RMA 2013

RMA 2013Pe 14 septembrie, oraşul Braşov va găzdui a 11-a ediţie a „Romanian Music Awards„. Ieri am văzut şi eu ce nominalizări sunt făcute pentru anul acesta şi, pe lângă voturile mele date, am zis să zic şi câte trei cuvinte despre fiecare categorie în parte, pentru că am văzut câteva lucruri dubioase pe acolo. Cine doreşte să voteze, o poate face pe site-ul RMA:

http://rma.1music.ro/

1. Cel mai bun album

Aici nu sunt prea multe chestii de zis, pen’ că n-am auzit de prea multe lansări de album în ultimul an. Şi nici n-am mai ascultat, ca pe vremuri, albume întregi, ca să pot să zic că un album mi se pare mai bun decât altul.

Votul meu: Deepcentral – O stea

2. Cel mai bun dance

Aici este prima secţiune cu nominalizări dubioase. Ami – Trumpet lights la cel mai bun dance? Sunt multe piese care ar fi putut fi nominalizate la categoria asta, poate mai potrivite…

Votul meu: Andra – Inevitabil va fi bine

3. Best female artist

Mno, dacă cea mai bună voce feminină n-a putut fi votată, atunci să votăm best female artist. Aici, totul a fost simplu pentru mine. Am ales-o pe cea cu cele mai bune calităţi vocale dintre fetele enumerate.

Votul meu: Andra

4. Best video

Videoclipuri am văzut destule. Probabil că s-ar fi putut strecura şi alte videoclipuri în categoria asta. Să ne rezumăm la ce avem…

Votul meu: Deepcentral – O stea

5. Best live

Fără dubii, fără să mă uit la restul nominalizărilor, am ales ce era în dreptu’ primei variante. Nu văd de ce ar fi alt câştigător anul acesta.

Votul meu: Horia Brenciu

6. Best hip-hop

La categoria asta vor veni „ascultătorii veritabili de hip-hop„, ăia care se cred ei miejii la treaba asta, şi vor spune că cei nominalizaţi nu fac hip-hop, fac orice altceva. Le transmit sănătate. Şi aici cred că puteau fi alte melodii nominalizate. Eu am ales piesa cu cel mai bun mesaj dintre cele 5 nominalizări.

Votul meu: Cabron – PaRap

7. Best group

Deşi e vorba de cel mai bun grup, ai de ales piesa celui mai bun grup sau grupul cu cea mai bună piesă… sau! În fine, am mers pe mâna celor care fac ceea ce fac într-un mod foarte profesionist.

Votul meu: Deepcentral – O stea

7. Best male arist

Serios!? C.R.B.L? Restu’ mai treacă, dar C.R.B.L.? În fine…

Votul meu: Smiley

8. Best new act

Aici nu puteam alege decât o voce tânără, care promite foarte, foarte mult… şi care, spun unii idioţi, ar trebui să mai înveţe engleză. 😆 (asta-i doar pentru cine înţelege)

Votul meu: Nicole Cherry – Memories

9. Best pop

Îmi place că văd nominalizată în categoria asta melodia curvelor. I-auzi versuri: „Am o inimă de dat / Unui singur bărbat / Care să ştie ce să facă lângă mine în pat„. Dacă se dădeau inimi pe treaba asta, se îndrăgosteau multe fete de mine…

Votul meu: Andra – Inevitabil va fi bine

10. Best song

Alta categorie dubioasă, bazată pe alegerile copiilor de 14 ani. N-avem ce face, alegem ce putem din ceea ce avem la dispoziţie, dar sub nicio formă nu tre’ să fie Vama alegerea noastră!

Votul meu: What’s Up Ft. Andra – K la meteo

11. Best Dj

Probabil singura categorie unde am fost 100% subiectiv.

Votul meu: Emil Lassaria Ft. Caitlyn – Tu amor

12. Best rock

De departe cea mai anapoda categorie. Preferam să nu existe categoria asta, unde s-au dat nişte opţiuni de toată jena pentru rock-ul românesc. Nu am avut ce face şi am votat SINGURA melodie rock din cele 5 nominalizate pentru CEL MAI BUN ROCK. De toată jena categoria asta. Am încercat să pun un pariu ieri cu Bogdan în privinţa trupei învingătoare, dar n-a ieşit nimic, pentru că ne-am gândit amândoi la acelaşi lucru: Vama… De ce? De-aia…

Votul meu: Cargo – Nu mă lăsa să-mi fie dor

13. Best on social media

Aici nu vor fi suprize, cred eu. Dacă vorbim de social media, cred că tre’ să alegem starul nostru internaţional, artista care are un număr de fani imens în toată lumea.

Votul meu: Inna

 

Astea-s cuvintele mele, astea-s voturile mele. Ori anul trecut, ori acum doi ani (nu mai ţin minte exact), RMA m-au prins în câmpul muncii şi am putut vedea astfel show-ul live. Atunci am rămas cu un gust amar. Crema muzicii româneşti urca pe scenă în faţa spectatorilor şi făcea playback. Nu doar un artist, ci toţi… Poate anul ăsta se va schimba ceva, pentru că văd că a dispărut pop-corn-ul dintre nominalizări şi au început să apară piese în care s-a folosit din ce în ce mai puţin autotune. Eh, chestie de gusturi. 😆

De putut, este clar că se poate mai bine la noi, pe toate planurile…

Sunt curios cât de multe  categorii am ghicit, ţinând cont că am încercat să fiu obiectiv înainte de toate. 🙂 Dar fără Vama, vă rog, fără Vama!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

8 comentarii

 • BogDan spune:

  Inna şi Tudor Chirilă/Multe chestii ne inspiră 🙂

  • Adelin spune:

   Legat de Inna, mi-am promis că nu mai zic nimic de naşpa de ea. Am avut ocazia şi, probail, onoarea de a mă afla acum câteva luni de zile în aceeaşi locaţie cu Inna, chiar am avut şi un mic dialog, eu din postura tipului de la bar care servea şi punea melodii, ea din postura celei care a venit şi a cerut să pun o melodie de-a ei, explicându-mi două chestii legate de melodia aia. E o tipă modestă, cu bun simţ, căreia îi place chefuiala, fără băşini de star internaţional în cap. Unde mai pui că atunci când a luat microfonul în mână, al unei instalaţii improvizate (simplu, ca la cârciumă), a cântat exemplar o melodie din repertoriul internaţional.

   Eu am ajuns la concluzia că dacă cineva reuşeşte să facă ceva şi să ajungă cunoscut, înseamnă că acel cineva e bun de ceva. Tudor Chirilă n-a făcut nimic. Doar a futut-o pe Andreea Raicu, a cântat 3 melodii cu Vama Veche, „18 ani” şi alte două, iar acum a ajuns şi el, în sfârşit la posturile de radio principale ale României.

 • Ciprian spune:

  Lipseşte Carla s Dreams, serios!

 • Yamasha spune:

  off, dar pe tv20, la bacau am vazut ca a fost ceva asemanator…

 • un Neuron spune:

  Nu ştiu cine s-a ocupat de nominalizări, dar nu s-a ocupat bine.

 • salut este bun postul sigur am sa mai vin aici foarte bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *