Now you see me… now you don’t

now you see meAşteptat-am să văd filmul ăsta de mai bine de jumătate de an. Cred că nu văzusem nici măcar traier-ul întreg al filmului şi era deja pe lista mea de „want to watch„. De ce? Era clar că e vorba de un scenariu inteligent, din care n-ai să înţelegi nimic până în ultimele 5 minute ale filmului. Apoi era vorba de distribuţie: Morgan Freeman, Michael Caine (chiar dacă şi în roluri secundare… chiar şi pentru 5 minute de aparaţie, oamenii ăştia pot face mare un film), Woody Harrelson (deşi n-am fost niciodată fanul său) şi toţi ceilalţi actori. N-aveam cum să ratez aşa ceva. Până ieri, când am avut parte de 2 ore de artă în adevăratul sens al cuvântului.

Pe IMDB am observat că „Now you see me” este cotat acum cu 7.4 de vreo 75.000 de utilizatori ai site-ului, ceea ce este prea puţin din punctul meu de vedere. Dar niciodată nu m-am luat după rating-urile de pe IMDB, pentru că acolo votul este public, oricine putând vota.

Ideea filmului, după cum o spune şi titlul românesc, este jaful perfect, în 3 acte, realizat de 4 magicieni diferiţi ca stil. Aceştia sunt uniţi de un al cincilea individ a cărui identitate este aflată abia în alea ultimele 5 minute ale filmului de care vorbeam mai sus, atunci când totul a avut un înţeles. Altfel, suspans de la un capăt la altul. Tot timpul eşti nevoit să refaci calculele, odată cu trecerea minutelor.

Scena în care personajele interpretate de Morgan Freeman şi Michael Caine se duelează verbal este genul de scenă pentru care s-a inventat cinematografia. Ca mai apoi, să vezi ambel personaje înfrânte…

Faptul că s-a pus tot timpul accent pe ideea de a crede în magie, de a te lăsa vrăjit, mi se pare marele plus al filmului. Sigur, suntem nişte roboţi corporatişti, sclavi ai patronilor, familişti necăjiţi şi ce mai suntem noi, dar hai să ne lăsăm cuprinşi de magie din când în când, hai să ne lăsăm vrăjiţi, hai să ne bucurăm de spectacol. Ne-am simţi mai bine…

Filmul ăsta este un „Must see!„. Critică negativă nu văd de ce-ar primi. Totuşi, niciodată nu subestima un hater. N-are rost să vorbim despre asta însă. Două ore de artă cinematografică abia aşteatpă să fie urmărite de cei cărora le plac filmele bune.

Trailer-ul care m-a convins:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

13 comentarii

 • Ciprian spune:

  Un film destul de slab. Mai mult de atat n-am ce zice!

 • Eddie94 spune:

  Unde ai vizionat filmul? De pe torrent sau la cinema? Eu nu am cinema în orașul meu prăpădit așa că l-am luat de pe torrent și varianta pe care am luat-o nu are o subtitrare sincronizata… Sunt numai subtitrări pentru variante proaste iar pentru fullhd nu e… 😐

  • Adelin spune:

   Eddie, deşi mi-am dorit, n-am reuşit să ajung în cinema în perioada în care a rulat filmul. Aşa că l-am văzut aşa cum se văd filme la noi în România. De ceva zile rulează un BDrip care se vede destul de bine. Îl găseşti unde se găsesc astfel de filme. Cât despre subtitrare, n-am stat să caut deloc variente româneşti ale ei. Am văzut filmu’ cu subtitrare în engleză.

 • Eddie94 spune:

  Aha, am înțeles. Eu îl văd cu familia și de asta caut o subtitrare bună… Eu mă descurc și fără subtitrare dar nu și ei. 🙂 Mersi oricum! 😉

 • Alex spune:

  „Now You See Me” a fost distractiv, fără îndoială, dar a încercat să fie complex când tot ceea ce trebuia să facă era să continue să încerce să fie distractiv. Cotitura absolut imbecilă de la sfârşit a făcut ca acţiunile personajelor să pară complet deconectate, iar întreaga premisă „the closer you look, the less you’ll see”, extraordinar de stupidă, pentru că filmul nu-ţi dă absolut nimic la ce să te uiţi îndeaproape.

  NYSM a fost o încercare leneşă, plină de acţiune şi stupidă de a copia capodopera fraţilor Nolan, „The Prestige”.

  Diferenţa dintre NYSM şi The Prestige se distinge clar: „The closer you look, the less you’ll see” versus „Now you’re looking for the secret. But you won’t find it because of course, you’re not really looking. You don’t really want to work it out. You want to be fooled.”

  Filmul a părut distractiv, dar încercarea lamentabilă de a avea o naraţiune complexă este deplorabilă. Nu este deloc inteligent sau complex, şi este o copie ieftină/pentru oameni proşti a lui The Prestige.

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *