Scurte… pentru că lene

Îmi plac acei oameni mititei care se agită ca maimuţa turbată la gratii atunci când văd că noi ticuri verbale intră în vocabularele oamenilor. Aşa că vreau să motivez scurt de ce am azi chef de încă un articol din categoria „scurte„: pentru că din seria zilelor fără insipiraţie şi pentru că lene. Lene pentru că n-am chef să scriu un articol întreg despre un singur subiect, iar asta pentru că nu ştiu ce-aş putea scrie. Revenind la oamenii mititei, spuneam că-mi place cum ei se agită, cum ei ţin să ne arate nouă că sunt dăştepţi şi noi suntem proşti doar pentru că ne folosim de nişte ticuri verbale ce pot face discuţiile pe care le purtăm mai amuzante. Noi cei care nu îi înţelegem pe ei…

Stim cu toţii deja de tragedia de acum două zile, din munţii Apuseni, tragedie în care pilotul Adrian Iovan şi o tânără şi-au pierdut viaţa. Bun, ieri am spus o chestie pe facebook. Ulterior, aseară, Cristian Tudur Popescu a spus ceva interesant la Gândul Live. Click-uiţi fiecare link şi vedeţi asemănările. Eu am altceva de spus acum. Îmi place că se vorbeşte despre asta la televizor, îmi place că se vorbeşte despre asta în online, îmi place că sunt arătaţi cu degetul nişte oameni. Ce nu-mi place este ca în final totul va rămâne cum a fost şi până acum; vorbe multe şi fapte puţine. Şi ştiu că există cineva pentru care moartea lui Adrian Iovan este o tragedie, pentru că asta a însemnat că zilele astea n-a mai fost în lumina reflectoarelor. Iar pentru imaginea de mai jos le mulţumesc celor de la „ring„.

Adrian Iovan - Bianca Dragusanu

Să rămân puţin în zona asta şi vorbesc despre un caz special al societăţii româneşti. Este vorba de acei oameni cărora li se acordă atenţie şi sunt luaţi în serios de către alţi oameni, deşi n-ar trebui să fie luaţi în seamă. Este vorba de oameni cărora ar trebui să li se interzică dreptul de a spune lucruri public. Este vorba despre oameni cărora ar trebui să li se interzică să aibă orice cuvânt de spus. Este vorba de preşedintele Asociaţiei Cuţu-Cuţu, doamna Marcela Pîsla – am numit-o doamnă doar pentru că mă gândesc, prin absurd, că ar fi măritată – cea căreia nu înţeleg de ce i se permite să vorbească în vreun fel public. Este vorba de ceea ce-a publicat preşul ăsta cu nume de femeie – pentru că îmi place să cred că abrevierea cu care a semnat articolul respectiv nu este de fapt o abreviere – în articolul următor, publicat luni seară:

http://www.cutu-cutu.ro/content/sa-nu-ucizi

Vreau să cred că există oameni care în anul 2014 să nu mai pună astfel problema. Vreau să cred că există oameni în secolul XXI care să renunţe la asocierea unor astfel de evenimente cu entitatea creată de mintea umană şi numită Dumnezeu. Vreau să cred că în mileniul III există oameni care să creadă că astfel de declaraţii le dau doar cei care trebuie să fie internaţi în instituţii pshiatrice. Şi dacă se întâmplă ca link-ul respectiv să dispară între timp, ofer un print screen realizat de Pietricel

Cutu-cutu - Iovan

Tot luni, pe 20 ianuarie, a fost ziua mea. Am împlinit 25 de ani. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la vârsta asta, devin depresiv. Sunt mulţi care mă apreciază pentru multe lucruri, sunt mulţi care îmi spun că trebuie să fiu mândru pentru ceea ce-am făcut până acum în viaţă. Cu toate astea, doar eu îmi dau dreptate atunci când spun că a trecut un sfert de secol de când m-am născut şi cu toate astea, nu am atât de multe motive să fiu mândru. De ce?

Nu sunt foarte sigur, dar cred că mai devreme l-am auzit de la televizorul din camera cealaltă pe Florin Condurăţeanu, care vorbea despre tragedia aviatică despre care vorbeam mai devreme. Fix în clipa aia mi-am propus să-mi fac o listă în care am să notez câteva nume. Vor fi numele celor care atunci când deschid gura, indiferent dacă au sau nu dreptate cu ceea ce spun, eu voi face tot ceea ce-mi stă în puţinţă să îmi crească şi mai mult dispreţul faţă de ceea ce sunt oamenii ăia pentru societate. Pe scurt, o listă cu oamenii pe care nu-i suport şi pe care i-aş dori dispăruţi din peisajul mediatic românesc. Până acum, fruntaşi în lista asta sunt următorii.

  1. Florin Condurăţeanu;
  2. Dan Diaconescu;
  3. George Copos;
  4. Iuliu Mureşan.

Este o listă deschisă, listă în care îşi vor mai face de-a lungul timpului, sunt sigur de asta, multe nume.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *