Harta agresiuni din partea cainilor maidanezi

caini maidaneziIn primul rand, ca si oaspete al lui Adelin pe blogul sau, tin sa-i multumesc pentru suportul de a face lumii cunoscut un instrument online social, de interes public, o initiativa legata de problema actuala a cainilor maidanezi care din pacate provoaca tragedii: www.caini-maidanezi.info.

Ca o scurta vedere de ansamblu, cei din orasele mari cunosc mai bine problema, nu mai spun de cei din Bucuresti, pentru care convietuirea cu haitele de caini maidanezi murdare si imprevizibile atinge cote de cartea recordurilor negative, daca exista asa ceva. Lasand la o parte mizeria si cloaca de microbi pe care acestia o insira peste tot, pericolul la sanatatea noastra si a copiilor nostri prin jegul si parazitii acestora, galagia zi si mai ales noapte cand se incaleca sa-si infiga coltii unii in altii, cea mai grava problema este pericolul agresiunilor asupra noastra si copiilor nostri. Din toate aceste motive dar mai ales in urma ultimelor tragedii, acesti caini trebuie sa dispara de pe strada. Nu am zis, si nici nevoia in sine nu se refera, ca trebuie omorati, ci ca trebuie sa dispara de pe strada. Prin faptul ca s-a ajuns sa fie nevoie de legea eutanasierii, este clar ca s-a ajuns la nevoia unei solutii urgente, de ultim resort.

Cum spunea cineva, „asa cum sacrific gaina si porcul pentru a trai, pot sacrifica si cainele, tot pentru a trai”. Sau altcineva, „nici un milion de caini nu se compara cu viata unui micut”. Imi este imposibil sa cred ca exista cineva care sa afirme contrariul.

Evident ca de dorit ar fi/fi fost sa nu se ajunga la eutanasiere, dar vina si raspunderea de a avea in Bucuresti 65.000+ caini maidanezi in vizorul masurii eutanasierii cade masiv pe umerii acelor ONG-uri si oameni care au pretins timp de 20 de ani ca vor rezolva problema prin masuri alternative si nu au facut nimic, ba au permis cainilor sa isi sporeasca numarul de cateva ori. Iar raspunderea lor cea mai mare, de care se fac ca ploua, este fata de toti cei atacati de cainii maidanezi. Aceste ONG-uri si oameni au dat dovada de o iresponsabilitate crasa si o parte persista si astazi intr-o gandire ingusta, anti-umana, inconstienta. In loc sa polueze spatiul public, de ce nu merg sa adopte cainii de pe strada sau din adaposturi, ceea ce nu au reusit niciodata si multi nici nu au dorit cu adevarat, ca sa ii scape de eutanasiere.

Instrumentul civic pe care il propun, complet non-profit si necomercial, este un site simplu dar la obiect de monitorizare a cainilor maidanezi si agresiunilor acestora. Daca lumea ar raporta/sesiza fiecare agresiune a cainilor maidanezi, ca sa avem evidenta acestora si sa punem presiune pe autoritati, acestea ar fi nevoite sa ia masuri (sa stranga cainii) macar din zonele fierbinti de pe harta. Aceasta harta este publica, transparenta, si puteti observa oricand zonele mai periculoase inclusiv pentru a va feri de ele. De asemenea, utilizatorii pot gasi pe acest site masurile pe care le pot lua in mod oficial, contacte, adrese, proceduri.

Va doresc sa nu aveti motive pentru a raporta agresiuni pe acest site, dar in cazul unui nefericit de astfel eveniment sau cunoasterii unor haite de caini agresivi in drumul vostru, nu uitati ca puteti contribui la eradicarea problemei cainilor maidanezi prin aceste sesizari/reclamatii atat pe acest site cat si pe caile standard oficiale.

RaduC

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Un comentariu

  • Romania a ajuns ferma pentru haitele de maidanezi si este ceva desprins din filmele de groaza sa te omoare maidanezii ziua in amiaza mare in mijlocul strazii . Acum aveti o legea si autoritatile sa pana mana sa o respecte sau datii jos de la putere pe toti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *