Maimuţele cu tastatură

În faţa calculatoruluiNu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o eră a blog-urilor, a Facebook-ului, a twitter-elilor, a YouTube-ului… şi mai daţi voi nişte astfel de exemple. Eu le-am ales pe cele mai la modă. Sigur, există destui oameni care refuză pătrunderea acestor lucruri în viaţa lor… însă am întâlnit destui care, de exemplu, spuneau că nu înţeleg de ce stau oamenii pe Facebook, dar din secunda în care şi-au făcut cont nu-au mai plecat din faţa calculatorului.

Fiindcă aceste lucruri au devenit la modă, evident că din ce în ce mai mulţi au avut acces la ele. Aşa au apărut o grămadă de inşi şi inse care, din lipsă de orice actvitatate, s-au specializat în comentat. Peste noapte au apărut o grămadă de oameni care par că se pricep la orice. Ferice de cei axaţi doar pe anumite chestii, adică unii comentează doar muzică, alţii doar filme. Dar sunt ăia care comentează absolut orice şi dau impresia că se şi pricep la treburile respective.

Hai să vorbim despre cei care comentează la adresa artiştilor care nu mai sunt „underground” şi au devenit, peste noapte, „comerciali”(nici nu mai spun că toată chestia asta cu comercialitatea muzicii mi se pare o imbecilitate) . Cei care spun despre respectivii artişti că au devenit „prostituate muzicale„. S-o zic pe şleau, ăia sunt cei mai proşti… comentatorii, nu artiştii. Comentatorii care spun că artistu’ X a lansat porcăria Y, cu versurile Z. Ei bine, versurile Z sunt execrabile, nu mai sunt profunde, nu mai au „valoare„, sau ce mama dracului îi trece comentatorului A prin cap. Dar, comentatorul A nu este în stare să folosească o cratimă cum trebuie, habar n-are unde să pună o virgulă corect şi nu prea a auzit că înaintea unui semn de punctuaţie nu laşi spaţiu, dar după semn eşti obligat să laşi. Să vorbim de capacitatea comentatorului A de a (nu) face versuri? Bitch, please! O adunătură de proşti care cred că butonul play de pe YouTube le conferă dreptul de a înjura ca la uşa cortului doar pentru faptu’ că artistul X nu mai face muzică pentru 2 ascultători, iar acum foloseşte autotune în piesă… O adunătură de proşti! Hai, care mă contrazici?

Hai să vorbim despre blogger-i care fac recenzii la filme, fără să dau nume, evident. Şi nici eventualele exemple folosite în paragrafu’ ăsta nu fac vreo trimitere directă către cineva. Să vorbim de exemplu despre cel care critică faptul că sunt prea multe împuşcături într-un film de acţiune? Oh, c’mon! Sau să ne referim la cel care comentează despre faptu’ că un film SF are un scenariu care sfidează nişte legi ale fizicii şi câteva aspecte raţionale ale vieţii. Serios!? Bine, vorbesc doar despre cei care comentează aceste lucruri făcând referire la filmele contemporane, filme aflate în top box office şi la care au lucrat o armată de oameni care se pricep la făcut filme. Ce zici, bat câmpii?

Şi de ce să nu ne referim şi la cei care-şi deapănă viaţa în online? Sunt şi ei destul de numeroşi. Într-adevăr, cei mai mulţi sunt doar o adunătură de inşi şi inse care habar n-au ce se întâmplă în jurul lor (Culmea, încep şi eu să realizez că nu mai conştietizez multe dintre cele care se întâmplă în jurul meu… dar nu spun de ce, că nu-mi expun viaţa aici… cel puţin nu lucrurile care nu trebuiesc spuse aici.). E şi ei oameni şi gândeşte, dom’le, ce să le zici? Lasă-i că are şi ei oameni care le dă atenţie, atenţie pă care o merită sau nu. Eh, despre ăştia nu am prea multe de zis, că doar e evident ce-aş zice.

Iar exemplele pot continua…

Da, e plin online-u’ de maimuţe care folosesc tastatura în mod abuziv. Zic unii că indeferenţa e o armă bună împotriva ăstora. Eu cred însă că o armă mai bună, mai eficientă, ar fi urecherea lor, apostrofarea lor, astfel încât să vadă că ceea ce fac ei, nu fac bine deloc. Aşa, uşor, uşor, ar începe să înţeleagă faptu’ că tre’ să schimbe nişte treburi în ceea ce fac ei. Cu toate astea, nasol de momentul în care prostul educă proşti. Vai şi amar atunci…

Logic, nu cred că ceea ce spun eu reprezintă purul adevăr, dar îmi place să cred că văd lucrurile destul de bine…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *