Remember, remember, the 5th of november…

Astăzi mă simt foarte profund. 😆 Motiv pentru care, atunci când mi-am dat seama că suntem în data de 5 ale lu’ novembre, mi-am adus aminte instant de filmul care începe fix cu cuvintele din titlu: V for Vendetta. Anu’ lansării filmului e 2005, aşa că nu e ceva nou în peisaj. Cine n-a văzut filmu’ ăsta, să-l vadă că nu are absolut nimic de pierdut. Problema-i să nu fie prea de neînţeles pentru unii, dar acolo nu sunt eu de vină… :p Dau cu publicarea trailer-ului, că poate convinge pe careva:

Anyway, m-am lăudat pe Facebook că urmăresc filmul şi cineva a spus o chestie interesantă: „ne-ar trebui un V în ţărişoara noastră„. Sincer să fiu, nu ştiu dacă să mă amuze chestia asta sau să mă pună pe gânduri. Aleg calea de mijloc. Şi să nu fiu înţeles greşit, sunt de acord că este nevoie de un V prin peisajul nostru. Singura chestie la care nu m-am hotărât este împotriva cui să ducă lupta V, împotriva poporului sau a guvernului. De-ar fi să vorbesc strict despre film, din punctul meu de vedere, fiecare dintre cei care văd filmul tre’ să înţeleagă că există un scop pentru care nu se ştie cine este V, sau de ce Evey nu i-a dat masca jos nici după ce a murit. Pentru că V e o idee, ceva ce trebuie să existe în capul fiecăruia, nu-i un super-erou. E doar o idee, iar ideile sunt antiglonţ. Dar, dacă e să fac legătura cu realitatea, e un pic mai greu, mai dificil.

V for Vendetta Guvernele ar trebui să se teamă de popor în egală măsură cu faptul că poporul ar trebui să se teamă de guvern. De ce? Pentru că oamenii sunt proşti, în general aşa. Şi dacă nu au un conducător, iar ei sunt lăsaţi de izbelişte, ajung la autodistrugere numaidecât. Sigur, acum 1000 de ani dacă spuneam chestia asta eram luat în râs. Erau zone în lumea asta unde nu existau conducători şi probabil că se trăia în linişte şi pace. Nu şi în ziua de azi, când există banii pe primul loc, când progresul tehnologic este cel care este. Consider că nu vorbesc prostii când vorbesc de chestiile astea, numai că unii nu vor să le înţeleagă. Dar hai să nu mă extind cu discuţia şi să nu existe riscul de a mă duce în zone pe care nu le stăpânesc. Vorbesc doar din ceea ce văd eu, cu ochii mei, zi de zi…

Filmul l-am mai văzut acum câţiva ani buni, când nu gândeam ca acum. Acum, după ce l-am revăzut, cred că ar putea intra în top 10-u’ meu… ar putea, nu sunt sigur însă de ceva. E bun, e de văzut. Transpunerea lui în realitate nu ceva ce-ar trebui să ne intereseze… încă.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *