Influenţa jocurilor pe calculator asupra copiilor

Am citit astăzi pe internet că un baiat de opt ani, după ce s-a jucat Grand Theft Auto 4 a împuşcat mortal o femeie de 90 de ani.

Băiatul a declarat că a împuşcat-o pe femeie din greşeală, în timp ce se juca cu un pistol, însă poliţiştii cred că acesta a comis crima în mod intenţionat.

Cercetările acestora au arătat că tânărul, înainte să comită acest gest teribil, se jucase Grand Theft Auto 4, joc considerat de unii violent şi care nu este recomandat persoanelor sub 17 ani. Acum, copilul se află în libertate, acasă la părinţii săi. Conform legilor din Louisiana, persoanele sub 10 ani nu pot fi puse sub acuzare.

Bun. Cine este de vină pentru cazuri de genul? La vârsta de opt ani e cât se poate de logic că încă nu există conştiinţă şi că nu poţi face diferenţa între bine şi rău, decât atât cât ai învăţat de la părinţi. E cât se poate de real că jocurile, la fel şi desenele animate inspiră copiii. Şi eu când eram mic, mă visam criminal după ce m-am jucat jocul Mafia, dar să fim serioşi, nu aveam tupeu să ţin un pistol în mână sau doamne fereşte să trag către cineva. Nu poţi să-i interzici unui copil de 8 ani să se joace pe calculator, probabil doar să limitezi timpul în care are voie să se joace. În aceste cazuri eu cred că ţine de educaţie şi copiii trebuie să ştie de frica părinţilor, mai ales cât sunt mici, pentru că altfel nu sunt în stare să facă diferenţa între bine şi rău.

Voi credeţi că jocurile pe calculator au o influenţă rea asupra copiilor?

Numele meu este Cristi Georgescu şi scriu pe blog-ul site-ului www.suntec.ro tot ce apare nou în domeniul imprimantelor şi în domeniul IT. Mulţumesc cititorilor!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *