Romanii au talent, sezonul 3, finala

Romanii au talentS-a întâmplat o nouă finală, s-a aflat un nou câştigător. Pentru că acum când scriu, încă se votează, nu ştiu cine a câştigat. O să aflu şi eu mai spre finalul textului. Sezonul ce tocmai s-a încheiat nu prea l-am urmărit, pentru că nu prea s-a întâmplat să fiu în faţa televizorului la momentul live-ului… şi nici site-u’ oficial al show-ului nu prea mi-e pe plac, din cauza spot-urilor care îţi tot apar în faţa şi peste care nu poţi treci nici de-ai vrea. Totuşi, de la o vreme folosesc Adblock Plus şi-l recomand cu maximă căldură. Atât cât am urmărit a fost destul ca eu să pot spune că am avut încă un sezon de succes.

Pentru marea finală, 15 concurenţi au pus pe masă ce au crezut ei că au mai bine din tolba lor. M-am uitat şi, ca deobicei, zic să-mi dau cu părerea despre ce-am văzut. Părerile-s făcute pe loc, în timpul vizionării momentelor, notate pe-o filă de Notepad şi rescrise aici.

1. Corul Fiat Lux
În semifinala în care i-am văzut şi despre care am vorbit (singura de altfel), am rămas cu gura căscată la ceea ce-au făcut coriştii noştri. Acum însă m-au lăsat rece. Mă aşteptam la un alt început al momentului, mai în forţă, mă aşteptam la melodii interpretate altfel. Din păcate pentru ei, nu au putut să depăşească măreţia momentului din semifinală.

2. Ghenadie Rotari
Dacă nici băiatu’ ăsta nu are talent, atunci eu nu ştiu ce-i ăla talent. Felul cum sunetele au ieşit din acordeonul lui… aşa ceva…

3. Andra Păcurar şi Alexandru Miculescu
Ăştia doi au 15, respectiv 16 ani. Se mişcă impecabil, arată bine împreună, dansează bine împreună. Munca depusă pentru a-şi şlefui talentele şi-a primit răsplata: un moment impecabil de dans, ajutaţi fiind de Adele, cântând Skyfall. Un dans ce mi-a încreţit blana pe mâini.

4. Diana Căldăraru
Chiar dacă Andra a ridicat-o în slăvi, pentru mine, aşa cum am spus şi după semifinala în care am văzut-o, fătuca asta nu e decât una din mulţime. Da, cântă frumos, cu lejeritate. Dar mai are mult, mult de lucrat, dacă vrea să facă ceva. We might say that she’s a dreamer, but she’s not the only one, aşa cum ne-a cântat.

5. Ana Munteanu
Astfel de pictori în nisip am văzut. Am văzut poate desene mai bune şi mai bine realizate. Ceea ce-a făcut special momentul Anei a fost ilustrarea câtorva bucăţi din folclorul românesc, acompaniată fiind de muzica noastră populară.

6. Camelia Duţă
Femeia sta are 32 de ani şi este menajeră. Aşa scria la înceutul actului ei artistic. Pentru asta nu pot decât să plec capul şi să spun: Bravo!!!

7. Gabriela Artene
Alegerea melodiei din seara asta nu a fost cea mai bună. Lucru ce m-a făcut să vreau să spun că doamna asta de 58 de ani a aşteptat atât de multă vreme ca să iasă la lumină, ba chiar a menţionat printre rânduri că mama ei a împiedicat-o la un moment dat să se îndrepte către o carieră în muzică. Deobicei nu înţeleg nimic din ce cântă o soprană pe o scenă, dar în seara asta am înţeles unele cuvinte şi au sunat ca naiba.

8. Classic Beat Orchestra
Dorinţa mea clară a fost de a-i vedea la final între primii 3 concurenţi de pe podium. Chiar în timp ce scriu rândurile astea aflu că ei nu s-au aflat printre cei 3. Totuşi, aşa cum am spus despre Valentin Dinu acum 2 ani, aşa cum am spus despre Silviu Paşca anul trecut, aşa spun de acum încolo că mă voi interesa de activitatea băieţilor ăştia. Muzica lor mă bucură.

9. Mircea Palamari
Am văzut cu toţii filmele din seria „Step Up”. Diferenţa e că aici n-a fost vorba de vreun actor din respectiva serie, ci chiar de un băiat cu un talent mare la dans. Se mişcă pe scenă atât de natural şi de bine, încât nu ai cum să nu-ţi doreşti să-l vezi ajungând cât mai departe cu talentul său. Mult prea bun băiatu’ ăsta!

10. Bogdan Olteanu
Am înţeles că ceea ce face omul este excepţional. Am înţeles că e nevoie de un mare talent pentru a reliza aşa ceva. Am înţeles însă că nu e genul de talent care să merite cei 120.000 de euro.

11. WhoGonStopUs
Buni dansatori, dar prea mult ridicaţi în slăvi. E normal, sunt de-ai casei.

12. Bruno Icobeţ
Au fost cam timorate javrele, dar muzica de fundal m-a băgat într-o stare frumoasă. Am stat, m-am uitat, m-am bucurat de spectacol. Dar totuşi, să fie Bruno cel mai talentat om din sezonul 3?

13.  Vlad Grigorescu
Unii au spus că e Gog 2. Pentru mine e un adevărat talent. Un bun orator, un om cu o cultură generală bogată, un talentat mentalist, un concurent care mi-a plăcut. Păcat de faptu’ că oamenii nu mai ştiu să aprecieze astfel de momente. Oamenii sunt prea inteligenţi pare-se pentru astfel de lucruri. Mi-e milă de oameni…

14. Trupa Florea
Muncă, talent, show.

15. Eduard Andrei Sandu
Îl cunoaşteţi pe Achmed the Dead Terrorist? Ei bine, uitaţi de el. De acum încolo îl avem pe nea Alecu, un personaj atât de simpatic.

S-a cam terminat şi finala până ce-am ajuns eu la partea asta a textului, iar clasamentul final arată aşa

  1. Bruno Icobeţ
  2. Vlad Grigorescu
  3. Eduard Andrei Sandu

Pe pagina oficială de facebook Românii au talent, foarte mulţi au lăsat comentariul: „a câştigat cine trebuia„. Nici Mihai Petre n-a avut nicio problemă în a spune că şi-ar dori tare mult ca Bruno Icobeţ să câştige marele premiu. Tot ce pot să întreb eu acum este următorul lucru: ce mama dracului va face omul ăsta mai departe? Ţuţu mai scoate o piesă, Gog mai merge la event-uri şi face trucuri. Dar omu’ ăsta ce o să facă? O să meargă în emisiuni cu câinii şi o să îi pună să se rostogolească? N-am nimic cu omu’, pentru că momentul lui mi s-a părut unul emoţionant. Totuşi, românii au plecat urechea la talentul care nu trebuia. Asta ca să nu mă apuc să expun teoria conspiraţiei…

Eh, am avut parte de încă un show minunat, de încă un sezon bun… dar încheiat la fel de prost ca primul sezon din punctul meu de vedere. De mi s-ar permite, topul meu din marea finală ar fi arătat cam aşa.

  1. Mircea Palamari
  2. Classic Beat Orchestra
  3. Andra şi Alexandru.

Însă eu nici măcar nu am votat, aşa că n-am de ce să vorbesc. Să vedem ce va fi la anul. Sper eu că vom avea un câştigător care să merite PENTRU TALENTUL SĂU marele premiu, aşa cum Cristian Gog şi-a meritat premiul anul trecut (deşi în finala respectivă a venit cu cel mai idiot moment posibil).

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *