„9”

99 este numărul purtat pe tricou şi care l-a consacrat pe Ronaldo, unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din istorie.

În anul 9 (IX), armata romană condusă de Varus este înfrântă în Germania de către Arminius. Astfel, civilizația teutonică se salvează de la romanizare.

9 este cifra asociată cu Judecata și cu Deznodămîntul. Descompusă fragmentar, cifra 9 este 3×3 sau produsul perfecțiunii divine. Valorile lui nouă și și ale multiplilor lui apar în Biblie acolo unde este vorba despre judecată.

O sarcină durează 9 luni de zile.

Există 9 muze (UraniaCalliopeClioThaliaEratoEuterpePolyhymniaMelpomeneTerpsichore).

În sistemul nostru solar sunt 9 planete. (Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto)

În Tarot, arcanul număru’ 9 este „Ermitul”, Singurătatea. Acest Arcan, în formă mai elevată, este a Noua Sferă. Coborârea în a Noua Sferă era în Templele antice, Proba Maximă pentru suprema demnitate a Hierofantului. Hermes, Buddha, Iisus, Zoroastru, Dante etc., şi mulţi alţi mari iniţiaţi, au trebuit să treacă prin Proba Maximă, să coboare în a Noua Sferă, pentru a lucra cu Focul şi Apa, origine a Lumilor, Bestiilor, Oamenilor şi Zeilor. Orice autentică Iniţiere Albă, începe de aici.

Cifra 9, împreună cu cifra 6, formează numărul 69. Numărul trimite la devenirea reciprocă a contrariilor (ying şi yang) în cultura chineză, dar şi la una dintre cele mai cunoscute poziții erotice, care induce ideea de satisfacție reciprocă prin sex oral (fellatio şi cunilingus simultane).

9 este titlul unui film de animație lansat în 2009, un film în care o păpuşă mecanică are incorporat în ea sufletul umanității. 9 astfel de păpuşi încearcă să afle motivul pentru care omenirea a dispărut.

Şi… astăzi se fac 9 ani de atunci… o zi care mă va marca toată viaţa…

Surse: www.wikipedia.org, www.vopus.org, www.descopera.ro, www.cinemagia.ro
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *