Ce vreau io de la două mii paişpe(?)

GandindLa fel cum mă gândeam anul trecut, pe 6 ianuarie pe vremea aia, pe 8 ianuarie acum, hai să vorbesc despre anul din care s-a scurs deja o săptămână. Nu sunt ca alţii, iar făcând asta poate că greşesc, să-mi fac cine-ştie-ce planuri pentru anul ce va să vină. Sigur, câteva dorinţe am, dar n-am un wish list clar realizat pentru 2014.

Ce voiam eu să primesc de la 2013 n-am primit nici pe sfert, cu toate că observ pe zi ce trece că sunt din ce în ce mai calm în mentalitate, poate că exagerat de calm. Îmi propuneam linişte anul trecut, voiam doar linişte de la 2013. Ei bine, n-am primit linişte. Şi dacă spuneam despre 2012 că fusese un an mai bun decât 2011 (un an urât de tot pentru mine), ei bine 2013 este tăticul lor. Habar n-am, alţii s-au lăudat cu una, cu alta, eu nu am cu ce să mă laud. A fost cel mai negru an pentru mine de până acum. Şi sper că sintagma „mai rău de atât nu se poate” să se aplice în totalitate pentru anul ce tocmai s-a încheiat…

De la 2014 vreau în continuare linişte, vreau în continuare să fiu mai arogant, vreau în continuare să-mi pese doar de oamenii care merită să-mi pese de ei. Desigur, de la 2015 voi cer fix acelaşi lucru, sunt sigur. Însă, să mă gândesc ce-o să vreau atunci ar reprezenta un plan prea pe termen lung, iar eu nu-mi fac planuri pe termen lung. Greşeala mea?

Aş mai vrea de la 2014 să fie anul în care, în anumite situaţii, să spun „gata, aici mă opresc, nu vreau altceva„. Am spus-o de atâtea ori, nu-mi plac schimbările. Şi de cele mai multe ori, acele schimbări din viaţa mea sunt motive pentru care eu să intru în depresie. Vreau stabilitate, vreau să fie bine… vreau să fie bine ca să nu fie rău.

2013, că iar mă întorc la anul respectiv, deşi un an ghinionist, m-a învăţat destule. Poate cea mai grea lecţie pe care mi-a dat-o e că până la urmă sunt om şi eu. Ştiu, sună pompos ce spun, dar mi-am demonstrat singur că sunt mititel, sunt limitat. Eh, 2014 aş vrea să mă înveţe că sunt mai mult de atât. Vreau să cred asta despre mine…

 

Eh, nu ştiu, astea-s dorinţele mele de la 2014… Ce mai vine pe lângă, de bine sau de rău, să fie primit şi, bineînţeles, toate să fie după cum îmi este sufletul. Ce merit, aia să primesc.

 

PS: Şi poate că în 2014 voi scrie mai mult pe blog. Poate că în 2014 vor ieşi la lumină toate acele articole pe care le am în minte. Pentru că în 2014 vreau să cred că aşa cum scriu, scriu bine şi că ceea ce am eu de spus, alţii au toate motivele să citească. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *