Tehnologii de ieri si de azi

Avansam, avansam, avansam. Pamantul se invarte, si vartejul tehnologic a luat cu el micile elctronice ale copilariei. Primul buton, prima clipire in fata imaginii, primul cuvant scris cu degetul pe tastatura, au devenit in timp din emotia inceputului, experienta adevarata.

Inchid ochii si ma gandesc care a fost primul gadget al copilariei. Pe vremea aceea le numeam simplu, aparate electronice. Cuvantul gadget l-am descoperit prima oara in anii de liceu, intr-o revista de specialitate. Din punctul meu de vedere cuvantul „aparatura electronica” ofera mai multa sobrietate si importanta obiectelor noastre , decat neologismul gadget, ce suna mai mult a jucarioara. Observ ca, ceea ce consideram dificil, greu de inteles, remarcabil de avansat in copilarie, a devenit in timp usor de inteles, aplicabil, si mereu depasit in fata inventiilor ce apar in fiecare zi. Munca a devenit o joaca, facand din activitatile zilnice, jocuri de birou.

Imi amintesc cum ma jucam cu verisorul meu pe un joc cu butoane, in care impuscam niste semne. Nu mai stiu cum se numea. Apoi cand jucam jocuri  video pe la varsta de 11 ani. Eram la nivelul de tastare, insa nu am continuat. Video-gaming-ul nu reprezinta o pasiune pentru mine. Apoi casetele cu muzica romaneasca si casetofonul cu butoane. Primii pasi pe un computer vintage, trecerea lina de la alb-negru la color. Imi amintesc cu amuzament de antichitatile electronice din casa bunicii: radioul pe lampi „made in URSS”, televizorul pe care incepusem sa-l numesc mai tarziu plasma.

Pozele facute de domnul fotograf, cu un aparat negru cu lumina, ce statea ascuns sub o plapuma neagra, de ochii curiosilor, ne stranea tuturor curiozitatea. Acum fotografii folosesc echipamente performante, din care nu lipseste aparatul foto DSLR Nikon. Nebunia sta in posibilitatea de a fotografia mii de pozitii si de a stoca tot atatea. Protectie in fata actiunii factorilor de mediu, optiuni diverse, functii, design, culoare, performanta. Acestea sunt caracteristici ce fac inovatia in materie de aparatura pentru fotografie. Restul e istorie, dar si pasiune pentru colectionarii de antichitati.

Numele meu este Cosmin si scriu pe blog-ul www.val33ntyn.info .

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *