea la o parte, o vorbă am pentru toţi ţiganii, o vorbă de bine:

Te trailes bahtalo mo!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *