Senzaţionalul din viaţa fiecăruia

Spanac a vorbit mai devreme despte goana asta după senzaţional a site-urilor de ştiri din România. Ştim cu toţii despre ce-i vorba, că doar dăm în fiecare zi peste detaliile şocante care ne vor face să plângem, întâlnim zilnic gestul magic care ne va schimba viaţa. Visez la ziua în care senzaţionalul îl voi găsi în conţinutul ştirilor, nu în titlul lor.

Visez şi la ziua în care senzaţionalul se va regăsi în ceea ce fac oamenii, nu în ceea ce relatează ei. Am mai vorbit despre asta prin ianuarie, dar subiectul ăsta mă calcă pe bătături din ce în ce mai des. Zilnic aud poveşti înflorite. Fie că am fost de faţă, fie că ştiu din auzite cum ar fi fost de fapt treburile.

Aş vrea să văd oameni care, atunci când povestesc despre cum cineva a trecut stradă, să le dea de înţeles celorlalţi că este vorba despre o simplă traversare a unei străzi, nu de marea încercare la care a fost supus Vasile Victimescu atunci când a traversat strada.

A apărut o lume în care nu supravieţuieşti decât dacă apari cu poveşti senzaţionale. Eşti popular dacă spui că ai băut 10 beri, când tu abia ai dat pe gât 6, dar te-ai ameţit straşnic. Adică, n-ai vrea să râdă tovarăşii de tine pentru că te-ai cherchelit după 6 beri, nu? Mai bine eşti un smardoi care abia s-a cherchelit după ce-a băut 10 beri… după ce a spus că a băut 10 beri, să nu uităm.

Încerc să înţeleg de ce oamenii sunt nevoiţi să recurgă la astfel de lucruri pentru a se da mai interesanţi. Încerc să mă abţin să nu răbufnesc atunci când cineva va mai relata despre mine că am aruncat o coajă de sămânţă pe stradă ca şi cum aş fi răsturnat o remorcă întreagă de coji de seminţe pe strada respectivă. Despre înţelegerea senzaţionalului de pe profilul multora de facebook nu mai e cazul să vorbesc. Pe Facebook, mai toată lumea a avut cea mai tare noapte în club, mai toate fetele au cele mai sincere prietene, mai toată lumea are viaţa spectaculoasă bârfită la colţ de stradă de duşmanii invidioşi.

 

Aşa că eu stau deprimat în colţul meu, văzând atât de mulţi oameni cum îşi trăiesc vieţile senzaţionale, în timp ce eu… în timp ce mie nu mi se întâmplă nimic senzaţional. Sunt un mediocru.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *