Când te trezeşti citind ce-ai pierdut dormind

Iar mă trezesc scriind la 5 dimineața. M-am trezit de vreo trei ore, iar asta nu pentru că aşa plănuiam să se întâmple, ci pentru că lăsasem muzica destul de tare atunci când am adormit. Mă rog, dormit de la 6 seara pân’ la 2 dimineața, trezitu-m-au lăutarii, pân’ să-mi iau zboru’ la Bucale nu mai e mult, deci hai să pierd timpul puțin scriind ceva, aşa cum mai devreme am pierdut puțin timpul frunzărind feed-u’ de pe Facebook, să văd ce-am pierdut în orele cât am dormit. În principal am pierdut două lucruri: meciul de fotbal al naționalei noastre cu Estonia şi cutremurul.

Cutremurul a fost mic, de 4.9 am înțeles, aşa că-i de neluat în seamă. De luat în seamă e faptul că a mai fost un cutremur acum o săptămână, ceea ce înseamnă o activitate seismică destul de intensă. Eu, după mintea mea, sunt puțin aşa îngrijorat, dar prefer să nu îmi stea mintea la vreun eventual cutremur mare ce-ar putea veni în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. 

Principala preocupare a multora din seara asta a fost meciul de fotbal şi calificarea alor noştri la barajul pentru mondialul brazilian de anul viitor. Long story short, România a bătut Estonia, Olanda a bătut Turcia => ne-am calificat mai departe. Enervantă pentru mine e atitudinea multora dintre pr’etenaşii mei de pe facebook, pentru că doar pe ei i-am cetit mai devreme. În linii mari, faptu’ că ne-am calificat la baraj ar fi o chestie nemeritată pentru noi. Iar ce-a făcut Olanda a fost o chestie mărinimoasă. Ei bine, eu nu văd lucrurile chiar aşa.

România a jucat în seara asta cu o echipă care a bătut doar Andorra în campania de calificare, iar Turcia a jucat în compania echipei neînvinse în campania asta de calificare. Practic, lucrurile au decurs NORMAL din punctul meu de vedere. Ah, că jocul nostru nu este dintre cele mai bune, asta e evident şi nu este un lucru pe care să-l ascund. Jucăm slab, dar pe de altă parte nici lotul nostru nu e strălucit, iar asta pentru că, efectiv, nu ai cu cine să joci. Asta avem, cu asta defilăm. Ne-am calificat la baraj, iar pe 21 vedem cu cine vom juca dintre Portugalia, Ucraina, Croția sau Grecia (oricare ar fi, nu vor fi deloc două meciuri de baraj uşoare, dar dacă e să nu ne calificăm, măcar să ne lase acasă Portugalia). Antrenorul e ăla care e, indiferent că nouă ne convine sau nu. Şi, deşi acum ceva zile eram tare bucuros că nu m-am uitat la meciul dintre România şi Andorra, pen’ că probabil aş fi înjurat destul de mult, acum gândesc faptu’ că totuşi am obținut maximul din ceea ce putem face noi în grupa asta: locul 2, după Olanda. Celor care voiau mai mult de atât le-aş adresa o singură întrebare: voi fumați chestii de calitate?

Concluzionând, eu felicit naționala care reprezintă țărişoara mea pentru cele obținute şi-mi doresc ca după meciurile de baraj să pot felicita naționala şi pentru calificarea la mondialul brazilian. Cam atât. 🙂

Ah, şi încă ceva:

Hai Romania!

 

PS: Ce mama naibii am scris eu în titlu? 

Bună dimineața! Fie-vă ziua cum meritați să fie. 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *