Acum, că legea eutanasierii e constituțională, începe show-ul

caini maidaneziLa Bogdan, pe pagina sa de Facebook, am zărit următorul link:

http://www.mediafax.ro/social/cainii-maidanezi-pot-fi-eutanasiati-cc-a-stabilit-ca-legea-privind-cainii-fara-stapan-este-constitutionala-11392308

Bun, textul articolului îl poate citi fiecare, dând click pe link-ul de mai sus. Sunt băiat bun şi-l făcui să se deschidă într-un alt tab. Revenind la oile mele, prima reacție a mea a fost să spun că îmi scot pălăria în fața deciziei Curții Constituționale. Mai apoi am detaliat puțin într-un comentariu de care sunt mândru că l-am scris. Dau cu copy-paste direct, atât de mândru sunt. Deci: 

Dacă eutanasierea se întâmplă prioritar pentru javrele agresive şi cu „cazier„, atunci da, sunt de acord. Dacă eutanasierea se întâmplă pentru javrele care au probleme de sănătate (care să explice alegerea acestei ultime căi), iarăşi, sunt de acord. Dacă eutanasierea se întâmplă pur şi simplu, atunci nu e bine deloc. 


Sunt de acord cu eutanasierea, în general vorbind, dar pănă să se ajungă acolo, eu aş fi de acord ca treaba cu castrarea să fie pe bune, aş fi de acord ca treaba cu adăposturile să fie pe bune şi aş fi de acord ca şi treaba cu adopția să fie, iarăşi, pe bune. Dacă toate astea 3 sunt pe bune şi câinii tot sunt o problemă, atunci sunt de acord cu eutanasierea şi punct. Sper că argumentele mele sunt destul de logice şi că nu tre’ să dau explicații suplimentare celor care „salvează sufletele nevinovate„.

Chiar astăzi am ajutat un animăluț al străzii să aibe un om care să aibe grijă de el. Am explicat totul în articolul de acum ceva zile, deci nu sunt un „criminal fără suflet„. Ah, că n-am putut să păstrez eu animalul, asta e altă mâncare de peşte, dar am explicat şi chestia respectivă. Asta, să stabilim din capul locului că nu vorbesc din postura unuia care urăşte animalele, nicidecum. Dar, problema la noi în România e prostia, asta o spun fără să stau pe gânduri, fără a da ocazia cuiva să-mi demonstreze contrariul. Prostia este o problemă gravă, e clar. Eh, şi când văd că oamenii ies in stradă, dar nu ştiu pentru ce. O ardem cu „CRIMINALILOR!!!”, o ardem cu blocarea circulației şi alte asemenea, dar n-o ardem deloc cu gânditul, deloc. Sau nu văd eu bine lucrurile.

Din păcate nu am depăşit, încă, granițele țării şi, din păcate, singurele oraşe unde pot umbla pe străzi fără să am nevoie de îndrumări, sunt Ploieşti, Bucureşti şi Buzău. Dar mă îndoiesc că pe afară problema câinilor maidanezi e la fel de mare ca la noi. Dacă mă înşel, cu drag prezint scuze celui care-mi demonstrează contrariul. La noi, câinii maidanezi sunt o mare problemă. Iar atunci când problemele de genu’ ăsta apar, soluțiile ar trebui să apară şi ele imediat. Soluția, din punctul meu de vedere, este cea din comentariul pe care l-am lăsat la postarea lui Bogdan. Şi e o soluție destul de simplă, dar teribil de prost înțeleasă de români.

Sau greşesc?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

4 comentarii

 • Buna ziua,

  Legea este binevenita, cum spuneti si dvs, pentru ca solutiile trebuie sa apara si ele imediat. In acelasi timp insa, legea permite 14 zile in care ONG-urile (care nu prea si-au facut treaba in 20 de ani) si doritorii sa poata prelua animalele.

  Pentru a ajuta, a se citi si pentru a pune presiune pe autoritati, am creat, complet non-profit si non-comercial, siteul de monitorizare pe harta a agresiunilor cainilor maidanezi http://www.caini-maidanezi.info. Daca lumea ar raporta/sesiza fiecare agresiune a cainilor maidanezi, ca sa avem evidenta acestora, autoritatile ar fi nevoite sa ia masuri (sa stranga cainii) macar din zonele fierbinti de pe harta..

  Evident ca de dorit ar fi sa nu se ajunga la eutanasiere.. de aceea trebuie intarita si mai ales pusa in aplicare legislatia anti-abandon a animalelor (voi sustine puternic aceasta idee pe siteul meu).

  Daca puteti adauga un link sau scurt articol de sustinere/informare publica despre siteul caini-maidanezi.info, va multumesc pentru atitudinea civica. Va voi adauga si siteul dvs la siteurile sustinatoare.

  Toate cele bune
  RaduC

 • Foarte bine , unde e lege nu e tocmeala . Maidanezii trebuie eutanasiati masiv si zoofili castrati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *