Momente de care trebuie să profiți

Florin SalamŞtirea momentului acum este faptul că Florin Salam este anchetat pentru consum şi trafic de droguri. Evident, asta înseamnă automat şi o atenție deosebită pe care media i-o acordă zilele astea. La Acces Direct în rect s-a vorbit deja despre asta, la ştiri se vorbeşte despre asta, la radio am auzit vorbindu-se despre asta. A consumat, n-a consumat, a făcut trafic, n-a făcut trafic, sau cine-ştie ce alte capete de acuzare i se aduc, asta doar justiția va fi în măsură să dovedească. Nu comentez eu asta, deşi pe buzele tuturor cetățenilor conştienți de subiect este un singur lucru.

Gândul meu e altul în acest moment, iar cei de la Ştirile PRO TV tocmai mi-au luat-o înainte. Acum, mai mult ca oricând, este momentul desfăşurării, în adevăratul sens al cuvântului, unei campanii de împotriva consumului de droguri şi a conştientizării pericolului la care te supui odată ce te apuci să consumi droguri. Condițiile sunt cele mai bune acum pentru o astfel de campanie. Omul este o celebritate, a trecut prin nişte cumpene destul de grele nu demult, a făcut sau n-a făcut ce-a făcut. 🙂 Acum este momentul ca autoritățile să dea drumul unei campanii împotriva consumului de droguri. Şi, de ce nu, să văd că leprele din parlament pornesc un proiect legislativ prin care să se înăsprească puțin pedepsele pentru traficul şi/sau consumul de droguri.

De ce afirm şi cred ceea ce-am scris mai sus? Pentru că sunt conştient că astfel de lucruri ar fi benefice nouă, cetățenilor. Pentru că sunt sigur că o astfel de campanie împotriva consumului de droguri sau un proiect legislativ care să înăsprească sancțiunile pentru traficul şi consumul de droguri, ar fi de o importanță mai mare decât ca atenția noastră să se îndrepte înspre protestele de genu’ „Salvați Roşia Montană!” sau cele împotriva eutanasierii câinilor maidanezi. Astfel de momente, de genul cazului lui Florin Salam, sunt momente de care trebuie să profităm pentru a face şi lucruri bune, nu doar să trăncănim în platouri de televiziune aiurea-n tramvai, sau să dezbatem, ca țațele, dacă ăla a consumat sau nu a consumat. Nu, hai să procedăm şi cum trebuie…

 

Sper că mi-am făcut înțeles punctul de vedere.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

2 comentarii

 • Mihaeladm spune:

  eu nu cred ca inasprirea legislatiei anti-drog e mai importanta decat protestele civice. Ba chiar deloc, fiindca aia care vor sa consume au sa consume indiferent de legi.
  Insa spiritul civic care se naste acum e simtit ca un mare pericol pentru politicieni si normal ca ar face orice sa-l taie din fasa, sa-i invete pe romani sa priveasca doar in ograda proprie, nu sa se adune in strazi pentru cauze comune.
  Insa referitor direct la cazul salamului : nu ca-s rea, dar mi-as dori sa stea in puscarie cel putin tot atat cat bietul Sisu, ca doar pe ala saracul l-au facut marele traficant / consumator al Romaniei. Tare mi-e insa ca banii salamului au sa-l tina tot pe Sisu in puscarie, iar pe el sa-si creasca si educe si indrume copiii din libertate.

  • Adelin spune:

   Într-adevăr, oamenii vor evita legea, dar am o presimțire că se vor gândi de două ori înainte să o facă de-ar şti că pedeapsa pe care ar putea s-o ia ar fi mai mare. De exemplu, mie nu mi-era frică să-mi sacrific permisul de conducere dacă beam o bere înainte de a mă urca la volan. Acum, de când s-au modificat sancțiunile, mă gândesc de două ori înainte de a spune că mă urc băut la volan. Aşa şi cu drogurile…

   Revenind la Salam, uite că au trecut ceva săptămâni de atunci şi cazul e îngropat. Păcat…

1 Trackback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *