Cucubau! – Nu m-am speriat

E 5 dimineaţa, am făcut ochi, mă pregătesc de toate cele şi o tai spre gară. Bună dimineaţa! E luni, începe o nouă săptămână din viaţa noastră.

cascat

Acum că am căscat şi sunt pe cale de plecat, hai să zic că sunt un ascultător de hip-hop cu ceva experienţă în spate. Nu-s adeptul aprecierii profeţilor de cartier, pentru că mi-a fost clar întotdeauna că ăia n-au habar pe ce lume se află. Dacă bagi hip-hop şi n-aduni şi tu măcar 1000 de oameni care să ştie că exişti (asta, aşa, să fiu finuţ), nu am absolut niciun motiv să-ţi ascult versurile. Car’ va să zică, i-am ascultat numa’ pe-ăştia mai marii, mai cunoscuţi aşa. Să spunem, de dragul discuţiei că mă pricep puţin şi la cântat pe hip-hop, după cum se observă în imaginile următoare.

De fapt, nu, sunt dezastruos. Unde mai pui că e filmată treaba şi cu telefonul meu. Acum, că am postat filmarea asta, credibilitatea mea în articolul ăsta e compromisă. Oh, oroarea! Anyway, din opera marelui Guess Who am prestat, despre Guess Who vorbesc mai departe. Bun, acum 4 zile – Ah, iar m-am trezit vorbind despre chestii vechi, peste care deja s-a aşternut praful. Zic unii că tre’ să te mişti mai repede în blogosferă. – a fost lansată la apă o nouă bărcuţă. Cucubau se intitulează p’esa, Guess Who, evident, prestează, iar ea arată + sună fix aşa:

Guess Who – Cucubau

 

La partea vizuală nu mă bag, pen’ că nu face subiectul articolului meu acum. Partea cu versele ie problema mea. Şi, cel mai simplu o enunţ, pe ea, problema mea, în felul următor: rog şi eu pe toţi ăştia care au dat ei share pe Facebook şi ieste în lista mea de pr’etenaşi acolo, peste 600 la număr, să-mi explice şi mie de unde entuziasmul lor de a exclama „Cucubau!” cu voioşie. Eu, recunosc, am procedat prin a da dislike melodiei pe canalul oficial Okapi Sound. E pentru prima oară când am recurs la un astfel de gest pe canalul de YouTube al oamenilor. N-am prins eu metafora, n-am înţeles ce-a vrut să spună artistu’, nu mi-a mers mie rotiţa bine când am cetit versele melodiei. Rog, dacă se binevoieşte, să fiu şi eu lămurit.

Mulţumesc!

PS: Pe artistul Guess Who îl apreciez, asta ca să nu fiu considerat că aş face parte din categoria aia de oameni retardaţi care-l consideră pe om o târfă muzicală şi alte cele. Nu, eu am ce am doar cu melodia asta, care aş fi preferat să fi rămas doar a doua piesă de pe albumul ce-l va lansa omul în primăvară. Aşa bănuiesc eu, că-i piesa de după „Intro” pe album. Oi zice bine? 

PPS: Serios acum, am postat filmarea aia cu mine nu în ideea că aş vrea să arăt că mă consider cântăcios de hip-hop. Ce-i acolo e o filmare de la o seară de karaoke dintr-o cârciumă, RSS Pub pe numele-i. KARAOKE!!! 🙂 #numazic

PPPS: Ne-am înţeles cum e treaba cu dislike-u’? Nu mi-a plăcut, am dat dislike, am criticat – cred eu că în limitele bunului simţ – aici (deşi, poate că n-ar fi fost cazul) şi am mers mai departe. N-am lăsat comentarii cu înjurături, n-am făcut pe nime’ curvă, de-astea. Zic bine eu?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

4 comentarii

2 Trackbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *