Înţelegere…

trust

Ca tot omul ai şi tu momente, momente când te simţi bine, momente când te simţi mai puţin bine şi, evident, ai şi momente în care te simţi ca naiba. Ei bine, în oricare din momentele alea, cine te înţelege? În cine ai încredere să-i spui motivele pentru care eşti în culmea fericirii, cui ai curaj să-i spui motivele pentru care eşti supărat?

Omul este o fiinţă socială, are nevoie de alţi oameni în juru-i pentru a interacţiona, pentru a comunica. În ziua de astăzi e greu să mai vorbim de prieteni adevăraţi, de oameni de încredere, oricât s-ar bate unii cu pumnii în piept că ei au cei mai buni şi cei mai de încredere prieteni. Într-adevăr, încă există cei mai buni prieteni, cei cărora ai curaj să le spui cu încredere o chestie jenantă despre tine, ştiind că nu te vor trăda şi nu vor merge la alţii să te bârfească. Încă există oamenii ăia, dar sunt prea puţini. Cei mai mulţi oameni însă au uitat de noţiunea de loialitate, de fidelitate şi toate noţiunile astea care te fac un om mai bun, un om de încredere.

Ştiind toate cele din ziua de astăzi, cu cine ai încredere să stai de vorbă despre orice gândeşti? Şi mai ales, există oameni care să te înţeleagă? În ce parte găseşti înţelegere? Prieteni, familie, necunoscuţi, şeful, secretara, psihologul… cine te-nţelege?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

2 comentarii

  • BogDan spune:

    Până la capăt, toți cei apropiați. Pe porțiuni și judecându-mă pentru ce nu înțeleg, ceilalți. Na, așa este să fie, nu cred că e cineva altfel. Cu familia mai puțin, nu cred că este vreunul din ei care să știe până la capăt cine și mai ales ce sunt. Nu mă deranjează, oricum, avem o relație decentă, bazată exact pe faptul că ne rezumăm la ce este de suprafață 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *